Sunday, February 7, 2010

takut

setiap dari kita pasti ada perasaan takut, dan perasaan takut ini sebanarnya baik untuk kita. kerana perasaan takut ini memastikan kita terus hidup untuk menikmati nikmat dunia yang sementara ini.

namun perasaan takut ini juga membuatkan kita terus ketinggalan dalam hidup kerana sifat kita yang sering berhati-hati. demi memastikan kita terus hidup dalam dunia yang masih tak pasti ini.

perasaan takut menentukan ke mana arah tujuan kita sama ada kita kedepan atau kebelakang, sama ada kita mahu berjaya atau gagal....

perasaan takut itu juga "make us somebody or nobody"....bergantung bagaimana kita mengawal perasaan takut itu...

percayalah kita sering melakukan perkara yang kita takut setiap masa, sama ada kita sedar atau tidak..


p/s: tak salah bila kita ada perasaan takut kerana ini menjadikan kita lebih berani..

26 comments:

hisham said...

salam bro..perasaan takut perlu ade, kalo xde kite akn merasa hebat dan riak...

Amieynna Amin said...

betul..
bile kite takut, kite akan usaha untuk atasi rasa takut..
menjadikan kite lebih kuat berusaha!

enyheartsdiamond said...

takut la bia x siap assignment :)re

Frodo Baggins said...

>>___<<


wohaaaa terbaikk!!

rasa takut buat kita merancang sesuatu dgn lebih baik.takut buat kita jadi lebih berhati2 play safe & malu ...tapi takut kdg2 buat kita
berani ambil risiko


tp, wa setuju dgn bro mamai, semuanya jg bergantung mcm mana kita handle "takut" itu ..


((masa kecik wa takut mlm jumaat ... ekekekkeke))

master teddy said...

teddy tekan "like" utk n3 ney ;D

byk2 "like" utk ayat:

perasaan takut itu juga "make us somebody or nobody"....bergantung bagaimana kita mengawal perasaan takut itu...

dkama said...

Betul la bro... Dulu aku takut ngan pompuan... Dah kawin ni melampau-lampau pulak beraninya... PEACE...

maiyah said...

kira guna takut ni pd tempatnya.. sapa yg x takut

seroja jingga said...

aku takutkan masa depan..

dzul hafixi said...

gua suka rasa takut..
sebab itu buat gua ingat pada DIA..

aloy_paradoks said...

hisham tu spesis manusia riak sebenarnya... sbb tu cakap macam tu...

ber_uwang said...

ramai yang takut tapi buat juga






bro bila gi tengok nutika?

~~~ kay ~~~ said...

tAKut dari perasaan kita sendiri, sbb kita suka membayangkan apa yg akan terjadi walau belum terjadi apa2 tapi sudah takut...
(^_^)

atie said...

Salam... MAmai..

Takut kat Tuhan.... tapi saya memang taku nak berhutang tu la agaknya sampai sekarang masih tak de rumah sendiri.... takut tak larat nak bayar...takut gak mati tak sempat bayar hutang...

encik ADAM said...

eee takotnya....

cikmemy said...

takot sgt x leh.berani sgt pon x leh ksimpulannye.huhu

~0~ said...

takut...membuat kan kita berhati2...

Daun Bidara said...

makin tua makin berani

mamai said...

hisham:
ya kita perlu rasa takut

amieynna:
itu sepatutnya yang kita lakukan

eny:
hahahaha kena siapkan on time

frodo:
pakcik pun takut malam jumaat tapi la nie malam jumaat menjadi keutamaan

master teddy:
ya kita tentukan mana kit anak pergi...terima kasih

dkama:
pasal dah ada pengalamankan

maiyah:
ya benar biar bertempat

seroja:
jgn takut pada masa depan kita plan sekarang jadi atau tidak kita serahkan padaNya

dzul:
benar kata mu kawan

aloy:
hisjam riak betul ker

ber_uwang:
itulah kita manusia makin takut makin berani

kay:
kita suka menyekat minda kita sebab untuk jaga keselamatan kita

ayie:
tak menggapa...tak ada hutang lag bagus

adam:
wa punt akut juga

cik memy:
sedang-sedang sahaja

O:
itu sudah pasti....

daun bidara:
sepatutnya begitukan

Fhad Boulala said...

takut pada yang ESA lagi penting.. bile takut pada NYA semua bende jahat yg kite nak buat otometik terbantut..

Erna said...

perasaan..takut perlu ada untuk kita berhati hati..tapi..bila kita di katakan 'penakut' tu la yang perlu dihindari..

Solehah said...

sumtimes perlu jugak rasa ni..ada kebaikan gak la kiranya..

cik EPAL said...

ye..kena ada takut jugak untuk jadi lebih berani :)

abgBro said...

mamai...takut pun mati, berani pun mati...c

sharamli said...

tapi kal0 takut yg membawa trauma p0n susah jgk..

triple x malaya said...

takut..x rock ar takut bro..hehe

EISENHOUR said...

bro...
xberape nk fhm la..

klu eisen tkt...trs sakit perut..dn berlari2 ke tndas..atau berlari2 ke tgh panas..

ya ampun!!!
haha