Wednesday, August 5, 2009

bicara si angkuh yang bodoh

pagi ini hujan
hari ini terus hujan
mengapa hari ini mesti hujan
langkah ku mati kerana hujan
untung ku hilang kerana hujan
celaka! kenapa mesti hujan

semalam kata panas sampai kepetang
semalam kata untungku terus mendatang
lihat pelangan ku tak datang
mana rezeki ku hilang
hari ini aku mati terbongkang

hei! biadap kata-kata mu
hujan dan panas bukan urusan mu
itu bukan masalah aku
aku pentingkan urusanku
mengapa harus menyusahkanku

hei si angkuh yang bodoh
awasi kata-kata mu
kawal emosi dan ego mu
sesungguhnya Dia lebih tahu dari kamu
lihat di mana jazad mu
di dalam longkang mati terbongkang.

27 comments:

adibah said...

hujan dan panas itu rezeki..

Redynne™ said...

sungguh manusia yg terlupa b'syukur..

ber_uwang said...

manusia selalu lupa...

A.K.U.D.O said...

hujan dan panas anugerah Tuhan yg melengkapi kehidupan..sentiasa bersyukur.

abgBro said...

bro lu hamun kat peniaga2 yg rugi 200juta tu kerr? hehe

chipsmore said...

sy suke hujan...sejok...
sedap tido..hehe ;)

sharamli said...

hujan.. b0leh tid0...

azzaliena suziantie said...

best tido ;p

bias® said...

hujan...bes tido...

<< s| tED| >> said...

panas atau hujan.. aku tetap suka... sebab kedua2nya ada baik dan buruk.. dan kdua2 nya ALlah yg beri :)

abgBro said...

untung dah beratus hari, rugi sehari pun bising...adehh

Fia Batrisya said...

Hye bro mamai...

rindu blog neyhh..

yer kalu begitu..mereka mmmg angkuh..

hujan dan panas adalah rahmat dari tuhan....

tyme hujan2 la best... pokok-pokok dapat minum air ... katak dapat perdengarkan suara...

tyme panas.. kering sume bju2, laku sume cendol tepi jalan, ..

:P... sume ade hikmahnya...
menguji kita sebagai hambaNYA...

patungcendana said...

ikut hati mati...

re:...cinta smart tag...complicated bunyinya...hehehe...kau pernah jadi raja cinta?...aku percaya..:-D

enyheartsdiamond said...

bau hujan sgt fresh!eny suka;)

INTAN said...

aku suka hujan.....mcm lagu keroncong hujan...

~~~ kay ~~~ said...

aku tetiba terkedu
x tau nak ckp ape....
hehehe
(^_^)

mamai said...

adibah:
namun masih ada yang tak mengerti

redynne:
nak buat macam mana untung mereka lebih penting

ber_uwang:
bukan lupa tapi buat-buat lupa

AKUDO:
alhamdullilah...

abgBro:
kau mmg terror la bro...rugi satu hari ker atau nak duit terpijak tu hahahahaha

chipmore:
patut la mengantuk

sha:
mamang rasa cam nak tido nie...nak cari port baiknya

azzalina:
boss dah datang kejut la cam tak best ajer

bias:
lu mesti kaki tido nie wang tumpang sekali

sItEDI:
kalau ujan best dapat tido ngan dak utih nie

abgBro:
pasal tu la di rugi orang tanak selalu rugi betul tak bro

fia batrisya:
anda sememangnya seorang yang memahami

patungcendana:
cinta smart tag tak payah berhenti janji duit mari...

eny:
kalau hujan kat dalam hutan lagi best ada berbagai irama

intan:
aku tak pernah dengar lagu keroncong untuk hujan nanti tolong bagi kat aku

kay:
ada manusia yang memarahi rahmat hari nie...

Idalara said...

semuanya adalah ketentuan Dia..tiada hak kita untuk mempersoalkan urusan Dia.

NuR said...

hujan yg turun membasahi bumi
umpama titik-titik mutiara yg sgt indah..

triple x malaya said...

ni kes hari sabtu ke bro..

suhaila-ab said...

sume ok..jemput datang umh...aku dah citer sikit tuh...

dkama said...

hujan di tengah hari ini bagai memberi tanda berakhir sebuah cinta... hahaha hujan tak pernah bersalah... PEACE..

mamai said...

idalara:
hanya dia lebih mengetahui

nur:
indahkan hujan itu...

triple X malaya:
ini kes dua dalam satu ahaks

suhaila:
jab lagi aku datang rumah kau

dkama:
macam tahu-tahu ajer

GRuNGe said...

Bila si angkuh yang bodoh berkata-kata,
Keluarlah segala kata nista,
Akal ceteknya terlihat,

Syukur adanya hujan dan panas. Kerana itulah yang membuatkan manusia masih boleh terus hidup.

kulupSakah said...

hujan dan panas..
mencipta pelangi!

mamai said...

grunge:
mereka lupa pada rahmatnya

kulup sakah:
kita boleh mengejar pelangi nanti...
aku anggap ini sebagai satu hadiah dari kau bro bila komen kat blog aku nie...terima kasih bro

Sulela said...

Aku blur dengan puisi ko kali neh lepas baca komen semua orang. Errrr...sapa yang mati terbongkang? huhuhuuu