Monday, August 30, 2010

empat bulan yang berlalu

antara sedar dan tidak sudah empat bulan berlalu,empat bulan yang penuh dengan liku. empat bulan bukan masalah yang besar harus di tempuhi tapi empat bulan yang penat dengan ragam manusia.

bila manusia yang lebih pentingkan ego dan status diri, namun empat bulan aku tak pernah nak ambil penduli. niat masih lagi membara aku datang bukan mencari glamour tapi sekadar ingin meyedarkan bahawa mereka telah lama lena.

bertahun lena dalam kesenangan yang pada hakikat membawa rebah pada diri sendiri. masih bermimpi pada hujan-hujan emas tanpa sedari batu yang menimpa diri. namun mereka masih engan mengerti lalu kehadirin diri ini sering disalah erti. lalu pelbagai fitnah ditaburi buat diri terasa tidak dihargai.

aku sedar ini pasti akan datang sebagai ujian, jika ingin berundur pasti bulan pertama aku sudah berundur.namum niat masih lagi kuat di hati, berundur bermakna aku juga seperti mereka. namun ujian semakin hebat ku rasa tekanan semakin kuat menimpa rasa diri semakin terhimpit.

sukar untuk bernafas lega namun aku masih bernyawa, dan selagi ada nyawa pada badan ini aku pasti tekad untuk terus berdiri dan andai aku pergi aku akan pastikan aku berjalan dengan megah.....p/s:....duit itu bukan kepuasan sebenar tapi berjaya melakukan perubahan itu adalah tidak ternilai