Sunday, August 2, 2009

tag dari jaja dah selesai

semalam kena siasat dengan polis hari ini aku nak jawab soal siasat Jaja pulak tak nanti takut the Rock smackdown aku:

1- Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?

~~>kalau hp sekarang dah 4 tahun kot kalau guna hp dah lebih sepuluh tahun

2- Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?



~~>gambar anak aku la si Al Maliq si bongsu hajat hati nak letak semua sekali tapi kena ikut turn la. why aku letak gambar mereka sebab mereka inspirasi ku hahahaha

3- Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?

~~> serius aku tak pernah kira ada berapa banyak dan aku tak pernah check pun rasanya lebih dari 200 kot termasuk yang tak aktive tu

4- Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang bermula dengan huruf M.

~~> ada 20 semuanya dan semuanya senarai pendek yang aktif

5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?

~~> aku dah guna 5 jenis kot pertama NEC, Kedua Ericsson, ketiga siemens, keempat nokia dan kelima sony ericsson okay cukup dah tu.

6- Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?

* 1st dulu aku guna celcom sebab masa tu celcom ngah top

* 2nd aku guna maxis sebab ramai orang kata maxis bagus

* 3th aku kembali pada celcom pasal balik kampung senang ada coverage

7-Nada dering yang anda gunakan?

~~> sweet child

8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?

1. - wife aku
2. - kawan-kawan aku.
3. - adik beradik aku
4. - anak buah aku
5. - boss dan staff aku

9-Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?

~~> N masih ada dan wife serta keluarga

10- Orang yang nak di tag?

aku nak tag semua orang.

jaja soal siasat kau dah selesai aku nak pie bershopping kat giant shah alam beli keperluan untuk sebulan

26 comments:

triple x malaya said...

comel anak kau...dah besar mesti handsome cam ayah nye...

yang peting N masih ade ye..

~~~ kay ~~~ said...

alahai comey nyer sibudak kecik tuh....hehehe
(^_^)

ber_uwang said...

"N" ???? tak abis kontrak lagi ke

enyheartsdiamond said...

comelnya anak uncle!!!!

NuR said...

bro..cumelnyer anak bro mamai tu..
rasa nak cubit pipi....
tolong cubitkan yer..

hehe...

noorlara said...

hahahaha cukuple awak disoal siasat jgn nak jadikan akak lak macam org tahanan k, org lain takpe hahahahha

GRuNGe said...

Mamai, anak ko comel siut. Ikut muka kau ke muka sapa tu. Btw, semalam ko kena tahan sebab ko g perhimpunan ke atau ko lalu di tempat perhimpunan?

mamai said...

triple X malaya:
mesti ler ngna aku hahahaha...
N masih ada

Kay:
comel cam ayah dia juga ahaks

ber_uwang:
N kontrak masih tergantung

eny:
thank you...

Nur:
dah cubit dah hari2 kena cubit

noorlara:
kau punya turn belum lagi aku ada satu lagi utang tag nie hehehehe

grunge:
kalau nak anak comel kena kawin cepat bro hehehehe...aku joint perhimpunan bro penat berlari

NuR said...

haha cian wajah cumel itu dicubit hari2..
huhu.. teringin nak ada anak sendiri..

@tune® said...

jadi jugak N jadi wife ko..

aiseh..da tau aku ending cite ko..
ye ke?

ije said...

tag semua? tak spesifik. maka xnk buat. wawa.

N? siapakah itu?

Sulela said...

Mak aiiii...banyaknya jenis hp yang kau dah penah guna ye Mamai...hehehe

Comelnya anak kau. Meh aku nak cubit2 manja pipi dia...ekekeke...

mamai said...

nur:
nak ada anak sendiri apa lagi cepat la mencari hehehehe...

nanti tiap pagi boleh cubit pipi comel..

@tune:
hahahaha masih jauh lagi perjalanannya

ije:
N itu seorang yang wujud satu waktu dulu...kaunyer homework dulu pun tak siap lagikan baik cepat

sulela:
zaman berubah dan maju hehehe kena la tukar juga hp..

sian budak tu hari2 kena cubit

DaliaLiyana said...

comey anak bro..bape tahun??
mesti ikut muka mak dia kan?? tu la comey...

J@J@ / Bini The Rock said...

Terima kasih..terima kasih..terima kasih Bro...
sbb sudi jwb Tag aku wpun kau sedang sebok mengikuti Perhimpunan ISA...

keh3.....

weyy! hensem anak kau ye...

Okey, soping sekali gula banyak2 tau...nnt takut terputus bekalan mcm tpt aku

Precious said...

Si kecik comel tp ye ker yg bungsu dah tu ... ? Bungsu buat masa skang ler ...

<< s| tED| >> said...

kenapa perlu letak N??? kenapa? sila jawab! kalau masih sayang juga tak perlu letak dan sebut!

kenapa aku marah?
sebab ko taip isteri ko selepas huruf N itu!!
*emo*
Note : aku bukan isteri mamai. tapi terlebih emo sudah...

NuR said...

haha..bro ni..
mencari tak jumpa lagi bro..
minta bro la tolong carikan lak..

mamai said...

dalia;
baru 3 tahun ajer

jaja:
kau kena jawab homework aku la hehehehe

precious:
ya buat waktu ini bongsu la tu

sItEDI:
weh jgn la emo wife aku pun tak emo tau...aku letak sebab dia tungguuuuuuu....

nur:
nak kena tolong cari ker...hmm rasanya dah ada yang minat kat cikgu nie cuma tak nak beritahu jer tu

misznarney said...

comel nye maliq!!!! windu ba sma smnnjung...

<< s| tED| >> said...

*emo x sudah*

Dia tunggu. dia yang perlu ada no, kau. kau tak tunggu kan?
mamai : sila padam sekarang!!

NuR said...

wah bro..cepatnya mencari utk sy..
siapa gerangan?
haha.. gedik lak jadinya..

huhu..maluu sy...

mamai said...

nani:
wah dah belajar cakap sabah ya..

SItEDI:
aku tak tunggu dia pun tak ada sebab nak tunggu dia...hehehehe tunggu cerita seterusnya yer di sana ada jawapan

Nur:
ada ramaikan dalam blog tu yg minat kat Nur tanya ajer mesti ada punya hehehehe

tapi bro ada seorang la...

NuR said...

haha bro ni.
saje je tau buat lawak mcm tu

wah.. bro dah leh buka agensi pencari jodoh ni..

sharamli said...

c0mel..pic yg kt p0file anak n0 bp?

<< s| tED| >> said...

aku x nak tunggu... ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz!!