Monday, January 18, 2010

leceh betul la

"wa dah ada kat dalam McD"..mesej dari Aloy ke hp aku, masa tu aku dah ada depan dia pun, cuma aloy masih konpius antara dalam dan luar atau aku yang salah faham...hahaha mungkin patung boleh terjemahkan...

"dah makan ker..wa belanja"..aloy ofer aku, tapi aku biasa la malu nak pau student tapi kalau triple x yang ofer tadi aku belasah walau dah kenyang...

"aku dapat info dari A.K.O.D.O tadi, kita tak payah pie ker bangunan MBSA, cuma pie kat office yang dekat laman budaya tu, mintak kebenaran kat situ ajer"...aku menyampaikan maklumat kepada aloy seperti mana yang disampaikan oleh akudo pada aku sebelum aku bertolok jumpa aloy. akudo secara tidak lansung sudah menjadi seketeri..

"ada office ker kat situ"..aloy seperti kurang percaya

"kita pie usha dulu, menurut kata akudo office tu kecil ajer...kalau tak ada kita pie la MBSA"..cadang aku dan dengan tanpa membuang masa kami bergerak ke sana sambil di buntuti oleh triple x yang kurang bercakap dari tadi.

"bro kita parking kat galeri seni ajer la"..aloy memberi cadangan dan aku menurut ajer perintah, cuma parking penuh pulak di galeri, katanya ada pameran photographer dari student mana entah...

cari punya cari jumpa juga akhirnya dengan office yang dimaksudkan oleh akudo itu, memang tak besar officenya.

"bang tumpang tanya ini pejabat pengurusan tasik dan taman reakreasi MBSA ke"..aku bertanya pada seorang pemuda yang kebetulan nak masuk office tu.(ciss mamat tu lebih muda dari aku la)

"ya, ada apa" tanya mamat tu

"maaf ini waktu rehat ker" aku bertanya pada mamat tu bila mana aku ternampak seorang tangaci yang berbaju biru MBSA terngaga mulutnya tidur dalam office tu.

"ya jawab mamat tu" sambil tengok jam..yang pasti waktu itu sudah pukul 2.30 ptg, setahu aku orang kerajaan rehat pukul satu...tak apalah lupakan itu orang kerajaan la katakan

setelah aloy menjelaskan panjang lebar pada mamat tu akan tujuan kami ke situ, dengan selamba mamat tu cakap."maaf itu kena tanya kat pejabat galeri kerana kawasan tu di bawah pengurusan galeri"...merujuk kawasan yang aloy maksudkan.

"lagi pun sebarang permohonan kena buat di pejabat MBSA, kat sini kami hanya menyelengara sahaja"...sambung mamat tu lagi, aku sudah mula rasa geram kerana masa call pejabat MBSA mereka suruh ke office di situ, bila dah sampai lain pulak ceritanya. orang kerajaan la katakan

dengan hati yang bengang aku, aloy dan triple x menapak ke pejabat galeri dengan harapan permohonan di luluskan.namun jawapan dari kerani pejabat galeri masih sama tak boleh sebab ada majlis kenduri kahwin hari itu. katanya jemputan 1000 orang. bila aku tanya majlis habis pukul berapa, jam 6 petang jawabnya, so tak sempat nak buka khemah katanya. orang kerajaan la katakan mana boleh kerja lebih masa tapi kalau rehat terlebih masa no hal.

aku, aloy dan triple x buntu sekejap nampaknya terpaksa kembali kepada plan asal. hajat nak buat meeting tergempar tapi bila aloy ajak jumpa hafiz and aisyah kat rumah anai-anainya masalah jadi selesai seketika.

aku suka dengan cadangan aisyah dan kawasannya pun aku suka walau ada sedikit kesukaran, rasanya buat masa ini itulah kawasan yang menarik, tak tahu kalau aloy jumpa lagi tempat yang menarik....

apa-apa pun kita tunggu sahaja jemputan dari paradoks team untuk event mimpi yang akan datang nanti, yang pasti rugi kalau tak datang masa event ini....

