Wednesday, October 21, 2009

manusia makin...

manusia makin kejam
manusia makin kejam
manusia makin kejam

cinta manusia tak kenal darah daging,
cinta manusia hanya kenal nafsu

manusia makin zalim
manusia makin zalim
manusia makin zalim

hidup manusia tidak pernah menghargai
hidup manusia hanya penting diri sendiri

manusia makin lalai
manusia makin lalai
manusia makin lalai

lihat sahaja kemusnahan dunia ini
lihat dari mata hati...

p/s: "kanak-kanak mati didera ibu dan teman lelaki" siapa baca paper hari ini. apa dosa dan salah anak itu.

36 comments:

ber_uwang said...

bila nafsu menguasai diri ... mereka lupa darah daging sendiri

BuLaN iTu aKu said...

saya bace paper tu...
budak tu di rogol dan di liwat..
oleh teman lelaki mak dia..
memang mcam binatan

sI tEDI said...

WTF sudan celaka tu!! gantung je 2-2 ekor tu.. Mampu* lagi baik!!

aduhai.. menitik air mata tgk gamabr budak tak berdosan tu dalam metro hari ini!!!

patut baca ini ..

http://bapak-gulagula.blogspot.com/2009/10/orang-afrika-puki-babi-sial.html

{lumut} said...

cinta manusia hanya kenal nafsu.
**setuju**.

cinta macam ni xkan kemana.

miera a.k.a merr said...

sian... da byk sgt citer mcm tu lately...

mana naluri seorang ibu..
huhu... sampai ank sniri snggup dperlaku mcm tu..tak igt ke saat sukar ms mengandungkan ank tu..saat sukar nk melahirkan...

mgkin hnya ada dalam filem n drama2 je kot seorang ibu sanggup bergadai nyawa utk seorang anak.... snggup dbunuh drpd melihat anaknya yang dbunuh.. :(

Aku Beskot™ said...

rasenye 2 mangkuk yg digelar manusia tu adlh binatang..
x pon lebih terok drp binatang..
kanak² tu x berslh..
terok di dera secara fizikal dan mental..
dimana letaknye perikemanusiaan??
bwh kaki ke??


**smlm tgk kt brita..
bengkak² mke kanak² tu..
mari sedekahkn al fatihah..

mEiZ SHA said...

mmmg kurang ajar!!
mak bodoh!!!

serius aku marah nie!!!!
setan punye mak mcm tu!!!
siap kate maid pukul padahal xpenah ada maid!!!
eeeeeeeeeeeee

mati lagi baik!!
bengong jd mak mcm tuh!!

nursarah87 said...

manusia semakin tiada belas ehsan..

menusia semakin 'macam syaitan'..

HonEyBuNNy said...

ya..ila baca...eeee geramnya!!..mmg kejam.......xsmpai hati nak tgk n bca...eeeeeeeeeeee

sharamli said...

ntah la....
si ibu p0n 1....
cinta pny pasal k0t...

T.u.Y.a said...

Tuya tau malam tadi masa tengok buletin utama kat tv3..
geram x kira tgk perbuatan manusia yang perangainye macam binatang..
na'uzubillah..

SCHAKEYRA said...

manusia makin bengong!!

cookie devine said...

dah nama pun manusia tapi corak je lain2.ssh laa.sgt ssh.

bias® said...

orang sudan bang? pergh! rabak!

mamamin said...

hurmm...

Ibu menyisihkan anak kerana cinta kasih sayang beralih kepada seorang lelaki..
salam mamai:

ibu lupa bahawa anak-anak adalah amanah dari Allah..
Manusia sememangnya mudah alpa bila ditagih oleh nafsu..
Kejam, zalim, dan lalai kerana tidak mampu menjaga mata dan hati..

Astagfirullah!! Astagfirullah!! Astagfirullah!! jauhkan kita dari terjerumus dalam gulungan tersebut ye mamai...

jalak lenteng said...

aku baca..!! aku baca..!!

aku pun tak paham perangai dioang..ko paham tak mamai?..

mungkin ade cerita di sebalik benda nih..tapi mmg apelah dosa budak tuh..

dioang ni level same je ngan binatang..

harap2 kite juga dijauhkan dari perkara2 sebegini..

kite jugak tak tahu tahun2 akan datang kita mcamane kan..??

bdoa je lah yang kite mampu..

DaliaLiyana said...

tul bro..dalia pun tak paham r.nape la manusia skang ni dah lebih teruk dr binatang!! binatang pun tau syg kat anak...
tanda2 dunia semakin dihujung nyawa....

yusuf mujahidin ™ said...

Aslmualaikum bro..

manusia makin............hilang pedoman

sanggup ibu tu biarkn saja anaknya mati dan diperlakukan sedemikian rupa..

tkde perkataan blh menggambarkn hati seorg ibu begini..

dan si boifren tu plak...

ya Allah.....

tktaula mana dia campak hati dia masa dia ROGOL LIWAT & BUNUH budak sebesar tu...

Moga Allah ampunkn dosa mereka dan kita semua. Ameen.

p.s

moga kita akn dijauhkn dr semua ni.

yusuf mujahidin ™ said...

sama2 sedekahkn Alfatihah..


