Saturday, October 10, 2009

I am not a superman

date: 9/10/09
departure: 6.30am from office shah alam
arrival: 11.30am bandar darul aman Jitra kedah
transportation: BLM 1300cc
pilot: mamai
co-pilot: chooman
average speed: 140km/hrs
best speed: 160km/hrs ( ingat nak tekan lagi tapi co-pilot dah tekan padel breke dan kerap kali tengok speedo meter so tak jadi )
mission: vendor audit...

date: 9/10/09
departure: 5.00pm from bandar darul aman jitra kedah
arrival: 9.15pm shah alam office
transportation: as above
pilot: as above
co-pilot: as above
average speed: 160km/hrs
best speed: 170km/hrs ( co-pilot dah lena dibuai mimpi )
mission: reach office asap another problem is waiting

boss I am not a superman even though my name is Ab Rahman Osman but it doesn't mean that I am a iron man too,of course I am a MAN.

boss taiko.... we already have our own problem please don't take other peoples problem as ours. I can help but not all the time, see what happened it became our responsibility.

hallow boss, because of two bottles of livita and a cup of kopi radix I cannot sleep already. today morning we have another meeting, all doc's is ready, up to you how to read it, I want to sleep if you not mengerti, well you have my 10 digits number. if you call masuk itu peti hope you understand sendiri. but do not so worry in this meeting semua orang buat tak peduli, you just present for syok sendiri.

p/s: untuk perjalanan sejauh 918 kilomter dalam masa setenggah hari memang memenatkan tambahan bila memandu seorang diri. kala ini di pejabat jebatsari tengok dia dah macam orang setahun tak jumpa bini.

27 comments:

BuLaN iTu aKu said...

laaa nape tak mendarat di UUM sebentar

ber_uwang said...

berapa saman ekor agaknya erk????

sI tEDI said...

aduhai.. BOs.. ko kena bagi gaji lebih ni!!

en_me said...

hati hati memandu, hingatlar orang tersayang.. ihiks

al-lavendari said...

mamai
saya seriau membaca en3 awak. seriau tentang kelajuan melampau. ia membahayakan diri sendiri dan orang lain. harap2 awak tak dapat saman ekor.

apa komen awak tentang komen saya pada en3 awak ... "politik" ?

NuR said...

140km? huhu.. nur penah drive 120km.. waktu tu sorang2 dlm keta. cuak giler dah masa tu.. hehehe! citer kat mak, kena bebel la jwbnya..

abgBro said...

aduhh sian kat ko bro...tambahkan lagi dos kesabaran yer...hehehe

bias® said...

pergh! mau tak tdo sampai 2 jumaat tuh.

J@J@ / Bini The Rock said...

perggghhhhh!!!
andai aku jd co-pilot kau, aku bekal surah Yassin dan baca jer spnjg perjalanan...

Aku percaya bos kau mst bg kau rehat secukup2nya wpon ada meeting hari nie...klu kau tak ada, dia pon nak buat ape ye tak? tak kan dia berani nak lempar cat merah dekat garage kereta kau kan??

Apesal co-pilot tak nak take over erk??

sayu=pilu said...

alahai sian nya pokcik...saba2 eh...

~~~ kay ~~~ said...

nope! you cant be like superman cause he is like a action figure from someones mind...hehehe

have a lovely weekend!
(^_^)

The Hobbit Frodo said...

hohohohohoho ~ cam x nampak bini setahun? hehehhhehe ~ bos leh g meeting tunjuk muka and syi\ok senirik lerr


we??

wewantsomesleepweneedrestweloveyou boss


>______<

chipsmore said...

sy bukan superman jugak..hehe ;)

aloy_paradoks said...

make sure itu bini lu dulu....

imHepPie said...

apsal pakcik balik kdh x ajak...huhu..mmg sgt2 penat tuh..amik mc la..

Sulela said...

Kau dah pandu sikit punya laju camtu, kira superman la tu. Bezanya kau tak terbang je...wakakakaka

Adjla Hafizin said...

peh.
siyan kt pkcik..

mamai said...

bulan:
hajat hati nak pergi juga ke sana tapi masa amat tidak mengizinkan

ber-uwang:
tumggu ajer la bila dia sampai

sItEDI:
nie yang tenggah demand

en_me:
pasal ingat la tu nak cepat sampai rumah hehehe

al lavendari:
harap-harap tak ada saman ekor la hendaknya...tapi dalam laju itu masoh lagi berhati-hati

saya dah reply komen anda
dan saya bersetuju

nur:
120km tu kelajuan biasa di lebuhraya hehehehe...ingat nak singgah AS cari nur

abgBro:
mau ke bangan pinang esok hari tidak ke sanakah kamu

bias:
heheheh dua jumaat tak tido mampus aku

jaja:
itu buat aku tak best dia offer pun tak

sayu=pilu:
bersabar dah nie...sebab tu baru baru banggun tido nie

kay:
bestnya dapat tidur

hobbit frodo:
biasanya dalam meeting semua orang syok sendiri

chipsmore:
ya kamu bukan superman tapi superwomen hehehehe

aloy:
ahahaha mau kabur pandangan malam tadi

imheppie:
dah ajak kat facebook

sulela:
macam mana aku boelh tak teringat nak singgah pantai remis yer

adjla:
yer siankan kat pakcik

mEiZ SHA said...

hehheheh
kaye laa polis ek...;p

enyheartsdiamond said...

kalau uncle superman..da lama terbang;)

patungcendana said...

140 km...kita boleh gang...

dah cukup rest ke ni?

anaklaut said...

... macam orang setahun tak jumpa bini.."

ayat yg paling best..:)

INTAN said...

aku x suka superman....


bhati2 d jalan raya..merah tanda berhenti okeh

maiyah said...

dah fobia ngan mandu laju nih huhu :(

fadzilah said...

ooo..mamai la yg merempit bawak kete laju2 lalu depan rumah saya ye?
Ingatkan sape tadi..

HonEyBuNNy said...

hati2 ya memandu itu..hahahhah

Aku Beskot™ said...

wow..
walopon bkn superman..
tp still laju..