Monday, July 27, 2009

monday blues...mengapa perlu susah hati

as usual asal monday ajer mesti moody, asal monday ajer mesti malas nak kerja and as usual asal monday ajer mesti ada problem.

this morning aku betul feed up tak pernah dalam meeting aku meletup tapi hari nie..... semua orang terdiam. aku sendiri pun hairan dengan diri aku sendiri masalah kecil ajer tu (takan wife aku period aku pulak yang moody kot).

anyway aku sempat minta maaf kat HOD tapi depa cakap its okay apa yang aku cakap tu benar all the time they all senyap ajer tak berani nak cakap takut dengan CEO.

why must scare....if you not tell the truth so how people will know. best part big boss tak marah pun malah suka aku cakap yang truth.

what so difficult to tell the truth even it might be hurt someone. actualy aku pun susah hati juga tadi hope tak ada yang terasa hati. I know they are professional enough to understand between personal and work.

what I need to do is think positive so why should I worried.....

36 comments:

adibah said...

maybe someone has "pushed the wrong button"?

A.K.U.D.O said...

bro..berani kerana benar benar berani.

anaklaut said...

salam...bro,


"takan wife aku period aku pulak yang moody kot"

alaa..bro..period pun paling lama pun seminggu..:))

mamai said...

adibah:
maybe la adib...small but to power ahaks

akudo:
ada berani ka...

anaklaut:
seminggu lama tu.

bias® said...

benar...

~~~ kay ~~~ said...

mamai,
i can still keep the blues under control but not away. so this whole monday blues thing makes me wonder - why monday blues?

why monday? why not tuesday( tuesday blue) , wednesday( wednesday blue) or any other day of the week?

some say it is because of the weekend -so if i were to work 7 days a week, then there will be no weekend for me and when there's no weekend for me, will i still get monday blues?

i will try it out this weekend....hehehe
(^_^)

ber_uwang said...

kebenaran itu pahit, orang suka yang manis manis . tak tau kalau manis manis bole dapat kencing manis..

aku tak handsome tapi manis....

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

monday mmg blues...wa pun ter m.c ari nie...

layan lagu still got da blues...

sharamli said...

seminggu je p0n...lagip0n sebulan skali je kn...he3

patungcendana said...

still got the blues for you...hehehe

you go...mamai... :-)

enyheartsdiamond said...

ble isnin je..

sume muka blur je g clas;)

<< s| tED| >> said...

erhMmm.. bila moody kita mesti hilang kawalan. tapi bila smuanya dah okey.. dah reda.. tasa kesal bertandang!

aku juga angin tidak berapa baik petang ini!

IdaAnuar said...

mamai..ko marah ank buah ko.memang orang tak kan tahu kebenaran nya jika kita tidak mengatakan yang benar nya...apa lah bini peroid pun ko nak heboh.puasa je lah seminggu tu.pahala tu...

aisha said...

org sume tgh tlentok2 monday blues..tbe2 kne amukan bro..

klu de visual aid kn best..nk gak tgk mke mereka yg tsentak 2 hikhik

en_me said...

harap2 takdok yg majuk2 ghiteww..

NuR said...

huhuu..
maknanya di tmpt lain ada org meletup juga.. tapi nape hari isnin ye sedangkan nur kat sini minggu baru bermula hari ahad..

wawawa...
ada apa dgn hari isnin??
huhuhu

mamai said...

bias:
ya yang benar pak

kay:
kalau hari lain pun blues aku tak kerja la gamaknya...so how ur day today.

ber_uwang:
pahit itu ubat manis tu prnyakit madu tu best

akupentoi:
wa tau lu mmg blues hari nie dah jumpa ker apa yang kau cari

patungcendana:
tell the truth ajer

sha:
amboi dah pandai yer hehehehe

eny:
hai kupu2 kecil dah kembali ker masih blur lagi...

sItEDI:
relax aku tau kau ngah angin tu...takut nanti perut kembung plak

ida:
kau jgn lupa buat homework tau...
sku tak marah anak buah aku tapi aku marah boss yang tak perihatin dengan anak buah...

hehehehe posa tu tak jadi masalah dah selalu pun

aisha:
tu la masalah kalau panggil meeting pepagi buta nie kerja ngah banyak mood mesti tak baiknya

en.me:
kalau depa majok tak kuasa kau nak pujuk ahaks

@tune® said...

erm...
kire oklah..bukan ko sepak terajang dlm meeting pon kn?

GRuNGe said...

You are rite bro. Tapi sering kali, orang atasan sukar untuk terima pandangn kita orang bawahan ni. Like they are the only person with brain. Hehehehehe.

triple x malaya said...

xde mood...sabar la bro...seminggu je stop...pastu boleh on balik...

mamai said...

nur:
pinatubo lagikan meletup inikan mamai hehehehe wa bestnya baru nak hari minggu

@tune:
memang aku tak sepak terajang tapi suara aku macam orang nak bagi penerajang hehehehe

grunge:
one thing aku belajar kita jgn takut bila menyuarakan pendapat. 2 sen idea can become 2billion profit.

ije said...

erkk.. selalu fikir positif. senang nak taip. tapi sukar nak laksanakan.

mamai said...

triple X malaya:
seminggu macam rasa sebulan daaaaaa

mamai said...

ije:
tak susah kalau kita nak buat susahnya bila kita tak nak

anaklaut said...

salam...bro,

tq singgah aanklaut

Sulela said...

Ko rasa2 la kan...budak2 skola pun ada monday blues tak? ahahaha

Sapa la yang buat istilah monday blues ni ek? huhuhuuuu

INTAN said...

aku suka ari isnin...tp aku lebih suka ari jumaat...ahaks

mamai said...

anak laut:
terima kasih juga singgah halaman mamai

Sulela:
anak aku selalu blues pada monday morning alasan tak nak pie sekolah la tu

Intan:
selalunya kau suka isnin tapi cuma satu nie jer aku tak suka ahaks

anaklaut said...

tq bro singgah blog gua..:)

zachatta said...

Susah juga kalau ada hari-hari yang macam tu..

;) Tak pernah takut pun pada hari-hari mendatang.. (fikir positif juga) Hahaha..

abgBro said...

mai...aku rasa hang tak yah cuti2 lah, kerja teruss...hahahaa

s@yangh@sni said...

berani kerana benar..
kadang2 berani sangat pun tak benar jugak..

mamai said...

zachatta:
bagus bila kita berfikiran positive tapi tak ada negetive pun tak bolhe juga check and balance tak ada

abg bro:
kalau aku terus kerja nanti macam mana nak berdemo 1 ogos hahahaha

shayanghasni:
berani biar bertempat

VIP| fLoRa ™ © said...

isnin yg mls bg sy.. nasib susun jadual xde klas utk isnin.. bila ari jumaat sgt rjin.. pelik je kn.. isnin msti cmni.. :)

zia said...

yeh..thats right...

mamai said...

vipflora:
sama la kita hehehe friday hari yang paling ditunggu

zia:
lama hilang hehehehe bz la tu