Friday, November 13, 2009

DVD seorang awek

dulu-dulu aku cuma kenal cd atau vcd yang diulang cetak yang dijual di pasar malam oleh pemuda cina yang bertatu naga di dada atau lelaki india yang sarat dengan rantai emas di leher.tapi kedua-duanya serupa masih ramah dan manis tutur kata buat aku sering tergoda.

kini dvd dah ambil alih kepopularitian cd dan vcd dulu. setanding dengan kegelameran dvd maka tidak layaklah pemuda cina dan india yang menjualnya. sebaliknya telah digantikan dengan awek malayu cun. awek melayu cun tak perlu rantai emas atau tatu cuma perlu berbaju yang mampu menampakkan lurah bukitnya yang gebu atau berseluar ketat yang menonjolkan mangkuk tandasnya yang bulat. dengan sedikit suara manja mengoda pasti jualannya laku. sehingga pak aji balik surau juga tertipu tak cukup satu datang balik beli lagi satu.

mungkin ini strategi terbaru kerana jarang juga aku nampak pakcik baju biru datang serbu. walau meja dvd lalu sebelah kereta berwarna biru persis seperti pura-pura tak tahu. mungkin si baju biru tergoda dengan senyum awek melayu cun yang bermangkuk tandas bulat itu.

walau aku tak maksum seperti dulu-dulu (merujuk kepada komen jebatsari pada aku semasa minum di malam rabu). namun aku memang tak lalu nak beli dvd ulang cetak ini kecuali si bungsu yang sering berjaya memujuk rayu, bukan kerana kualitinya yang tak bagus. tapi sering tertipu dengan sarikata yang menyakitkan mata dan memenatkan minda.


p/s: dan yang pastinya di rumah aku tiada dvd player..bertapa retronya aku........

41 comments:

sI tEDI said...

tak pernah lagi tgk perempuan seksi jual cd or dvd haremmmm ni.. :)

cinta lea ixora said...

marketing strategi...huhu...
dasat2....

so pakcik tgk dvd katne? ke donlod je?

BuLaN iTu aKu said...

kerana lurah bukit itu yang mahal..
dan MEMALUKAN

bias® said...

kt maner tempat nyer? nak!

maiyah said...

ada player tp dah lama tak lyn tgk movie ni :)

paTonG kerTaS said...

hahaha
betol tu pakcik.
subtitle tuh, makin bace, makin tak paham.

NuR said...

hehe...
takpe.
nanti nur ckp kat si cumel
buat aksi ngada2 pujuk rayu
minta beli dvd player..

abgBro said...

lurah dan benjolan,,,demi sesuap nasik...huhuuh

mamarempit said...

aku pun tk de....
nk tgk cerita...tunggu la kuar kt tv..miahahhaa

mamamin said...

hurmm..

"selling point" yang menggoda !!

kekekeke

J@J@ / Bini The Rock said...

hak hak hakkkzzzz xD

mmg betol tu, skrg yg jual DVD ramai awek2 'ganteng'...mem'bulatttt' je mata tgk!

Aku rajin jg beli DVD tapi bkn dekat awek ganteng tu...hanya beli dgn apek shj. Kotak susun 3 tingkat.. atas letak kan playwood, lepas tu susun CD & DVD... nmpk 'abg baju biru'...bungkus cepat2...

hahahahha!

DVD RM6...tgk smpi lebam!

Precious said...

Weh belilah player. eh eh ... playar ada tak kat umah?

mamai said...

sItEDI;
aku lom nampak lagi kalau kat merlimau tu

lea ixora:
tak tengok pie tengok wayang lagi best...kalau nak tengok pinjam dari kawan ajer hehehehe

bulan:
tapi nampak macam seronok ajer dia jual hehehehe

bias:
datang puncak alam

maiyah:
jom kita layan

patong kertas:
hehehehe bunyi burung pun nak translate betul tak

nur:
ohh jgn nanti tak pasal-pasal bro pulak yang goda awek dvd tu hahahahaha

abgbro;
hidup di kota penuh dengan cabaran

mamarempit:
betul tu nak pulak citer melayu ...tunggu raya pasti keluar punya

mamamin:
zaman dah berubah

jaja:
masih ada lagi aperk yang jual tu ker hehehehe sudah lama aku tak menziarah gerai cad haram nie

precious:
tak ada la

abe long said...

x penah beli dvd, kalo dl2 beli cd 2 bawa balik 4 or 5.. zaman dolu2 jahat sket..

