Monday, April 18, 2011

Dedicated to: Hujan Balik Ke Langit
Permulaan perkenalan dengan dia semasa di events MIMPI PASAR MALAM oleh PARADOKS. pertemuan tidak pernah dirancang dan tidak juga aku pernah mengenalinya. Cuma dia hadir kerana untuk bertemu kenalan blogernya PATUNG CENDANA.

Perkenalan yang singkat ini terus membawa dia insan yang istimewa sebagai salah seorang dari ahli keluarga kami. Lalu gelaran Kak Long diberi mungkin kerana aku dan isteri tiada anak perempuan. dan yang lebih penting anak-anak amat menyenangi dan menyanginya.

Hubungan Kak Long dan isteri ku yang lebih senang Kak Long panggil dengan panggilan umie membuatkan mereka amat akrab dan mungkin juga kerana itu "umie" dapat merasakan derita dan kesakitan saat kak long pergi.

..........................apa yang dapat aku katakan dia amat istimewa dalam keluarga ku, Kak Long sifatmu amat meyenangkan kami. Dan kamu sebagai seorang muallaf yang hanya baru beberapa tahun mengenal islam. namun Kak Long jauh lebih baik dari sesetengah mereka yang hanya islam dalam keturunan.

Kak Long, pemergianmu tidak terduga belum puas rasanya untuk umie, papa dan adik-adik berkongsi kasih sayang dengan kak long. Biar kita tidak sedarah namun kak long tetap istimewa dalam keluarga kita.

Sesungguhnya saat melihat Kak Long terbaring kaku di Hospital terasa kaki papa tak mampu lagi untuk berdiri. Bila kala penutup muka Kak Long dibuka papa pejamkan mata berharap itu bukan Kak Long. Papa berharap Kak Long hanya tidur untuk berehat kerana papa tahu kak long sanggat penat.

Namun kami redha dengan pemergian Kak Long dan kami akan sentiasa merindui Kak Long seperti hari-hari yang dulu. Doa kami akan sentiasa mengiringi Kak Long agar akan sentiasa dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang yang beriman.

Maafkan papa Kak Long kerana terlalu sibuk dengan kerja sehingga tiada masa untuk ketemu Kak Long walau kita berdekatan. Kerana papa yakin dengan kekuatan Kak Long, papa yakin dengan semanggat Kak Long, yang mampu menghadapi segala dugaan.

Terima kasih Kak Long kerana hadir dalam hidup kami, kerana memberikan kami kasih sayang Kak Long biar sebentar cuma namun ianya amat berharga buat kami.

Sayang kami pada Kak Long selamanya.....selamat beristirehat Kak Long dan isnyaallah DIA akan memelihara Kak Long sehingga kita semua di kejutkan nanti.....

Dan setiap kali HUJAN TURUN PASTI BERSAMANYA RAHMAT DAN HUJAN TELAH KEMBALI KE LANGGIT....AL FATIHAH


p/s: Nur Qistina Reny bte Jelani insan istimewa ikuti perjalan hidupnya sebagai Muallaf.....