AL FATIHAH

mamai said...

ber_uwang:
sku amat kesal dengan perkara ini

bulan"
pakcik tak sangup nak baca

sItEDI:
aku juga mau menanggis tadi

lumut:
semoga kita mempelajari sesuatu darinya

miera:
bila ibu sudah tidak menjadi pelindung pada anak-anak..kejamnya

aku beskot:
aku juga suka andai mereka jadi binantang agar senang aku tembak

miez shah:
ya pakcik juga amat geram dan marah dengan mereka. tiap kali baca berita macam nie rasa nak sepak ajer mereka semua..

kalau tak mau anak tu bagi ajer kat pakcik nie

nursarah:
bila mereka tidak mengunakan akal maka ianya lebih teruk dari syaitan

honeyBuNny:
semoga kita tak begitu nanti

sha:
cinta apa nafsu

tuya:
bro rasa macam nak tampar ajer rang yang buat tu

schakeyra:
ya memang bengong mereka itu

cookie devine:
tapi manusia itu sepatutnya mulia bukan ini sifatnya

bias:
aku mau kasi itu botol masuk belakang orang sudan tu

mamamin:
sungguh amat sedih bila baca pagi tadi...menggapa di letak taraf ibu itu sebegitu rendah sekali

jalal lenteng:
salam ziarah..aku juga adakalanya tidak faham dengan manusia nie..

jauhkanlah diri kita dari perkara keji ini

dalia:
kita makin hampir pada penghujung perjalanan dunia ini

al-lavendari said...

elok di laksanakan hukuman rejam di tengah dataran merdeka dan di siarkan secara langsung di semua siaran tv.

lebih buas dan hina dari binatang. terimalah balasanNya samada di dunia mahupun di akhirat nanti.

dkama said...

kurang ajar punya jantan... nafsu macam kambing...PEACE...

master teddy said...

kerana nila setitik rosak susu sebelanga..sebab sorg dua ibu yg perangai cam hampagas rosak reputasi ibu2 yg baik..

p/s:ibu sy baik,, =)

(komen sy menepati tajuk x?kalu x maafkn jela eh?)

cahayachenta said...

saya baca!!!! eeiii ms baca tu mmg mendidih je hati ni.. mmg cilakak la dua2 org tu.. tmbh2 lg kat si ibu tu... eeiii ibu ke namanya tu.. sngguh lebihkan lelaki tu dr anak sndiri.. rsnya dh lama dia tau ank dia kena dera sbb ada parut lama... boleh dia reka2 cerita lak tu..

dh la bersekedudukan.. nmpk gmbr tu mcm melayu.. nauzubillah.. apa nk jd la manusia tak berakal camni...

anaklaut said...

saya pun sedih baca paper ari ni.

ada juga manusia berhati binatang, dirogol, diliwat dan didera..

binatang pun tak buat mcm tu.

Ftyyhahh said...

salam, erm. manusiaaa semakin lalaii. hoho.

bro mamaiiii, sehat? :)

miSs siv said...

hish!
teruknye pmpn tu.
tak layak jd mak!!

miss jane said...

bro>>>

manusia mmg jadik smkin kejam dari binatang

otak tahap lebu malah lagi teruk darik itu

apakah salah budak itu???
aku tak paham knapa masih wujud manusia berilaku zalim mcm tuh...

n apakah yg jadik apabila ibu sndrik pun tk dpt slmtkan anaknya...

aku rs lelaki yg bodoh tu dihukum dgn seberat2nmya di zkhirat kelak...

reallu have no idea what to say pd mankuk cam tuh!

sI tEDI said...

mamai : berapa anggaran kos ko bawa dak Bob pergi x-ray? klinik swasta ke? aku kena stand by duit gak ni... aduhai.. Dak itam tak boleh berjalan.. tak tahulah patah ke apa..

jawab kat shoutbox aku yek?

terima kasih!!

~~~ kay ~~~ said...

astazfirullah al-azim..memang binatang tidak sebaik manusia.. tetapi ada manusia yang lebih teruk drp binatang...

(anak kecil tuh tentu2 x berdosa)

Mawar_berduri said...

Kesian sangat ...terkejut pun ade mase tengok MHI pagi semalam ...mak ape la ponpuan tu ???...binatang pun sayangkan anaknya .

mamai said...

yusuf mujahidin:
mengapa di letak darjat ibu itu sampai di tapak kaki...sedih dengan perilaku manusia ini

al fatiha...

al-lavendari:
jauh di sudut hati mau sahaja aku laksakan hukuman itu agarmenjadi pengajaran pada mereka yang lain

dkama:
ini lagi teruk dari kambing...

master teddy:
ya kerana satu orang yang lain terpalit sama

cahayachenta:
semoga ini jadi pengajaran kepada kita

anak laut:
mereka bukan manusia lagi namanya

ftyuhahh:
alhamdulillah bro sihat kamu dah okay ker

miss Siv:
bukan setakat mak manusia pun dia tak layak jadi

miss jane:
kalau la lelaki dan perempuan tu ada di depan mata aku sekarang nie rasanya dia memang tak selamat agaknya

sItEDI:
okay aku dah inform di sana

kay:
bila manusia menjadi binatang maka mereka lebih teruk lagi dari binatang

mawar berduri:
kalau dia tak mau anak tu bagi kat aku pun tak apa

Precious said...

Macamana nak lihat dr mata hati. Manusia makin kecil hati ... Uh???

Solehah said...

zalim kan..nauzubillah..

Aspalela said...

aku baca..dan aku sangat geram...

semakin zalim manusia skrg..
patutlah Allah mula bg signal kat kita...tp kita tak sedar lagi..

Nauzubillah!

**sejadah bersolat** pon semakin byk berlaku kan..kejadian aneh dr Allah, nak tunjukkan kebesarannya...

Sulela said...

Aku dapat email...errrr...baru je bukak tadi. Tunjuk rupa mak kanak-kanak yang kene bunuh tu. Menggeleng kepala aku...huhuhuuu