Saturday, October 17, 2009

catatan dari gerik...

aku ingat minggu nie aku nak berehat di rumah sahaja memandangkan aku dah berjalan jauh last week. tapi nampaknya hajat tak kesampaian bila aku dengan berat hati menjadi driver lagi untuk ke gerik. ada undangan perkahwinan dari saudara sebelah wife aku, nak biar dia bawa kereta sendiri hahaha aku tak percaya lagi pun tak sampai hati tengok mak mertua aku yang datang dari pahang tumpang kereta orang lain nak gerik.

rasanya penat drive ke jitra last week masih belum hilang lagi nie dah kena sambung drive untuk satu perjalanan yang jauh lagi. oleh kerana aku belum pernah lagi ke gerik maka aku gagahkan juga diri ini. first time aku tengok pekan gerik tidak la besar sanggat tapi menarik juga aman dan tenang rasanya.

cuma masalahnya nak cari hotel di sini susah sikit bukan tak ada tapi aku tak selesa dengan hotel low budget nie ( ada pengalaman ngeri yang pernah aku alami ). nasib aku baik bila dapat bilik di rumah rehat gerik lega rasanya. aku sudah berkira jika tiada hotel yang baik sedikit di gerik aku akan terus ke resort hutan belum or ke resort lenggong.

dalam perjalanan ke gerik aku amat kagum dengan bentuk muka bumi yang bergunung- ganang di sepanjang jalan. malah aku tidak rasa letih dan mengantuk bila melihat keindahan dan kehijaun bumi tuhan ini. dalam kepala otak aku tadi aku sudah berkira cuti sekolah hujung tahun nie aku ingat nak repeat sekali lagi mungkin aku nak ke hutan belum sebelum ke kelantan seterusnya ke terengganu dan menuju ke pahang kemudian singgah di negeri sembilan dan johor dan balik ke melaka dan akhirnya berehat di selangor. rasanya macam tak larat BLM 1300 cc aku nak meronda sebegitu jauh...perlukan kereta yang lebih besar nampaknya...

aku harap masih sempat untuk aku menghadirkan diri di event MIMPI BERAT malam esok, hajat di hati nak jumpa kawan-kawan dari blog yang hadir di sana. ( aku akan berusaha ke sana )

p/s: tak sangka LIVERPOOL kalah dengan SUNDERLAND ini sedikit merosakan mood aku nak bercuti.....

36 comments:

imanshah said...

Saya tiap2 bulan lalu Grik untuk balik ke Kelantan

miSs siv said...

nak ikut!
hehehe~~

ouh chelsea kalah.
hehehe

BuLaN iTu aKu said...

mai tido di UUM .heheheh

master teddy said...

best nye uncle slalu jalan2..mesti kalu ade masalah pon rase ilang je masalah tu kn?

Aku Beskot™ said...

tertarik nk komen psl yg last tu..
kekekeh..
sape pny la bola merah tu..

Koyuki said...

bestnye bercuti

bru sahaja pegi main air terjun dan pekena ikan bakar semalam..syurga betul

hehe

anyway..liverpool kesian la plak arini..

huhu~

zaira fitrah said...

eh2. gerik? dkt tu dgn tmpat b'maustatin sy 5 thn akn dtg.. hoho..

sabar2 krn mnjadi seorg driver..

miera a.k.a merr said...

wah...da nk abes pusing semenanjung tu... konvoi bru best..hehe

mamamin said...

nikmatilah the view.. kalau x pergi x tau.. hotel xde, tegak jerk khemah mamai.. heeee

SCHAKEYRA said...

gerik, dekat jugak dgn my place.. baling...pekan kecik tapi kira okaylah!!

fadzilah said...

saya yg org perak ni pun tak pernah sampai ke gerik tu..huhuhu

abgBro said...

molek arr tuu...letih2 pun datin tu kena layan gak bro..ahak2

~wei bro pak mentua duk phg kt area mane?

mamai said...

imanshah:
tapi mesti tak boring ikut jalan grik kan

miss Siv:
meh kita ronda sekali...

chelsea kalah tu yang buat pakcik gumbira sedikit cuma liv ajer menang

bulan:
pakcik nak tido i bilik 4H418 bilik lama pakcik

master teddy:
hilang sikit tambah banyak hahhaha

aku beskot:
bola merah tu memang aku bengang betul....

koyuki:
ikan bakar, air terjun kat mana tu...

zaira:
lima tahun lagi kenapa lambat sangat...tak apa nanti aku boleh ziarah kamu

miera:
jom ikut konvoi pusing malaya

mamamin:
aku lupa bawa khemah daaa ingat nak pacak kat tasik lenggong ajer

schakeyra:
baling kedah ka....boleh pakcik datang next time

fadzilah:
hisss tak baik kamu jalan-jlan la kat negeri sendiri best apa.

abgBro:
pahang kat felda lepar hilir 3...

nursarah87 said...

yup, Liverpool kalah dgn Sun, Chelsea kalah dgn Aston Villa..


err, nape liv asyik kalah je..uhuk!

cookie devine said...

