Saturday, June 20, 2009

creative thinking and multitasking

I am a bit boring today and feel so lazy to wake up from this sofa most important I have no idea to update this blog..

so relax our mind and let see what you can find from this picture below



what you can see it just not a tree



do you think this only a rose



it just not a mural



I believe most of you have seen this beautiful picture....

MULTITASKING :
when you can do two thing or work at a time....now days most of the big company will prefer a person who have this skill.

below is a simple multitasking that we do everyday

I am able to reply my email and do my report while I am in the meeting room without miss the topic and important subject that we discuss in the meeting.
or
I am still can update my blog and the same time I can watch my favourite movie or sport channel

let's think do we are the multitasking person.....waaa I am so sleepy

20 comments:

SRISUFI said...

Salam bro...

semakin mantap!!!

cayalah bro..

mamai said...

sri:

merindui mu umpama punggok merindukan bulan...

haruan tasek said...

2 atau lebih kerja dalam satu masa... memang memerlukan skill yang mantap.... caya le bro

GRuNGe said...

Mamai, bagus betul entry ni. Ko sememangnya out of box thinker. Ko memandang dari helicopter view, bukan view yang sempit.

gee said...

huhuhu..gambar ros tu gee tak dpt la..

INTAN said...

leh nampak gambo 2 gan 3....1 gan 4 xleh nampak..mungkin sbb tgh migrain dan pusing..adeih

IdaAnuar said...

aku tak boring hari ni sebab dapat ilmu lagi dari sifu aku

patungcendana said...

1...dua wajah lelaki
2...satu pasangan kekasih
3...muka macam willian shakeapeare
4...janin
5...bila nak sambung the neverending story tu...huhuhu

mamai said...

haruan tasek:
skill tu dah ada kat dalam diri kita cuma kita tak practic ajer

Grunge:
aku lom pernah naik helikopter lagi tapi kalau kapal terbang tu dah biasa...

gee sikecil molek;
cuba tengok betul2 kat tenggah2 kelopak mawar tu...

intan:
waduh kau tak sihat yer...actualy gambar 1 dan 4 paing senang nampak..nanti aku bagi tau yer

ida:
wah kau belajar apa hari nie...

patung cendana:
yang pertama tu ada lebih dari dua cuba tgk betul2....aku ngah memerah otak nak buat citer never ending stroy tu

gee said...

takde apa2 pun huhuhu

anaklaut said...

pernirterima kasih..

miss GAZA said...

ok.
bleh kata nampak smua..
haha
=p


tapi gambar no.1 tu jumpa 11 ja bro..
mana yg laen?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

gua pun ngantuk gak....perah otak lu kaw-kaw...

mamai said...

gee si kecil molek
kat tengah kelopak tu ada sepasang kekasih sedang bercumbu cuba tgk lagi...

anak laut:
sama-sama

miss gaza;
anda mmg terror...cukup la 11 ajer kalau terlebih nanti lain pulak jadi

pentoi:
lu mmg bikin gua bertambah mamai permintaan banyak nie

patungcendana said...

ok...gambar no 1 tu, aku boleh nampak 7...aga lagi ke?...dan semua lelaki kan?

re:...road sentiasa under construction...huhuhu...

neverending story pun masih under construction...hehehe

gee said...

hehehe..adeh..baru nampak..

dkama said...

bro gamba ros tuh 18sx la... hehehe

Sulela said...

Semua aku nampak...kekeke. Tahniah untuk diri aku...

mamai said...

sulela:
kamu mmg bagus tahniah...

anaklaut said...

salam..

tq singgah anaklaut