Finaz said...

sy tak thn kelakar bila mamai sebut bab RETRO tuh hehe

addyaholix said...

kau memang retro bro. takde yang lebih retro dari kau. aku bayang kau pakai seluar bell bottom. haha!

enyheartsdiamond said...

papa eny slalu dpt dvd free..sbb papa eny pak cik baju biru :)

~~~ kay ~~~ said...

(^_^) selamat berhujung minggu...

sharamli said...

pakcik..kt tempat 0rg...xde p0n awek2 jual..abg2 yg jual..hik3

mamai said...

abe long:
kita serupa hahaha

finaz:
memang dah retro dah nie

addy:
aku tak layan bell bottom tapi tight jean hahhahaha wa rock beb

eny:
boleh share tu hahaha

kay:
selamat berhujung minggu juga

sha:
abg2 yang jual tu pakai baju tak hahaha

Cik Cookie said...

marketing strategy tuh.

paTonG kerTaS said...

pakcik.
esok pukul 12 kat midvalley.
cemane nak contact pakcik?

master teddy said...

xyah bli dvd..dunlod je.jimat.haha..

fadzilah said...

masa zaman study dulu lps habis final exam mesti sewa dvd..tengok ramai2 ngan roomate..release tension la kononnya...hahaha

mier@merr said...

tak ingat da bila kali terakhir sy tgk vcd or dvd neh...

skng donlod jek...ape susah..hehe

arnamee said...

Salam:)

wah, bijak nak bebusinnes, tapi perempuan juga yg diguna, mcmne perempuan nak beli? ehehks;p

mcm jual kete gak, huhu.

erm, sungguh retro saudara nie:)

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam saudara Mamai,

"jejak ke mari".

triple x malaya said...

kat mane lokasi bro..nak usha boleh..hehehe show free tu..

mEiZ SHA said...

hehehhee
xde dvd???

x caye laaa
;p

tp bagus laaa xde...

Sulela said...

Kat tempat aku, sorang lelaki cina berambut perang panjang dan berperut boroi yang jual. Tapi mulutnya masih ramah sampai akupun tergoda dan terbeli 2 keping dvd...haiyyaaaaa!!!

duwenk said...

hahaha.. salam singgah...

Tapi kalo ckp pasal moral,ape beza nan doload bro (selain subtitle tade yg memeningkan)??

pisey said...

pemain video ada bro?
aha.

gua punya bapak ada je video player tu duk guna pakai lagi ulang tayang video orang ajar tajwid semua.
=)

YobSumo said...

hahaha kalau bahsa indon lagi tak buleh belah, entah apa yg dia translate kan. kadang2 english dia pun hampeh sungguh.

Liyana said...

betol ke kat umah xde dvd player..

xpe..cite sekang x payah dvd..donlod je kan

adibah said...

oh.. pengalaman tu..!! sarikata tu buat timbul rasa nak bukak kelas bahasa kan? hahaha

patungcendana said...

aku tak beli cetak rompak punya ok...:-p

mamai said...

cik cookie:
ternyata berkesan sungguh laris hahaha

mis siv:
on

mater teddy:
tak reti nak downdload

fadzilah:
sama la aku dulu pun gila juga dengan cd cetak rompak nie hahaha maklum la zaman tak ada duit nak tengok wayang

mier:
pakcik tak reti nak download nie bukan apa tak tahu nak tengok citer apa...

arnamee:
dari permerhatian pakcik ramai juga yang beli dvd tu terdiri dari perempuan

zul:
terima kasih akan ku jejak kamu

triple x malaya:
mai datang puncak alam...malam minggu paling molek

miez sha:
memang pakcik nie retro tak ada DVD kalau ada pun kat lappy ajer...

sulela:
tak apa beli ajer nanti boleh ler aku pinjam...hahaha tapi aku nak beli juga dvd player tu

duwenk:
tak ada beza pun cuma terpulang pada kita sendiri...

pisey:
video game pun tarak hahahaha anak-anak ku bermain guna komputer ajer

yobsumo:
setuju pernah sekali aku dok lepak kat kedai mamak dia tayang dvd yang ada traslate bahasa indon terus ilang selera nak tengok

liyana:
memang tak ada kalau ada pun kat laptop nie ajer.....citer terbaru rasanya tengok wanyag lagi best..

nak download tak berapa reti dah tu makan masa katanya

adibah:
hahahaha yang iut la baut aku stress

patungcendana:
aku percaya kau tak beli hehehehehe

Solehah said...

hehe..btl tu pakcik..kualiti tah ape2..pernah gatal nak beli, tp tgk sat uepisod saja dah rosak..so terpaksa tgk kat u tube je..

cik EPAL said...

pokcik memang selalu ke cuci mata?? hehe :)

Fatt Chin Choy said...

strategi strategi hehe

eh rumah aku pun takdak dvd

aloy_paradoks said...

wa... citer tarzan indonesia ada?