30 comments:

Dark Ray™ said...

ye ke rugi kalau tak datang??
macam tak percaya saja...
ahahahahaha...

Razman said...

orang kerajaan leh dtg x event ni?

Frodo Baggins said...

huhuhuhuhu
semoga berjalan lancar

((w/pun wa agak blur di sini))
triple-x tgh sempit
tu mulut beliau agak berat
tuk berkata2 ..


>>____<<

sharamli said...

memang pakcik xsuka pau student..
pakcik suka belanje je kan..kan3

sI tEDI said...

apa maksud ' itu org kerajaanlah katakan'.

x semua bro..
aku kalau lewat dalam 5-10 minit. itu pun kadang2 jarang2!

jgn tembak semua ok?
aku marah!

hisham said...

salam...nk wat bln 2 kan...

maiyah said...

mmg hangin le kalo camtu, ingt masa gi jkm.. konon nk try apply elaun oku.. byk tul songenyer.. lngsung wat x tau smpai skrg

bias® said...

wah!? bizi ya? terima kasih bantu kita orang!!!

~~~ kay ~~~ said...

bila? nak pergi ler...insyaallah.
(^_^)

{lumut} said...

saya doakan semua nye berjalan lancar..=)

Koyuki said...

nak ikut pakcik....!!


ehehe

Cik Cookie said...

CC pun org kajaan gak.
huhuhu
tapi btl apa pakcik ckp.
rehat lama2.

kalau nak join umh anak yatim tuh bgtau cc ekk.
dialu2kan.

mamai said...

dark ray:
lu tka datang wa boikot hahahaha

razman:
boleh kaalu nak

frodo:
lu joint la

sha:
pandai kau yer

sIteDI:
tak mengapa kalau nak marah sebab yang sedikit tu la buat hal semua dapat nama senang citer

hisham:
ya bulan dua tunggu aloy jemput

maiyah:
kerajaan la katakan

bias:
sedikit punya hal

kay:
tunggu aloy jemput hahaha

lumut:
kalau lu ada lagi best

koyuki:
boleh datang ajer pada masa dan tarikhnya

cik cookie:
bisa la...nanti pakcik bagi tau yer

J@J@ / Bini The Rock said...

hehehhe...

"org kerajaan lah katakan..."

xD

~0~ said...

ok...nanti bgtau kat mana

en_me said...

"tapi kalau rehat terlebih masa no hal." .. ahaha, sempattt tewww.. ahaha

atie said...

Salam Mamai..

ye la kan org kerajaan la katakan... biasa la tu...

Rozita said...

korang selalu je ada event nya ek? bes ler

cik EPAL said...

dah lama tak pergi mcd :D

Cik Saerah said...

Panjang entri....tak penat ker taippp?

mamai said...

jaja:
marah orang kerajaan yang rajin bekerja nanti

O:
ssudah pasti akan di war-warkan

en_me:
itu realiti dalam mana-mana tempat kerja sekali pun

atie:
hahahahah macam biasa kena ajer

rozita:
apa kata kamu joint event nanti

cik epal:
jom pakcik belanja

cik saerah:
dah biasa buat panjang-panjang nie

HonEyBuNNy said...

mau itot jgk pak cik...ngeh3

suhaila-ab said...

kat komeng ni ada org kerajaan terasa la bro hikhikhik...sib baik aku bukan keje kerajaan...tu la kerajaan tak nak amik aku..kalau tak aku break sampai kol 4.30pm...

patungcendana said...

confused tu bukan aloy punya middle name ke??...hehehe

master teddy said...

ooooo.....

mamai said...

honeybunny:
jom datang shah alam yer

suhaila:
nasib la kita kena terima kenyataan walau bukan semua yang macam tu tapi kebanyakan macam tu hahahaha....CTRM pun okay kan

mamai said...

patung:
hahahahahah nurul confiuse

Solehah said...

hehe..biasalah....

semua dijemput ke ape?

cik EPAL said...

pakcik belanja french fries la..boleh?? :)

nkadm said...

terima kasih bang