Wednesday, October 28, 2009

yang mana satu harus ku campakkan..entry begang

tiap kali aku nak buka blog kengkawan pasti akan ada keluar perkataan ini address not found.....try again so aku sebagai seorang yang penyabar masih menuruti arahan dengan clik try again itu. tapi kalau dah banyak kali aku clik masih tak boleh juga hati mana yang tak marah yer tak...

terdetik di hati yang mana satu aku harus campakkan sama ada si COMPAQ aka HP ( satu jenis tapi lain nama ) atau si beruk awan biru yang satu ketika dulu ada artis yang aku minat cakap berbaloi-baloi lantas membuat aku dengan tanpa lenggah membelinya.

lalu akal ku berkata kalau kedua-duanya aku campak hanya kerana menurut hati yang bengang nanti esok lusa aku nak guna apa. lalu hasrat mencampak itu aku matikan dan sebelum aku bertambah begang baik aku matikan juga si COMPAQ aka HP ini berserta si beruk di awan biru yang berbaloi-baloi ini.

nampaknya ada blog kawan-kawan yang tak sempat nak komen...sebab aku tak suka komen sesuatu entry sebelum membacanya terlebih dahulu..esok akan ku cuba lagi di opis.

lalu aku berhajat untuk menonton TV siaran sukan memang kegemaran aku selain dari siaran yang ada cerita alam sekitar tu...malangnya di tv skrinya hanya biru dengan sebaris ayat yang berbunyi "services currently not available"...sakit mata ini berserta hati yang begang lagi...

aku marah bukan apa dengan budak macam-macam ada ini, kalau lambat bill di bayar pandai pulak dia call tak pun bagi mesin bersuara yang sampaikan pesanan agar segera diselesaikan bayaran atau aku tidak dapat tengok terus. kalau nak tengok sila bayar RM10 ringgit upah sambungan yang di masukan dalam bill...memang dia macam-macam ada cara untuk buat duit... tutup tv nak tidur kononya.

lagi begang bila tengok si bob ambil tempat tidur aku....mentang-mentang aku lambat tidurkan dia malam ini...boleh di landing sebelah bini aku.

woittttt bob nyahhhhhhhh kau dari tempat peraduan ku. kau tahukan yang itu aku dah bayar mas kahwinnya secara tunai berserta lafaz sah dari tok kadi bersaksi dua orang saksi yang cukup syaratnya....

blahhhhhhh la bob aku nak tidur nie....kau tahu tak malam nie malam apa!!!!!!!!!!!!!

32 comments:

Hasbullah Pit said...

1. kau kena ada simpan alamat IP pelayan DNS, lepas tu kalau problem, ko tetapkan DNS secara manual.

Aku Beskot™ said...

aha..
mcm²..tp mmg panas pon kalo prob cmni jd..
sbb promosi dorg kadang² xnk klh..
tp servis..hmm
x tau la nk habaq lagu mana..
haha..

buku nota:
sila jgn halau bob.dia kn saket.
hoho..

sI tEDI said...

mamai.. kes pertama tu.. selalu aku x tekan tajuk entry.. aku terus tekan blog url... kalau tekan tajuk.. selalu gak dapat apa yg ko dapat..

kes kedua.. biasalah tu..

kes bob.. alah.. sekali sekala... :P

Manusia said...

malam ni malam ap yea haha

maiyah said...

aku pong huhuuuuuwaaa

ber_uwang said...

relex bro.. malam ni sejuk sebab tu dia tak kasi online

jalak lenteng said...

mamai..perkara itu juga berlaku kat aku jugak..awan biru tu punca ia berlaku..bley jadi nak 6-7 kali aku refresh..sakit hati laa mamai..sama2 kite rasa kan nikmat bebaloi-baloi..

Tuan Rumah said...

hari yang kusut.. tapi terhibur rasenya bila membaca perenggan last..

"woittttt bob nyahhhhhhhh kau dari tempat peraduan ku. kau tahukan yang itu aku dah bayar mas kahwinnya secara tunai berserta lafaz sah dari tok kadi bersaksi dua orang saksi yang cukup syaratnya...."

Adjla Hafizin said...

ni mmg btol2 bengang ni.
hehehe.

BuLaN iTu aKu said...

ehehhehhhe
macam2 masalah ye...
hehehehehe
sabau je,..

Koyuki said...

huhu~
sian bob..
bengan punye psl

abgBro said...

bro, srupa la aku pnyer ni...udoh nama pun beruk band...sabau aje laaa...hahaha

Solehah said...

hahaha pakcik..tak tahan la..ya ka semua beruk band tu problemas..saya baru nak cuba beruk biru..tah la..tangguh lagi la nampaknya..
bob apa kabar pakcik?dah sihat ka dia?

