Thursday, November 19, 2009

meraikan sahabat

siang tadi sedang syok layan facebook tetiba dapat satu masej dari someone yang aku cuma kenal dia kat dalam blog ajer. dia ialah cik raihan pemilik laman cahayachenta. well orangnya peramah dan bersahaja walau pada mula malu-malu tapi cepat menyesuaikan diri. kalau tak mau kekok pakcik tadi nak layan kamu hehehehehe....

oleh kerana pertemuan amat singkat cuma dapat bawa dia pie lunch sahaja di restoran ani sup utara di seksyen 9 shah alam. kemudian bawa dia beli tiket bas di sek 17 kerana dia terpaksa balik esok dan kemudian hantar dia balik ke rumah kawanya di sek 10. kami hanya dapat berborak dalam kereta ajer la sebab masa yang singkat.

ada rasa sedikit terkilan kerana tak dapat nak layan tetamu yang datang dari jauh dengan sempurna. hope raihan tak kecil hati yer next time kalau mai lagi pakcik bawa jalan. Jasmine pakcik pun nak ikut juga tadi tapi dia tak berpeluang nak keluar waktu kerja.


p/s: harap tak ada yang malu-malu bila jumpa pakcik sebab pakcik akan jadi lagi malu hehehehe...masih menunggu peluang nak ketemu sahabat aku si lela alam desa

27 comments:

Aku Beskot™ said...

best ni..
pasni bley wt perjumpaan lg..
plh satu tmpt yg sng blogr nk p..


sori mamai..
td tujuan asal nk p amek ofer leter je..
tetb je hati tergrk nk tgk..
tu yg p tu..
ahli pakatan still no 1..hehe

master teddy said...

waa..pak cik pemalu.....hehe,,
sy pemalu gak.
ok sy taw sy perasan!
hurm..sdey plak rase nk berpisah ngn sume2 blogger..lari g nangeh jap.ahax,,ngade!!sy taw.sila tumbuk sy kuat2!huhuu..

mier@merr said...

waaa... bestnye korang2 dok kat area sana.. dapat jumpa rmai org... sy terperuk je la kt kedah ni..huhu
pakcik bila nk bwk fmili mai kedah..hehe

enyheartsdiamond said...

ouhh..raihan da jumpa pakcik???syoknya!!! :)

nursarah87 said...

huhu, sy nak jadi tetamu pakcik gak...sy duk kl jer..hehe

sI tEDI said...

bro.. ko kalau pemalu.. then jumpa aku.. aku rasa aku akan jadi bisu...

ha ha ha

Noorlaila Mohamed Nor said...

wahwah pemalu rupanya yeaa
hee :)

imHepPie said...

erkk..bila nk jumpa ni pakcik huu

ber_uwang said...

ok la tu.. lepas ni kita jumpa lagi..pjg umo la.. takut tak sempat sebab dah tua

seroja jingga said...

memang seronok kalu kita dapt jumpa member blogger

maiyah said...

sy lagik pemalu.. seronoknya wat perjumpaan

nape tak snap gmbar :)

maiyah said...

malu n segan sama makna kan :D

bias® said...

ahah!? cawangan baru ke?

{lumut} said...

pemalu ye..hehe

BuLaN iTu aKu said...

ni yang cemburu ni..
huh!!!

fadzilah said...

bestnya pakcik boleh jumpa ngan kwn2 blogger..tentu persahabatan lebih akrab kan!

Mawar_berduri said...

eh...same la kita pak cik...sy pon pemalu..kui..kui...
Syok jugak kalau daapt jumpe kawan2 bloger ni kan...mmm...

iva saionji said...

assalamualaikum..salam singgah...tapi memang pon..bila kita jumpa org yg pemalu automatik kita pon terkelu nak cakap pe2..hehehehe

~~~ kay ~~~ said...

jom kita "meraikan kucing" boleh buat majlis makan2 sempena cuti sekolah kan.... hehehe

(^_^)

Rozita said...

oh..nnti klu sy ke sana boleh ke pak cik mamai bwk jalan2?
hahahha

Finaz said...

tak sangka rupa2nya mamai pemalu orgnya. hehe

Daun Bidara said...

mamai pemalu?

mamai said...

aku beskot:
oh kau dah ambil ofer later tu yer lepas nie lagu jauh la nampaknya

master teddy:
kamu jgn la sedih kt kg tak ada cc ker

mier:
kalau pakcik datang kerdah sure pakcik roger kamu

eny:
tu eny sibukkalau tak dah dapat jumpa uncle hahahaha

nursarah:
boleh sahaja kamu datang ajer shah alam pasti pakcik sedia melayan kamu

sItEDI;
mermang aku nak jumpa kau pun nie tunggu raya nanti

noorlaila:
jadi malu bilaorang lain pun malu juga

imheppie:
bila kamu free boleh la jumpa pakcik anytime

ber_uwang:
sama la aku bro hahaha dah tua

seroja jingga:
ya selama nie kenal kat sini ajerkan bila berjumpa dengan tuan punya badan lagi best

maiyah:
tak ingat nak snap gambar...tunggu kamu la snapkan

bias:
cawangan shah alam hahahaha...

lumut;
paokcik nie mmg pemalu dari azali lagi hahahaha

bulan:
turn kamu akn sampai juga nanti hahahaha

fadzilah:
ya semoga akan jadi lebih akrab


mawar berduri:
meh datang shah alam

iva:
ya packik setuju dengan kamu

kay:
kat mana nak raikan kucing tu

rozita:
sure boleh punya bila nak mai

finaz:
jgn la cakap camtu malu pakcik

che la:
hehehehe tak biasa la

Solehah said...

mmg best la pakcik..saya pun jauh pakcik,dr kl.. :)

Sulela said...

Kahkahkah...kau pemalu ye Mamai...wahahahaaa. Baiklah, aku akan pastikan yang aku akan bercakap banyak kalau dapat jumpa kau nanti...harharhar


p/s: raya haji ke-3...ko ada kat mana? Jom datang majlis perkahwinan adik aku kat Setapak...

arnamee said...

Salam, beshnyer, dpt jumpe2 ea;p

cahayachenta said...

adeii pakcik pemalu ke?? haha~~~

tu baru sikit pakcik... Tu gaya orang peramah yg masih malu2 kucing..

kalo tak memang jenuh la pkcik menahan telinga dgr raihan bercakap..

alaa pakcik... takyah nk rs bersalah ke apa... mcm la raihan bru 1st time mai shah alam... tmpat raihan gajk tu...