Friday, October 2, 2009

friend will be friend

indahnya syawal kala diketemukan
dari satu kehilangan
entah berapa purnama
dihitung menjadi tahun-tahun berlalu

kala mesra wajah mu
kian pudar ditelan waktu
kala kenanggan kian malap
dari kotak ingatan kalbu

pertemuan disyawal mulia
mengembalikan seribu cerita
tika bersama suka dan duka
saat hilangmu tidak ku duga

pertemuan disyawal membawa cahaya
biar kita tidak bersama
namun tiada dendam di dada
hanya rindu kian membara

saat dipertemuan syawal ini
sebuah janji dipateri
jangan ada benci di hati
kemaafan diberi mensucikan diri.

28 comments:

~~~ kay ~~~ said...

boleh buat lagu raya nih...hehehe
(^_^)

AbcdeFtyyhahh; said...

salam..

ketemu dalam bulan syawal ke..
:)

imHepPie said...

jumpa ngan sapa pakcik???awek lama ke..

noorlara said...

syawal membawa seribu rahmat. Syawal memberi seribu makna... persengketaan bisa lerai di bulan syawal ini, inilah nikmat, inilah kebahagiaan

cookie devine said...

harap kawan serumah CC mcm nih.

noorlara said...

Syawal bulan penuh rahmat. Banyak persengketaan terlerai di bulan ini.
Syawal memperbaharui silaturrahim. Inilah anugerah inilah bahagia

sharamli said...

0k..padamkan segala dendam yg ada...

Solehah said...

frind is everything also..

mamai said...

kay:
jom kita beraya lagi

ftyyhahh:
ya ketemu dibulan syawal
menghilang segala resah

imheppie:
awek lama heheheh tunggu

noorlara:
ya nikmat kebahagian tak terhingga

cookie devine:
pasti dia sebaik itu...saling memaafkan

sha:
itulah sebaik-baiknya

Idalara said...

salam mamai
mcm idalara, begitu juga mamai..aidil fitri menemukan dua hati yg terlalu lama berpisah..bahagia tk terkata.

Sulela said...

Errrr...macam tau je tuju kat sapa neh...hehehe

mamai said...

soleha:
sahabat sejati biar terpisah pasti akan di ketemukan juga

idalara:
ya satu kegembiraan yang amat sanggat

sulela:
jangan bagi tau saper-saper hehehehe

Adjla Hafizin said...

slamat hari raye!!!!!
(n_<)

sayu=pilu said...

hurm time tuh lah suma dapat berkumpul berjumpa... sayu jumpa kawan2 suma dah keje cuma sayu jer yang masih buat keje welfare.... huawaaaaaaaaaaaa

sI tEDI said...

Jumpa N ke? la la la la

Bos apo koba eh..?? sila update kat shoutbox aku.. TQ :)

al-lavendari said...

semalam ko bengang giler. hari ini dah berpantun pulak dia !

sharamli ... nak padamkan dendam mamai ni, kena beli getah pemadam satu dozen. itu pun ntah cukup ke tidak. hehe

akulah said...

....meriah!

enyheartsdiamond said...

hehehee...setuju ngan kay!

*eny nak fly to anywhere;)

cahayachenta said...

sempat jumpa 2 org kwn je ms raya hari tu...

mamai said...

adjla:
selamat hari raya tinggal lagi dua minggu nak beraya

sayu=pilu:
tak apa wat kerja welfare dulu..nanti ada rezekinya

sItEDI:
N...tak adalah..bob okay nanti aku update kat sana

al-lavendari:
semalam memang marang giler...tapi tak bolehler nak teruskan marah...

getah pemadam memang tak boleh padam hehehehe

akulah:
memang amat meriah

eny:
uncle nak fly samer ler...

cahayachenta:
tak apa masih ada masa lagi nak jumpa tak raya pun leh jumpa kawan-kawan

Basuh Baju said...

amacam raya? besar poket atau besar perut? hehe lama tak singgah sini..mamai selalu!

abgBro said...

alamak! Lamunan terhenti ke bro?

[S]itie [B]Um [B]Um said...

camat ari raye

mamai said...

basuhh baju:
raya nie poket nipis perut ajer yang besar hehehe

abgbro:
sekali layan feel da

SBB:
camat hari raya

NuR said...

beshnyer dpt jumpa kawan lama..
nur pun dpt jumpa juga.
siap plan nak gi langkawi ujung tahun ni.. heheee

Precious said...

Dah suci ke diriku ini? Ngan ko, haku dah beraya kan! O-0 eh, k!

HonEyBuNNy said...

lain mcm ja neh entry neh...huuhuh..ila pown ada jmpa yg lama.....tp biarlah...jgn d pendm lg...huwawwawaw

mamai said...

nur:
bri nak ikut pie langkawi spare seat tuk bro

precious:
yaa kita seri kosng-kosong

honeyBunny:
usah disimpan dendam...ya sudah berlalu dilupakan saja