3tahun ulang alik Grik-Kelantan.best..

Sulela said...

Huh! Suami aku pon tak caya kalau aku bawak kete sengsorang. Nak pegi klinik pon dia nak hantar gak...hadoi la.

Mamai, aku jeles ko nak pegi becuti neh...harharhar. Aku tetap terperuk kat dalam rumah...huhuhuuuuu

azzaliena suziantie said...

pakcik... !!!
xdapat hadir mimpi malaam nih sebab ade kenduri...
so kirim salam mereka mereka yg lain okay...

kite jumpe next event k ;)

DaliaLiyana said...

hehhee..cian liverpool kalah..
MU menang semalam 2-1...hehehee...
ilexxx broooo.....

selipar besi said...

wa memang suke lepak sini.lu nak mrh wa x pedulik la.

Naz said...

jln kat grik sana berlingkar2 mcm ulor kan bro?? rasanya aku mcm pernah lalu jer jln tu...

suhaila-ab said...

LENKALI AMIK GAMBAU...

mamai said...

nursarah:
tak apa kalah dulu kita menang kemudian

cookie devine:
memang best kalau la kau dapat ke sana selalu

sulela:
jom ikut kami bercuti...aku ingat nak redah rumah kau nanti

azzalinena:
baru plan nak jumpa kamu malam nie

daliya:
ooo kamu team MU yer nasib baik menang malamtadi tau

selpar besi:
aku suka kau melepak kat sini...kau nak maki pun tak apa

naz:
dah cantik sekarang besar juga jalannya

suhaila:
aku boleh terlupa nak ambil gmabor la..pakai HP ajer

sharamli said...

slalu gak p grik..bentuk muka bumi yg bergunung ganang membuatkn kepala pening...hee

azzaliena suziantie said...

huhu..
memang igt nak plan jumpe aloy,kimi,hafizi, sis patung..
tapi ade kenduri sampai malam
tak sempat...
sorie yee...
kite jumpe next event k ;)

al-lavendari said...

Saya ingatkan awak pergi greek, itali. tapi grik malaysia saya rasa lagi cantik. (saya tak pernah lagi sampai greek, itali). saya dah banyak kali pergi tasik banding ... memancing dan dah dua tiga kali tidor kat rumah rehat tu ... bersih dan senang parking, sampai depan pintu bilik.

anaklaut said...

salam..bro mamai,

bro adalah suami yang baik dan penyayang..mcm tulah.

kalau tak tolong, nanti wife bro kata, tak sayang dia lagi..kan masalah tu..

tq singgah anaklaut

master teddy said...

hurm..
*sigh

enyheartsdiamond said...

uncle die hard fans of liverpool eyh???
;)

A.K.U.D.O said...

xpdc belum ulu sepat..tasik banding dan hutan belum juga geng dr kelab kembara ..pengalaman yg tak dapat dilupakan.. mau ulang lagi..

addyaholix said...

malam makin pekat. mata dah makin layu. aku makin mamai...

mamai said...

sha:
yang bergunung ganag tu la best untuk di lihat

azzaliena:
ok kita jumpa next event

al-lavendari:
memang benar kata kamu rumah rehat tu cukup selesa...memancing kat tasik banding kalau pie lagi ajak la

anak laut:
kena sayang kalau tak nanti saper nak jaga bro hahahahah

eny:
ya fan yang gila babas nie

akudo:
onkosnya bahhhh

addyaholix:
hisss jangan kamu mamai nanti aku tak boleh cari makan

Solehah said...

belum pernah tersesat ke grik lagi..hope satu hari nnt dpt jengah sana..

SCHAKEYRA said...

aah, baling kedah.. mai la lepak!!

Sulela said...

Kau nak redah kene bagitau awal2 ek Mamai. Takut aku ada event...hahaha


pssstttt: aku bagitau awal2...rumah aku banyak lalats. tak caya, tanya isteri kau...

Mawar_berduri said...

dah lame tak pg Gerik....2 tahun blajar kat sane...last pegi mase ambik sijil SPM .....

Anonymous said...

pngalamn ngeri?? ader antu ke??