Thursday, August 27, 2009

ku serahkan cinta ini



ku serahkan cinta ini pada mu
setelah sekian lama bertapak
berakar di tanah hati ku
ku jaga dan ku belai
telah ku baja dengan kasih
lalu ku pupuk dengan sayang
bersamanya ku siramkan ikhlas

agar cinta itu mekar
agar cinta itu subur
agar cinta itu mewangi
seharum mawar pagi

ku pulangkan kasih ini
bersama cinta itu
kerna kasih ku tak bererti
tanpa cinta mu

ku sertakan sayang
bersama cinta itu
buat peneman kasih kala cinta sunyi
kerna sayang ku tak berseri
tanpa kasih dan cinta mu

ku hadiahkan ikhlas
bersama perpisahan ini
agar cinta,kasih dan sayang tidak bersedih
kerna ikhlas ku setulus hati

izinkan ku simpan hati ini
kerna padanya penuh luka
moga cinta tak perlu menanggis
menahan perit dari bisa luka

28 comments:

miss GAZA said...

banyaknya bicara cintanya..
huu




tp dlm banyak2 cinta..
cinta manusialah yg masih lagi ku x mengerti..
erm..

azzaliena suziantie said...

kadang2 cinta itu membahagiakan dan kadang2 cinta itu menyakitkan...
;(

{lumut} said...

ku pulangkan kasih ini
bersama cinta itu
kerna kasih ku tak bererti
tanpa cinta mu

cinta tidak boleh dipaksa..
mamai,
kamu ni dulu kat sekolah jurusan sastera ker?hehe..
ke pembikin sajak?
nak aku deklamasikan?
erk...hehe

miSs siv said...

cinta itu x semestinya membahagiakan..
=)

mamai said...

miss gaza:
itu cinta dunia berlandas nafsu selalunya lebih ramai yang tewas dari berjaya...

cinta pada Dia sudah yenyu pastinya

Azzalina:
itulah hakikat bercinta

Lumut:
hahahaha aku gelak baca komen kau nie

masa sekolah aku tak reti nak bersajak apa lagi nak mendeklamasikan sajak...

mis siv:
dan cita itu juga tidak semestiny sengsarakan....

~~~ kay ~~~ said...

boleh hidup ker dgn hanya makan cinta....
(teringat kata2 arwah nenek aku..)
hehehe
(^_^)

J@J@ / Bini The Rock said...

Allah!!!!!
tertusuk hati aku bila baca Puisi kau nie...

syahduuuuu!!!

{lumut} said...

hahaha..
mane lah tau ko jenis cam mamat2 dok bawak pokok tuh berjiwang..

meh aku tlg deklamasikan..wakakaka..

bagus kau gelak.

enyheartsdiamond said...

saat membaca puisi ini..
imaginasi menjadi tinggi..
eny terbau sesuatu yg segar harum..

np ha?;)

yusuf mujahidin ™ said...

Aslmualaikum wbt

emm..cinta sesuatu yg sukar nk diramal

cinta tu ibarat sambal belacan
walau pedas tetap dimakan jg

adibah said...

jangan kau serah
cinta, kasih dan sayang itu
simpanlah..

kerana dalam hati setiap insan
perlu ada cinta,
perlu ada kasih
perlu ada sayang

walau bagi dia sudah tiada makna
simpanlah untuk dirimu sendiri


*idea datang selepas kenyang..hehe

mamai said...

kay:
kita tidak boleh hidup dengan makan cinta tapi kita hidup dengan cinta..hehehehe

jaja:
jiwang kejap..

lumut:
aku sendiri tergelak tiap kali aku berbahasa jiwang hahahaha

eny:
sweet butterfly pakcik pakai perfume apa tu...

yusuf:
macam ramalan cuaca jugakan...tapi sambal belacan mmg enak di makan

cookie devine said...

belum temui cinta atau sedang bercinta?

sharamli said...

best ke cinta?
mcm menyakitkan ati je..

mamai said...

adibah:
pewut dah kenyang baru otak cergas yer hehehe jgn terlelap udah

cookie devine:
carilah cinta itu

sha:
itulah masinnya cinta

NuR said...

menyentuh jiwa
meresap ke hati
tatkala baca puisi ini

Naz said...

best!!!

patungcendana said...

biar ku jaga hati mu
yang dipenuhi kesan luka
agar kau tak perlu menangis
kerana aku juga tersiksa
melihat cintamu
menjadi airmata...:-)

mamai said...

nur:
hanya sekadar meluahkan rasa hati

naz:
thank you

patungcendana;
air mata itu penawar
kala hati bedarah
air mata cinta merawat luka
aku sudah pasrah
kesudianmu memberi
sinar hati ku

GRuNGe said...

Aku mau ajak kau jumpa. Tapi maybe lepas raya. Lepak Qaseh. Aku akan gi Sabah next week, tak sempat melepak dengan kau beb.

Balik lagi seminggu mau raya. So kita jumpa lepas raya kay.

anaklaut said...

salam..wah..sangat best puisi bro ni..

saya kena belajr dengan bro nampaknya ni.:))

tq singgah anaklaut

DaliaLiyana said...

bro..ni ape kes ni?? teringat kekasih lame ke?
kenangn lama jgn diingat bro..nnt sedih..sakit....waaaa...

mamai said...

grunge:
okay kita jumpa lepas raya kat qaseh or geng

anak laut:
hiss cikgu tu lagi hebat dari saya tau...

daliya:
hahahaha idaklah sajer suka-suka ajer

bias® said...

tak pernah test nak jadi penulis lirik kah?

Sulela said...

Kau memang raja cinta...hehehe

mamai said...

bias:
malu lah

sulela:
raja gopal

mamai said...

najwa_bOogie

ahhh...cinta..cinta..apelahh..

Idalara said...

Teruja membaca
puisi cinta ini..
cinta yang berakhir dengan
perpisahan..
sabarlah wahai hati
kerana cinta yg pergi
walau sukar diganti
ia mng bukan milik kita abadi..