Thursday, October 15, 2009

atau kita...

tak cinta
atau
kita tidak belajar untuk mencintai

tak jumpa
atau
kita tidak belajar mencari

tak faham
atau
kita tidak belajar memahami

tak sayang
atau
kita tidak belajar menggasihi

tak terima
atau
kita tidak belajar memberi

tak hormat
atau
kita tidak belajar menghormati.

tak tahu
atau
kita tidak mahu ambil tahu

atau kita yang membatasi diri kita sendiri...

32 comments:

mamamin said...

kalau tahu apa itu "memberi" x payah hulur tangan.. dia akan dtg sendiri..
:)

mamai dah sarapan belum tu?

mama baru jerk balik dari sarapan ni..

Solehah said...

mungkin juga salah sendiri..dan kadang2 tu memang didengki..hehe..

fadzilah said...

entri mu membuatkan ku lama terfikir..apa nak komen ye!!!

alamak!!!loceng dah bunyi...nak pegi rehat dulu...jom mkn2..hehehe

abgBro said...

baik utk ku muhasabah diri ni bro...:)

mamai said...

mamamin:
baru lepas sarapan nie mama hehe roti canai kosong ngan terul separun masak 2 biji..alhamdulillah kenyang mata lak mengantuk

soleha:
dengkit tu antara penyakit hatikan

fadzilah:
baru lepas makan dengan mamamin tadi hahaha

abgBro:
lama tak nampak kamu..kita guna buat analisis macam nak improve lagi

Ftyyhahh said...

xjumpa kot. hehe

salam :)

IdaAnuar said...

salam....lama aku tidak menjengah blog ini..lemah nak komen bab mcm ni.tak tahu....kalau bola ok.tak tendang tak bergolek...tak kick tak masuk gol.hahahaha

Raihan said...

tak jumpa
atau
kita tidak belajar mencari

>> dh cari dh tp still x jmpa gak..

Precious said...

Negative thoughts - itu yang menghalang kita dari maju ke hadapan. So, be positive dan kejar impian ...

mamai said...

ftyyhahh:
teruskan mencari...

ida:
ya kau memang dah lama tak datang sini bz ker dengan new business

raihan:
kita mungkin harus mengubah cara kita mencari...

precious:
ya benar negetive thinking yang buat kita tak boleh kehadapan

sharamli said...

salah kita jgk..

azzaliena suziantie said...

kita patot bg peluang kedua katt org tuh x???ku bingung..help help

Rozita said...

tak nak komen
rasa nak komen pulak..
tapi tak tau apa nak komen
jgn salah kan ntri ini
salahkan diri sendiri

jom makan..lunch time

Aku Beskot™ said...

sempoi..
aku akn cuba blajar..

*sapu bedak ye..
cait..

~~~ kay ~~~ said...

RE: i'm sick with fever, cough and sore throat.

(happy for BOB...alhamdulillah)

miera a.k.a merr said...

wow....

sy pnah rs sume tu...
xjumpe..xcari..xterima...x syg...


tp skng... sy blaja cari..n sy jmpe.. sy blaja mmberi..n sy trima... syg blaja syg...n now.love is in the air...lalala.....
hahaha...... gile gedixx...

sI tEDI said...

kalau tak buat semuanya.. MALAS lah namanya

mamai said...

sha:
hey kamu apa khabar lama tidak nampak bz dengan exam yer...

salah kita kalau kita tak cuba

azzaliena:
bagus jika kalau kita bagi peluang ke dua tapi kita harus tahu apakah kita bersedia untuk di kecewakan untuk kali kedua...

rozita:
just abis makan nie

aku beskot:
hahahah senangkan

kay:
no wonder tak nampak lama, nayway hope kamu cepat sembuh

miera:
indah bukan jika kita tahu ke mana harus kita tuju

sItEDI:
malas tu penyakit yang paling susah nak ubat

ubaidillah alqasam said...

ape2 pun refleksi diri semula amt baik buat kita insan yang pelupa n lemah ini...

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

tak...tak..tak..tak bleh abis...

sayu=pilu said...

yea betulbetulbetul....
tapi slalu orang tanya mesti ckp tak tau..sebenar nya tak ambil tau uwaaaa

jebat_durhaka said...

tak de komen
atau aku tak tahu nak komen ape
amacam...boleh?

Mawar_berduri said...

ade jugak yang jumpa tapi buat2 tak tahu..atau ..malas nak ambik tau..

Terpulang pada individu tu

The Hobbit Frodo said...

huhuhuhuh menarixxxx ~


kesimpulannya ~ buka hati kita untuk org disekeliling ... huhuhuhuhu. Lapangkan dada. Tiada benda yg x boleh cuma kita jer selalu membatas rasa fikirkan yg tidak2 walaupun belum mencuba ... and kalaulah semua org positif dan tidak berminda pasif ... damai nya dunia


>>>_______<<< xoxo

mamai said...

ubaidillah:
segalanya atas kita juga

akupentoi:
ua tak boleh blah la bro..hahaha meh kita berlepak di mimpi berat nanti

sayu=pilu:
tak tau atau buat buat tak tau..pasal nanti kena buat hahaha

jebat derhaka:
wah baru kamu ada...kalau begitu kata kamu aku no komen ahaks

mawar berduri:
kdang kala kita takut nak ambil tahu

chipsmore said...

sya suka bercinta..tapi dengan orang yang menghargai sya la..hehe :)

INTAN said...

isk...camne aku leh lupa apa aku nk taip tadik...iskkkkkk

DaliaLiyana said...

bro...dah cari tapi tak jumpe..myb menyorok kot...hehhehe...

tp sume tu alasan kan??

mamai said...

frodo:
ya segalanya atas kita untuk kita tentukan kemana arah kita

chipsmore:
ya pakcik yakin ramai yang menghargai cik epal nie, takut tak larat ajer nanti hehehehe

intan:
nanti dah ingat kau tulis la balik yer

daliya:
kena pakai alat pengesan yang canggih baru jumpa tu hahahaha

bias® said...

atau.

Sulela said...

Aku masih belajar untuk buat semua tu...hehehe

cinta lea ixora said...

tak jumpe sebab xmencari...
tp xnk la jd perigi cari timba.. haha