Tuesday, August 25, 2009

niat

niat ini ku pasangkan di hati
kerana di situ semuanya bermula
bersamanya ku hiaskan ikhlas
biar bersinar indahnya
lalu ku zahirkan dengan lazaf
agar kau mendengarnya
agar kau memahaminya
agar kau mengerti maksudnya

biar seindah bahasa alam
biar secantik langit petang
biar segemerlap kerdip bintang
biar sekilau cahaya intan
namun niat ku terpendam
kerna kau tak mampu menerimanya



malam tadi aku niat puasa ajer tapi tak bersahur aduhh letihnya....

31 comments:

noorlara said...

niat tu penting, sahur dah terlena nak wat camna, len kali pasang alarm henpon tu

miss GAZA said...

haha
x sahur rupanya..
naseb bek sempat niat tu..
huhu


len kali bangun gak mbek sunat bro..
air kosong ngan kurma sbijik cukuple..
=P

{lumut} said...

nak smbung crita gak!!!!!!!hehe

saya dah dengar da lagu tuh..bes2..

thanx mamai

<< s| tED| >> said...

apa yg penting niat.. niat biar betul dan ikhlas... :)

azzaliena suziantie said...

hahaha...
tp sempat berpuitis X)

abgBro said...

ko bikin aper mlm td haa...hehe

ber_uwang said...

niat nak berbuka sama bro.. tapi lum sampai hajat

triple x malaya said...

lu ade niat nak pasang 2 ke bro..jangan bro tahu dek wife lu..perang dunia nanti..

kes tido lewat ke bro sampai x sedar nak sahur..

sharamli said...

niat tu yg penting...

ala...x letih mn p0n kn...

INTAN said...

janji ko niat...a'way..x terjaga ke apa?

mamai said...

norlara:
terlajak la lupa nak kunci jam

miss gaza:
bukan tak nak banggun tapi mimpi indah sangat

lumut:
okay la aku sambung nanti

sItEDI:
niat ikhlas nie

azzalina:
otak beku tak leh nak berfikir perut laapar ahaks

abgBro:
aku tunggu liverpool game malam tadi hempeh kalah

ber_uwang:
tunggu sampai hajat nie yer

triple X malaya:
huh jgn kau jauhkan itu dari aku lom terniat lagi

sha:
aku masih mampu menulis lagi yer hehehehe

NuR said...

huhu...
pasang alarm kat handphone
pastu kat jam loceng
lagi ape ek...
takpun bro pakat dgn si cumel
plan dgn dia MESTI nangis nak susu time org bgn sahur..
sure akan lekas bgn..
hikhik...

idea yg merepek..
=)

ije said...

nak niat puasa sekarang..

*reciting

thx ingatkan!

A.K.U.D.O said...

kena pasang niat nak bangun bersahur.
kena pasang bom ker baru boleh terjaga bro...

cahayachenta said...

lor... kesiannya...tak kunci jam ker/?

cookie devine said...

kita species.niat kemain tap sahur haram bgn.tapi xpe niat yg ptg.

miSs siv said...

hehe..
nape x niat utk sebulan terus?
=p

bias® said...

okey lah tuh. diet secara tidak sengaja.

mamai said...

intan:
aku terlajak tido pasal ada orang cakap nak magun kol 4 nak masak...

nur;
bukan setakat alarm ajer di pasang siap ngan assistan lagi tapi assistan pun tido mati

ije:
aku ingat bom meletup pun aku lom magun lagi

akudo:
ciss lagi mau tanyer

cahayachenta:
itu jam sudah mati la

cookie devine:
aku dah rasa tak sedap hati malam tadi tu yang pasang niat awal-awal

miss siv:
bukan tak boleh tapi mana larat kalau tak sahur

DaliaLiyana said...

la..ni kes susah bgn sahur ke bro...?hehhe...
tp jgn lupa niat pas terwikh takot tak terjaga susah..lg bagus kalau awal2 tu ari dah niat tuk sebulan..
esok dalia kejutkan la...agak2 susah...simbah je air...hahhaa....
out of topic- ikut ati mmg nak pakai je cwn & kertas plastik..senang...pas pakai buang...hehhee...

cahayachenta said...

award utk org yg tak bgn sahur... hehe.. amik kat blog raihan yer...

adibah said...

apa yang kau makan masa berbuka tadi? mesti macam2 kan.. nak cover tak sahur.. hehe..

selamat bersahur..

mamai said...

dalia:
bukan pasal susah magun tapi pasal orang tak kejut

cahayachenta:
terima kasih nanti pakcik datang ambil yer...harap lepas nie boleh magun sahur pasl dah dapat award

adibah:
aku makan nasi briani la berbuka...mesti mamak letak kas-kas lebih nie

mamai said...

dalia:
bukan pasal susah magun tapi pasal orang tak kejut

cahayachenta:
terima kasih nanti pakcik datang ambil yer...harap lepas nie boleh magun sahur pasl dah dapat award

adibah:
aku makan nasi briani la berbuka...mesti mamak letak kas-kas lebih nie

enyheartsdiamond said...

x sahur jugak sbb pak cik x gerak eny;)

~~~ kay ~~~ said...

أول شهر رمضان رح وآخره عتق من النار مة وأوسطه مغفرة
Ertinya: awal bulan Ramadhan adalah rahmat , pertengahannya keampunan dan akhirnya ialah pembebasan dari Neraka.

selamat berpuasa.

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

wah...senandung lu makin menjadi bro..tak leh cari mkn la gua...

Pyanhabib said...

selamat hari rabu, jangan jeling periuk!

eiza in the house.. said...

salam bro mamai
takperlah nasib baik niat..klu niat n sahur tak buat lagi haru biru bro..

selamat berpuasa bro dan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak nie..=)

Sulela said...

Ko pasang la alarm hp bebanyak. Isteri ko satu, ko punya satu campur sekali alarm clock. Lelama mata ko akan terjaga sendiri sebelum alarm2 tersebut berbunyi...kehkehkeh

Ada petua orang tua2 dolu2... masa nak tido tu ko tepuk bantal dan cakap kat dia, "Bangunkan aku untuk makan sahur nanti ye." Nanti ko akan terjaga. Aku penah cuba tapi takdenya mujarab. Mana tahu ko buat mujarab lak ke...harharhar

mamai said...

eny:
wah siannya my sweet butterfly pun tak sahur tapi berjaya posa tak hehehehe

kay:
bulan penuh ke berkatan

akupentoi:
bulan posa otak aku nie mereng sikit ahaks

pyanhabib:
bro...tak sempat nak jeling perik bini dah telangkup hahahaha

eiza:
ya nasib baik yer...tapi letih juga la

sulela:
nie semua pasal orang tu la hehehehe cakap dah kunci tapi tido balik la tu