Thursday, November 19, 2009

banyak lebih ini budak

aku rush balik dari perjumpaan pakatan rahsia di mid valley last week di sebabkan budak inilah. dah lama aku nak kerjakan dia tapi tak berkesempatan dan ketiadaan bahan-bahannya nak kerjakan bidak nie. sudah seminggu aku tak benarkan dia masuk rumah pasal badan dia kotor main hujan.



sebelum balik aku singgah kat wonderland pet cari shampoo untuk budak atas tu. cari punya cari jumpa satu shampoo yang murah tapi masih lagi lebih mahal dari shampoo mandi aku. tu dia baru lepas mandi. padan muka dia, aku suruh mandi sendiri dia tak nak kan dah kena manndikan dengan aku.

tapi aku respect juga budak nie dia tak melawan masa aku mandikan dia, siap aku beruskan badan dan kaki dia ingatkan dia takut. tapi dia rilex ajer cuma mungkin dia syok layan bau shampoo dia yang lebih wangi dari shampoo aku tu. memang lebih budak nie dah lepas mandi bukan tau nak lap badan sendiri aku juga nak kena buatkan.



lepas badan dah kering dia minta aku sikatkan pulak bulu dia tu, cehh banyak cantik muka dia, mentang-mentang la bulu dia tu dah lembut dan wangi. dia ingat aku nie mama dia ker. tapi tak apa aku baik hati aku buatkan juga tak nanti merajuk pulak dia.



tapi dia nie memang banyak lebih betul la, dah aku mandikan dengan shampoo mahal dn wangi, dah keringkan dia dan sikat dia dah siap semua. sekali dia boleh landing atas tilam kegemaran aku hampeh tul la dia nie.....



tau la dah seminggu lu kena tidur luar tu la saper suruh main kotor....

38 comments:

mEiZ SHA said...

HAHAHAHAH
alalaaa comelnyer dia tuh wat muka minta kesian...;D

sesekali nak manja2 laa tuh..mandikan bagai..heheheh

lembut gak hati pak cik ni ye,...;p

nursarah87 said...

comell!!!!!!!!!!!!!

tuan dia pun comel..huhu

Aku Beskot™ said...

sminggu tdo luar..
mesti da serik nk maen ujan..
comel..

J@J@ / Bini The Rock said...

huyooo...
lawo laa...
bulunya lembut..selembut hati tuannya

mamarempit said...

sgt tomei itu budak..pinjam buleh

enuLwanie said...

comelnye...
jantan ke betina ni..?

Solehah said...

wah after makeover dasyat eh kecomelan dia..heheni bob ka, masa dia basah nampa kdia kurus aje..

mamamin said...

mamaiku:

alhaiiii.. sayang nyer la tengok budak tu.. orang suka kucing ni sebenarnya mempunyai sifat2 lembut hati dan penyayang.. best!!!

Finaz said...

mesti awak ni romantik orgnya kan? org kata kalo lelaki syg kucing mmg romantik...hehehe baik ngaku..

A.K.U.D.O said...

mmg terlebih lebih bermanja tu, bikin aku geram..

sI tEDI said...

ha ha ha..

BOB my lapp!!

buatlah cenggitu selalu Bob!!

tuan kau tu makn sayang nanti.. ha ha ha...

mier@merr said...

alalalala............comeynyer!!!

manja tol... :)

tetibe rasa nak bela kucen blk...huhu

anaklaut said...

salam....bro..

hehehehe....comel kucing bro tu..

mamai said...

miez sha:
memang selalu buat muka kesian dia tu...

nusarah:
tuan dia kalau comel sure dah kena gomol hahahaha

aku beskot:
memang dia dah serik tu...la nie taknak keluar rumah

jaja:
tuan dia keras hati hahahaha

mamarempit:
nak pinjam tak boleh sewa boleh hahahaha

enul:
budak tu jantan

soleha:
masa basah bulu dia melekat akt badan semuanya nak gelak tengok dia masa basah

mamamin:
mana ada ganas nie

finaz:
hahahaha malu la nak ngaku

akudo:
dah orang lain tak nak manja hahaha

sItEDI:
jgn kau ajar dia nanti dia naik lemak pulak hahahaha

mier:
nak anak kucing pakcik ada lagi si julie

anak laut:
dia tu comel dan mengada-ngada

Mawar_berduri said...

huhuhu...memang banyak lebih budak itu...hihihi...

