Monday, November 16, 2009

dan rindu bertandang lagi

cintaku telah kau bawa pergi
bersama janji yang kau khianati
yang tinggal hanya sebuah hati
bersama sayu yang menemani
bersendu pilu ku meratapi
namun tidak ingin ku membenci
jauh sekali ku mendendami
kerna ku tahu cinta mu bukan sejati
ku pasrah itu ketentuan ilahi

dan bila rindu itu bertandang lagi
izinkan aku menanggis sepuas hati
di situ ku temui kekuatan diri
pada kasih yang ku relakan pergi
tak akan aku bermimpi
tidak ku pinta sayang mu kembali

dan bila rindu bentandang lagi
biar sayu dan pilu hati ini
tidak rela aku sendiri
di daerah sunyi beteman sepi
oh tuhan kau kuatkan hati ini
untuk aku terus mencintai
agar aku menggecapi nikmat rindu ini.....




p/s: aku dah janji dengan sayu=pilu untuk buat satu enrty tentang dia...tapi aku tak ada idea cuma puisi ajer yang ada, okaykan sayu=pilu.......dan roda itu pasti akan berpusing pada satu hari nanti cuma kau harus sabar menanti..

36 comments:

Mawar_berduri said...

janji yang dah tertunai... ;)

sayu=pilu said...

ala asal tak dpt jadi 1st
huhuhuuu...

thanzz pokcik ku tersentuh terpesona terkedu tergamam...

gugur sudah air di pelupuk mata tatkala baca n3 nih...
sungguh terharu sekali dengan puisi yg pokcik buat nih...

trimas banyak2 yer pokcik
hurm leh sayu amek puisi nih letak kat blog tak...

thanz sesangat2 nyer... muga2 satu hari bahagia itu menjadi milik ku...

mamai said...

mawar berduri:
lega dah tertunai...

sayu=pilu:
jgn la sedih kuatkan diri yer...ambila entry tu letak kat laman kamu kalau kamu sudi

sayu=pilu said...

thanz... kasi sayu amek...

airmata terharu tatkala membaca n3 tuh lalu ia gugur tanpa ada paksaan...

nasib kat opis leh ler kawal... kalo kat rumah mau nya masuk toilet mandi sambil teresak2 nih...hehehehehe

tima kasih byk2 yer pokcik...

Aku Beskot™ said...

meremang bc..
terbaek bro mamai..
no fon da send da

mier@merr said...

wah...bestnye......

haha...nanti sume demand mintak pakcik buatkan kt kitorg sorg satu...

caluk@cencaluk said...

rindu lak tetiba ha ha

hans said...

rajin tul bersajak2 nih

triple x malaya said...

hu menarik...lu folo la marathon puisi nanti..lu bace puisi lu ni mesti gempakz kat k.l nanti..

adibah said...

untuk aku takde ke? ekekekekek

bila rindu datang
hanya hati yang memahami...

{lumut} said...

ku baca mamai's puisi,
ku baca senyap dalam hati,
namun ku gertak hati jangan mendalami itu puisi,
agar airmata itu tidak tertumpah lagi.

ku baca mamai's puisi,
oh sangat indah sekali,
namun ku warning sang hati berkali-kali,
usah mendalami sepenuhnya takut kau sakit kembali.

ku baca mamai'a puisi,
seperti aku pernah mengalami,
namun aku ajak sang hati,
hey hati,mari lari dari puisi sebegini,
kerana ia nya indah tapi memakan diri.

nice puisi pakcik...
thanx.=)

Situasi X said...

kau ni penulis ke?pandai kau menyusun kate..puitis..

Liyana said...

u yang reka ye..creative!

sI tEDI said...

wah!! terkesima dak sayu=pilu!!

abgBro said...

bro, gua ingat lu tepek lagu hattan tadi...ekekeke

~ mengapa dirindu pada yang khianat?

