Sunday, October 11, 2009

tahniah, congratulation and good job

first of all aku nak ucapkan setinggi-tinggi tahniah dan congratulation pada UMNO dan MCA serta pada BN khususnya kerana mengamalkan semanggat murni dengan mengitar semula.

tahniah kepada kita semua juga kerana pemimpin kita telah menunjukan tauladan yang baik kepada kita semua.



tahniah Yang Berkuasa Isa Samad...lepas ni kita akan lebih banyak buat kesilapan teknikal untuk menjayakan kemajuan dan menjaga kebajikan rakyat.

mungkin akan ada lebih banyak RASUAH TEKNIKAL yang boleh kita lakukan selepas ini kerana ia memang berkesan untuk menjayakan dan merancakkan perkembangan ekonomi kita dan khususnya untuk kroni-kroni kita.




mungkin tidak terlewat juga untuk wish congratulation to Dr Chua kerana berjaya merebut semula tempat dalam MCA.

lepas ini kita boleh upah director filem yang selalu buat silap arahan teknikal untuk buat filem PORNO TEKNIKAL bagi memeriahkan lagi industri perfileman negara kita

and to BN good job to you all, its prove that all technical mistake is work for us to ensure you hold the power.


p/s: aku juga membuat kesilapan sampah teknikal di sini maka aku mohon maaf....kerana secara teknikalnnya kita semua silap. so trough simple logic technically we are born to make technical mistake.

24 comments:

NuR said...

120km kelajuan biasa?huhu.. nur biasa mengikut peraturan. tu terlebih skit..hikhik! konon nak tunjuk terror..

eh.. lain kali contact la nur if dtg sini..

miSs siv said...

huhu..
kenape ek?
kite tak tau sgt pasal politik la pakcik~
=p

BuLaN iTu aKu said...

munci la ngn si polan tu

miera a.k.a merr said...

huhu... da xde org len sgt da la tu..... nape la sume x bke mta... tp di kwsn tu...klau BN ltak patung bgerak pn bleyh menang..

abgBro said...

bravo...bravo kpd 8013 voter bgan pinang yg angkat perasuah secara teknikal jd pemimpin kalian...

ape nk buat bro krn itu lah nilai maruah mereka, mentaliti mereka...

jalan perjuangan masih beronak lg...

tetapii...

lawan...tetap lawan

ubaidillah alqasam said...

salam bang mamai..

bak kata kawan saya,,


"BN menang di bagan pinang,tapi KALAH membasmi rasuah" lawan tetap lawan...

huhu..bernada serius beliau ni....

enyheartsdiamond said...

we r just common people;)

mamai said...

nur:
tu la ingat nak contact nur juag boleh lepak kat pekan rabu or kat KFC baru hehehe

miss Siv
pasal BN menang PRK kat bagan lalang ajer

bulan itu aku:
tapi ramai yang suka dia nakbuat macam mana

miera:
nampak gayanya lepas nie robot boleh bertanding untuk PRK atas tiket BN

abgBro:
bro lepas nie rasanya banyak projek masuk kat bagan pinang tapi sapernya poket akan penuh yer

ubaidillah:
mereka tidak kalah dalam memerangi rasuah kerana itu secara teknikal sahaja

yang kalah kita semua....

eny:
ya agree with you...macma mana dengan pilihanraya

J@J@ / Bini The Rock said...

kita tunggu dan lihat aje lah ape yg Isa Samad akan lakukan lps nie..

tp aku plg geram bila derang 'booooo' calon PAS...

ape kesss??

Solehah said...

huhu..tahniah bokpe..tak mau ckp tahniah..

Fia Batrisya said...

salam bro mamai..

pekaba???
sowie lame x menjenguk blog bro neyh..

take care..

~~~ kay ~~~ said...

0ooooooo if they remain problems, then they are no more purely technical problems...

mamamin said...

salam...

Sebab ramai lagi pengikut Isa Samad , sbb tu BN pilih dia walaupun di sanggah olih Tun M.. Siapa yang berkata-kata hari tu? BN pilih Isa sebab sayangkan UMNO..kekekeke.. ikut la memane pun..

mamai said...

jaja:
aku harapkan yang terbaik buat orang di bagan pinang

soleha:
dia dah menang kena la ucap tahniah takkan nak ucap takziah pulak

fia:
ya lama tak nampak fia blog fia pun dah lama tak berupdate mengapa

kay:
kita ada cukup alasan untuk tidak menjadikan sesuatu itu benar

mamamin:
terima kasih singgah..ISA dah buktikan yang dia amat relevent dari Tun M hehehehehe

Rozita said...

hahahhaha
tak tau nak komen apa dah..

triple x malaya said...

memang menang kitar semule...

azzaliena suziantie feisal said...

huahua..
politik lagii

mamai said...

rozita:
yer aku juga tak terkomen dah nie

triple X malaya:
amalan murni kitar semula tu hahaha

azzaliena:
hidup dan politik takd apat dipisahkan

jebat_durhaka said...

boleh ek silap teknikal..huhuhuhu ari tu aku balik melaka 10 hari tp terlupa nak mintak no tepon ko la mie kalu tak leh melepak pekena asam pedas kat pasar borong tu...sowey

anaklaut said...

salam...bro..

dalam berita hari ni, Isa Samad tebus maruah UNMO,

ya ke? bolehkah orang yang tidak bermaruah (setelah dikenakan tindakan hukuman politik wang) dikatakan bermaruah..?

tapi kita hormatlah kehendak pendundi di bagan pinang.

namun dlam temuramah mlm tadi, Mat Hassan nampak mcm sugul saja, tak ceria seperi selalu, nape bro? ulas sikit..

mamai said...

jebat:
wah lama kau cuti yer next time roger la aku kalau ada kat melaka boleh pekena asam pedas kat pasr borong tu memang sedap fuhhh aku dulu lepas abis main badminton pasti lepak situ dulu

anaklaut:
dalam politik untuk menjamin kemenangan semua yang salah pasti akan jadi betul. segala yang haram akan di halakahn demi parti dan kemenangan.

ya sepak terajang politik memang kotor hari ini dia didapti bersalah esok dia dijunjung bagai hero.

mat hassan sudah tentu sugul kerana kalah dan tak duga kalah teruk sebenarnya. mungkin mat hassan tak buat kesilapan teknikal.

banyak perkara dalam pilihan raya bagan pinang yang harus PAS perhati semula. calon sudah okay cuma PAS di belenggu masalah dalaman parti dan juga kerjasama dengan Pakatan tidak erat sebenarnya. tak ada satu janji pilihan raya yang benar-benar meyakinkan hati pengundi di sana yang rata-ratanya mahukan pembanggunan dari segi ekonomi.

nia said...

wopppp...aku tanak komen pjg2 sal politik...x tahu menahu sgt....aku x kesah pembangkang atau kerajaan yg menang..janji boley bw perubahan kat satu2 tempat tu...tp aku agak condong sebelah pembangkang...apa2 pon hidup ***---------------!!!!!

INTAN said...

aku baru je tau dia menang...dasatnya tahap ketidakambilberatan aku...heheh

NuR said...

hoo.. bro..
lepak kat rfc..hikhik!
dah try belum?