@tune® said...

degil betul budak tuh..macam tuan die jugak kot

Koyuki said...

sangat comel..

bestnye dapat tido macam tu

shila said...

wa.. ketiak lu tak ada bulu , tengok anak lu byk bulu ... hehehhe

caluk@cencaluk said...

mamai kau x nak kucing kau kotor, lepas mandi kau balutkan plastik kat badan dia ha ha --> sib baik aku x bela kucing heu2

~~~ kay ~~~ said...

alahai chomelnyerrrr
kat umah ade yg betina...
hehehe

mamai said...

mawar berduri:
memang dia banyak lebih tu...

@tune:
mungkin juga la hahahaha

koyuki:
boleh saja nie kan musim hujan

shila:
dia dah ambil bulu ketiak aku tu

caluk@cencaluk:
good idea lepas ni aku nak wrapkan dia dengan pasltik

kay:
jom berbesan nak

CIKGU ZAM said...

wouuuuuu bagus2, tahniah kerana anda mengukuti jejak sifat mulia Rasul iaitu sayangi haiwan

bias® said...

apa ke nama budak nie?

** SiZuKa ChAn ** said...

sizuka tatot kucing..hihi

seroja jingga said...

salam pak cik mamai
sekian lama jingga jadi silent reader
hari ni decide nak follow.hehhhee
are u a cats lover?
im a cat lover too

Sulela said...

Ngaaaaaa...aku jeles sebab kucing kau manja2 ngan tuan dia. Rasanya denda seminggu tu berbaloi la sebab lepas tu dia dapat syampu mahal dan manja2 lagi...ekekeke. Gebunya dia, Mamai! Rasa aku nak geget jek...muahaha

imHepPie said...

wahwahh..

pakcik guna la shampoo tu lepas tuh..mesti rmbut pakcik pon wangi n lembut haha

yusuf mujahidin ™ said...

Aslmualaikum bro..

ni bob ke?

comel sgguh..haha

mamai said...

cikgu zam;
isnyaallah...salam ziarah cikgu

bias:
nama budak nie bob

sizuka chan:
rugi takut kucing cam wife pakcik

seroja jingga:
terima kasih kerana datang laman pakcik nie yang tak seberapa,

pakciik nie kalau dengan kucing memang pantang jumpa mesti nak peluknya....

tapi pakcik suka semua binatang actually kecuali yang haram tu ajer

{lumut} said...

budak ni mmg manje sungguh la.hehe

maiyah said...

eeeeee.. meh nak pulas2 idung dia, budak nakal.. geramlah plak :)

cik EPAL said...

comel kucing itu ;)

mamai said...

sulela:
la nie lagi ngada-ngda dia tidur malam kat aku tak nak tiddur sendiri

imheppie:
takut pakcik berbulu la pulak lepas tu hahaha

yusuf:
mualaikumusalam, lama tak nampak kamu sihat bro...

budak tu la bob yang accident hari tu la nie dah sihat nampaknya

maiyah:
memang dia nakal la sekarang nie

lumut:
budak tu terlebih manja la tu....

cil epal:
cik epallagi comel hahahaha

aida said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa.... kiutnyeee.......................aku.

hehe. tak tak. kucen ni ngade2. ko bagi mkn pe? pizza ke? comel semacam je aku tgk

niEna hailani said...

kem salam kat itu budak...

uncle ape kata kite berbesan...

kwenkan itu budak dgn gadis kt umah nienaa

Fatt Chin Choy said...

cute ooo kucing ko

pisey said...

agh!
naaaakkkk...

~** PROFFY **~ said...

so cute...
:) mwahhs