{lumut} said...

hahahhaha..
kesudahahnnya bob kene halau x?
free2 je ek bob dpt tido..
xyah bawak hantaran ngan mas kawen pon..

kahkah..

mamai said...

abol:
camner nak buat tu kau pun tahu latelly aku nie buta IT

aku beskot:
tapi bila lambat bayar cepat pulak dia potong cehhhh

sItEDI:
nanti aku cuba buat macam tu...bob kacau aku tido maalm tadi

koyuki:
malam yang ada game LIV jumpa Arsenal

maiyah:
kita serupa

ber_uwang:
mungkin dia suruh aku tido kot

jalak lenteng:
berbaloi-baloi kena tipu yer

tuan rumah:
hahahaha terima kasih datang lawat yer

adjla:
memang bengang nie

bulan:
tak ada masalah tak bestkan

koyuki:
selalu dia tidur kat tempat dia malam tadi boleh lak landing kat situ chehhh

abgBro:
kira sabor la nie kalau tak nak ajer aku pulangkan beruk tu kat tuanya

~~~ kay ~~~ said...

sabar2
(^_^)

RE: still alive... pretty busy now - thanks.

al-lavendari said...

bob tu kesunyian dan keseorangan tu. carikanlah pasangan dia.

mamamin said...

uih mamaiku..

sabar-sabar!!
"services currently not available" ??? <<--rumah mama kalau kuar bende alah tu, sbb hujan!! lepas nanti setengah jam dia available semula..
ma pun selalu problem nak masuk blog kengkawan.. berat berat berat..
pesanan penaja yang terakhir:
Jangan marah si bob, berdosa..!!!

mamai said...

soleha:
baik tak payah guna beruk di awan biru tu cuba guna P1 wimax if ada coverage kat area sana...

lumut:
entah kenapa malam tadi bon mengada-ngada nak tiduk kat situ biasa dia tidur ajer kat tempa dia..kan dah kena marah...mana boleh kongsikan

kay:
tahap kesabaran makin menipis

al-lavendari:
bukan tak nak carikan tapi dia tu masih muda lagi belum punsetahun esok anak bini saper nak tanggung hehehe

mamamin:
pasal hujan la semalam dia tak available tu tapi mana aci kalau lambat bayar pandai dia nak potong..

en_me said...

bengang kannns.. uhuhu

niEna hailani said...

hahaaaa....
kasihan itu bob...
tak pasal2 kene marah

J@J@ / Bini The Rock said...

hak hak hakkkkk!!

bob nak menumpang kaseh tu mamai! ;)
kesian dia..carikkan lah dia pasangan..

Frodo Baggins said...

muahahhaha ~ xper bro mlm ni stanby awal. MLM NI!!!


>>________<<

Cik Cookie said...

agaknya minggu nih minggu panas.
semua orang nak marah.
Xkisah laa
janji bob sihat.
Service lain2 biarlaa dulu.

Mawar_berduri said...

jangan marah2..nanti cepat tua....berbaloi2 klau macam2 ada..tapi bengang giler klau satu pun tak leh guna...hihi

ala..biar le cian bob yang sakit tu kesejukan tido sekor2... :P

cinta lea ixora said...

hahaha.... mst mlm jumaat tu... huhuhuhu....

mamai said...

en_me:
welcome back ingat dalam bercuti lagi

niena:
bob mengada-ngada nak tidur sama mana boleh

jaja:
dia tak cukup umur lagi nak ada teman

fordo:
malam nie tak da game bolakan wah aku balik kerja awal la macam nie

cik cookie:
tapi dah dua hari cuaca mendungkan..pakcik tetap sayang bob

mawar berduri:
memang tak berbaloi betul la

cinta lea ixora:
malam jumaat baca yasin bagus hahaha

enyheartsdiamond said...

malam apa??;)

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

kesian la kat bob. bob nak nak rasa tido seblah bini jugak tuh.

adibah said...

sila campakkan Compaq itu ke arah aku.. aku pasti sambut!!

mamai said...

eny:
malam tadi ada game liv vs arsenal la hehehe

nosto_violet:
bob masih baah umur tak leh ada bini lagi

adibah:
sedia japlagi aku campak...

misznarney said...

hahaha.....same thing happen to me. line celcom broadband cam hawau.. 2 yg payah nk on9 tgk blog apak ni..hehehe