Saturday, July 2, 2011

telan

suka atau tidak terpaksa juga ku telan,terasa amat pahit sekali kalah pahitnya hempedu, tapi itulah dia kenyataan, kenyataan yang harus aku terima samada suka atau tidak kerana tiada lagi pilihan.

bak kata kawan ku ini takdir tuhan, segalanya ketentuan, siapa aku ingin mencabar tapi diri ini penuh dengan kelemahan. Bila emosi menguasai sukar untuk diri mengawal perasaan. bila kata-kata tidak lagi berbaur mesra tapi hanya kekecewaan.

mungkin aku harus mengundur mencari ketenangan dari terus menambah kekeruhan, biar la memendam agar reda segala kegundahan. hidup adakalanya kita tidak ada banyak pilihan, begitu juga dengan aku, cuma terlalu asyik dalam kealpaan. lupa pada diri alpa pada kedudukan,hanya menumpang pada sebuah perasaan.

suka atau tidak memang ini satu kenyataan mungkin masanya untuk aku perbetulkan segala kesilapan, mungkin juga harus ku lepaskan segala perasaan kerana itu takdir tuhan.........kamu benar wahai kawan aku yang dalam keduguan.

tuhan ku pohonkan agar Kau kurniakan ia segala kebahagian...agar mengecap segala impian.
p/s: mungkin harus kembali bersendirian...

Tuesday, June 28, 2011

bila hati tak lagi bererti

biarkan sahaja begini mungkin iannya lebih mudah, lebih mudah tidak memahami dari terus hidup dalam berteka teki. mencari jawapan tapi tak pernah yang pasti, menyeksa diri sendiri. kadang kala ingin sekali terasa untuk lari, lari sejauh yang mungkin menyendiri dari situasi.

namun situasi itu berada dekat dalam hati, lalu sejauh mana dapat pergi untuk menghidari hati sendiri, itu mungkin tidak akan terjadi. ingin sekali berharap agar dimengerti perasaan dan hati ini tapi tidak pernah dipuduli. terasa seperti diri mengemis simpati.

untuk apa berharap lagi kerana semuanya sudah pasti yang hati ini tidak pernah bererti. hidup memang begini bukan semua yang dihajat pasti dimiliki. selagi diri mampu berdiri cuba untuk tidak membenci.


p/s: andai hidup terpaksa membakar diri biarlah begini