Solehah said...

puisi sempena apa ni pak cik?

BuLaN iTu aKu said...

bila nak buat entry tentang bulan =(

mamamin said...

mamaiku:

puitis menyentuh kalbu

mamamin said...

mamaiku:

puitis menyentuh kalbu.. :))

mamai said...

sayu=pilu:
aduh sedih ker puisi tu sorry la yer

aku beskot:
okay dah dapat nanti kita melepak

mier:
adussss susah tu

caluk@cencaluk:
aku pun ngah rindu nie

hans:
sajer suka-suka tulis

triple X malaya:
wa ada parkinson kala berhadapan dengan orang ramai

adibah:
ada tapi kau masih berahsia hahahaha

situasi X:
tak juga sajer untuk suka-suka

lumut:
jgn sedih tau baca tu ingat bahagia bukan hanya dia seorang tapi masih ada yang lain

liyana:
idea sepontan ajer tu datang masa on the way ke opis

sItEDI:
alamak dia sedih ker...

abgBro:
aku ingat nak tepek juga tadi tapi tak jadi la bro....

nampaknya kota seputeh kena mengundi bro

soleha:
tak ada apa-apa just for sayu pilu ajer

mamamin:
biasa-biasa ajer mama...mamamin lagi puitis

Cik Cookie said...

rindu nak singgah di blog pok cik.

bila rindu bertandang mmg ssh ahh nak lari.

maiyah said...

rindu kalo bertandang.. aduss.. kecut2 hati nih :D

sayu=pilu said...

sedih and terharu...suka sgt2 pokcik jgn terasa apa2 lak wokkeh...

{lumut} said...

bro mamai..
jom join puisi marathon..
kite partner bace puisi..

nak??
serious ni approach pakcik..

ber_uwang said...

RINNDU NAK TGK 2012

mamai said...

cik cookie:
kalau rindu datang la lagi hahaha

maiyah:
kenapa nak kecut perutlak layana ajer

sayu=pilu:
takut kamu sedih ajer hahahaha

lumut:
kamu biar betul nie pakcik nie ada parkinson tau hahahaha tanya aloy dia dah ckup cprum tak

enyheartsdiamond said...

untuk eny tade?:)

mier@merr said...

pakcik...nnti undi kontez taw..hihik...giat ku berkempen..ekeke

mamai said...

ber_uwang:
aku juga rindu ngan 2012

eny:
hmmm nanti uncle cari satu yang special buat eny

mier:
nanti packik pie melawat yer

suhaila-ab said...

RINDU satu perasaan yang tidak boleh dijangka kehadirannya..adakala menyenangkan adakala menyakitkan..sesungguhnya RINDU sering bertapak diseganap pintu hati...

bro...ko lepas ko baca ni ko jgn rasa salah org tau...

mEiZ SHA said...

WAAAAAAA PAK CIK MMG PANDAI BERMADAH...;D

sgt touching tau...:)

tetamu said...

salam bro mamai, knp request ym nye pending? sile la add sy pulak dejavu_seorangGadis

Aspalela said...

macam org mabuk asmara gaya nyer

master teddy said...

waa..speechless lg sy,,pak cik nye n3 slalu wat sy speechless smpai xtaw nk komen pe.hehe..

mamai said...

suhaila:
aku dah terasa nie hahahaha

miez sha:
thank you

tetamu:
pokcik tak on line nanti sat yer

aspela:
lebih kurang la tu

master teddy:
hang tulis ajer apa-apa pun boleh hahahahaha

larasephia said...

salam..

saye xtaw cmne bleh terlanding msuk sini
tp lepas 5 minit je belek2 keadaan sekeliling dh jatuh ati dgn penulisan incik ni

saye penulis+poet jugak
ade mase nnti check out masterpieces saye plak ek

:)


www.larasephia.blogspot.com
www.pridefaithagony.blogspot.com
http://gallerialara.blogdrive.com