Wednesday, October 7, 2009

hikayat cinta kita

berakhirnya kisah cinta
dari dua jiwa berjanji setia
meniti bahagia ke akhir usia
namun ombak duka datang melanda

indahnya cinta kini hanya satu cerita
bila hati tak lagi sanggup dinista
kata rindu tidak lagi mengundang syahdu
dua hati tidak mampu bersatu

andai ini takdir dari yang satu
terimalah ia walau hati berlagu sayu
mungkin rahmat menanti di situ
kerana lebih baik dari dikuasai nafsu

masa yang berlalu usalah disesali
jadikan riwayat di sudut memori
buangkan jauh rasa benci
kerana itu membawa damai di hati

hikayat cinta kita sampai di sini
syair cinta ini ku gubah menjadi lagu
buat teman kita kala malam sunyi
untuk ku rawat luka menanggung rindu




p/s: cuaca mendung otak pun mendung mood pun mendung...aduss jiwang datang tak diundang

27 comments:

sI tEDI said...

aku harap tiada yang ngeri2 berlaku dalamkehidupan kau sekarang...

:)

Melaka panas..

malam tadi kena tempias ribut PRIMA :)

habis dak utih mencecet balik dari berdating basah kuyup..

{lumut} said...

layan jiwang ek pakcik..
best gak kadang2.hu

azzaliena suziantie feisal said...

huahua...
jiwang sudaah

AbcdeFtyyhahh; said...

salam.

mcm kecewa je?

ber_uwang said...

ingat masa muda muda dulu...

niEna hailani said...

pakcik syahdunyaaa

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

erk...maw bercinta lagik..?
di awan biru atau dipuncak alam?

~~~ kay ~~~ said...

pohon adalah syair yang ditulis bumi pada langit,
kita tebang pohon itu dan menjadikannya kertas
lalu di atasnya kita tulis kehampaan kita...

sharamli said...

yg nk k0men ni p0n tetiba rs mendung jgk..s0b3

HonEyBuNNy said...

ala pakcik...sekali sekala lyn jiwang pa salahnya...hahhahahah

abgBro said...

indah mase bercinta...semuanye wangi belaka...kan bro kan...hehehe

Solehah said...

haah..very the jiwang la pak cik..

fadzilah said...

wah! mamai pun dah nak jadi mcm anaklaut..pandai berpuisi...:))

sayu=pilu said...

jiwang pokcik yea...
idea jiwang dah hilang mana da pergi ntah..hehehe

(thanz for the email.. insya Allah kalau tak dapat keje akan minta dari pokcik yea)

The Hobbit Frodo said...

huhuhuhuhu ... pokcik mamai nak wat we all merembes ke? mmm .. apsal wa pown ikut mendung ni?

snif snif snif ~

miSs siv said...

pakcik!
suke nye puisi nih~
eh puisi kan??
=p

al-lavendari said...

awak putus cinta ke?

1. barang yang lepas jgn di kenang ...
2. bunga bukan sekuntum ...
3. patah kan tumbuh ...

maiyah said...

salam.. cantik kata2, sesekali jiwang pe salah nye :)

anaklaut said...

salam...bro,

sesekali bro jiwang..saya kagum..
tq singgah anklaut

mamai said...

sItEDI:
hahaha sian dak utih dating dalam hujan yer

lumut:
sekali terkenang daaaaa maklum la mendung

azzaliena:
heheheh sekali sekala

ftyyhahh:
tak kecewa sajer suka-suka

ber_uwang:
teringat sewaktu itu

niena:
jangan nanggis nanti pakcik nanggis sama

akupentoi:
cinta ku sudah pergi kita ku bertapa di puncak alam

kay:
jaga alam sekitar recycle paper...

sha:
waaaa jgn la mendung nanti bertambah gelap

honeyBunney:
layankan ajer yer tak

abgbro;
hehehe kentut pun tak apa masa tu

soleha:
malau la pulak pakcik

fadzilah:
lom pandai lagi anaklaut lagi terror

sayu=pilu:
cari janganbiar dia pergi rugi wooo

the hobbit frodo:
waduh susah kalau semua mendung nie

miss siv:
puisi kot entah pakcik pun tak pasti thanks for suka

al-lavendari:
satu ketika dulu pernah kot sekarnag nie okay ajer cuma angin jiwang datang melanda

maiyah:
ya sesekali tapi macam dah banyak kali jiwang nie

anak laut:
sesekali ajer tak boleh selalu nanti orang rumah marah hehehehe

imHepPie said...

ahaha sekali skala jiwang besh ape..layan je...

DaliaLiyana said...

bro ni tgh melayan jiwa ek??
mmg bila cinta tu indah je..
tp bila dah takde..semdiri mau ingatla...huuhuhuuh...

mEiZ SHA said...

heheheh
kdg2 hati sendiri kena layan juga kan wak??

J@J@ / Bini The Rock said...

kau tak nak sambung cerita 'cinta' dgn N lagi ker??

mamai said...

imheppie:
ya sesekali layan jiwang best juga

daliya:
ya cinta itu indah bila penuh dengan manisnya tapi bila madu di titik cuka maka rosak la rasa

miez Sha:
ya layan hati kita perlu juga tu

jaja:
aku nak sambung tapi takut boring pulak orang nak baca

A.K.U.D.O said...

mai pekena coffee kat pick n brew,pas tu berjiwang lagi...

Aku Beskot™ said...

aisyehman pakcik..
mmg menangkap la..
siyes..
mari layan jiwa² skali..
hehe..