Wednesday, January 20, 2010

ah tak mengapalah

aku: harga gula dah naik lagi sekarang nie katanya nak kurangkan subsidi

dia: ah tak mengapalah....gula tak baik untuk kesihatan

aku: harga tepung naik lagi..katanya kerajaan dah tak bagi subsidi

dia: ah tak megapalah kita makan nasi bukan tepung

aku: harga ayam naik lagi katanya bekalan tak mencukupi

dia: ah tak mengapalah bukan kita makan ayam hari-hari

aku: harga minyak naik lagi, katanya kerajaan tak boleh tanggung subsidi

dia: ah tak mengapalah kita tak bawa kereta hari-hari

aku: gaji kita tak naik lagi tahun ini

dia: apa nak mati ke,tahu tak semua barang sekarang nie mahal, kita dah la gaji kecik, nak bayar kereta, rumah, anak nak sekolah, eh macam-macam lagi lah nak kena bayar. semua nak duit sekarang nie.

aku: ah tak mengapalah kita rakyat subsidi....undi kita saper peduli...


p/s: sudah empat tahun aku bekerja kat company ini, yang ownernya seorang cina, apa yang aku belajar biar satu sen sekalipun ia tetap duit dan selagi boleh claim mereka akan claim no free.......pada mereka no words tak mengapalah..

28 comments:

Solehah said...

btl la..dorg kalo pasal duit...haishh jgn buat main..

Fia Batrisya said...

salam bro...
pekaba??
mekacih ler lawat blog fia :)

mendalam n3 neyh..
hmm sebab tulah org kite susah nak maju..cz ' x mengapalah... x apelah.."

Frodo Baggins said...

ayat "x mengapalah" ni mmg barah!


>>___<<

NuR said...

they said,
money is not everything..

but

nowadays,
we use money for everything

p/s: salam bro.. sorry lama tak jengah rumah bro ni..

sI tEDI said...

ha ha ha.. setuju perenggan akhir..

aku hampir setahun kerja dengan cina..setuju. 1 sen pun dia claim.

bila tuntutan perjalanan kena potong singgit pun telefon PPD tanya kenapa?

he he he

HonEyBuNNy said...

duit oh duit...semua gna duit kan pak cik khdpn skrg...hurm...

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

haha ape nk buat dah nama duduk malaysia huhuh.

GRuNGe said...

Hahahaha. Aku kisah subsidi-subsidi tu ditarik balik sebab tax aku bayar, tapi tak tau apa yang aku dapat dari tax yang aku bayar.

Lagi satu, penjimatan dari penarikan balik subsidi-subsidi tu, tak diberitahu digunakan untuk apa.

maiyah said...

hehe.. hrga brg mmg naik.. kalo gaji sket.. sakit gak tu

master teddy said...

haha..gaji x nek melenting plak.hehe.,

mamai said...

soleha:
oh duit segalanya pada mereka

fia:
oh pakcik memang menunggu entry kamu

frodo:
itulah orang kita

nur:
cikgu kan sibuk...dah start kuliah ker

siTeDI:
memang dia orang ini amat paticular dengan duit

honebunny:
ada duit semua boleh jadi

rai:
mana nakpie lagi kita niekan satu malaysia

grunge:
kau juga kisah, jgn kau harap akan ada berita seperti itu kemana penjimatan akan di gunakan

maiyah:
memang sakit...hati juga sakit

master teddy:
hahaha itulah orang kita

Aku Beskot™ said...

hehe..
btol tu mamai..
hmm..makin dibebani la rakyat yg kurang bernaseb baek..
mamcm bro.sehat??sori lame x singgah..

oranglidi said...

Yang SUBUR (subsidi beras untuk rakyat ) tu dah jalan belum? hehe

~0~ said...

btol tue...cina mmg perah slagi boley

-aTie- said...

tak mengapalah xde dalam kamus wang dan bank ;)

Khaizarien Blog @ atie

bias® said...

kuasa wang. kalau wang itu ganti dengan pisang?

::[si putihpurple]:: said...

kalo xckup 1sen maka xjadi la sringgit..

eh phm ke?haha:D

ini blog wirdah said...

zaman sekarang,semua nye nak naik kan..ish.ish.
aku sbg student lg,parah la jugak.tambang bus naik,mknan mahal.adoyai.

sayu=pilu said...

hehhehe
betul tuh undi kita sapa peduli
masa time susah kita di cari
time senang kita tak di hargai
membazir undi jer
huhuhhuuhu

mamai said...

beskot:
kita rakyat biasa ajer....awah main bz sekarang yer

oranglidi:
dah subsidi ker poket lain kot

O:
sebab tu merela boleh kaya

atie:
dalam kamus bank tak bayar tarik hahahahah

bias:
jadi gorila la kita semua nanti

siputih purple:
memang benar tu...tpai kita biasanya tak mengapalah

wirdah:
itu la nasib kita sekarang ini yang semua nak kelas pertama tapi taraf hidup kelas tiga

sayu=pilu:
nanti boikot tak ahu undi la

atie said...

Salam Mamai...

ah tak pe lah .. org kita memang selalu maam tu... tu sebab kita selalu dibodoh2 kan aje....

Sharinginfoz said...

yang penting kesejahteraan rakyat....

Macam Mana Nak Dapat Kepercayaan???

Thanks My Son

J@J@ / Bini The Rock said...

"ah!! tak mengapa"

ayat pemusnah tu...
hehheh

cik EPAL said...

duit duit dan money :D

caluk@cencaluk said...

baru teringat claim bulan nie belum buat he he

miEz haNeM said...

pakcik..

alhamdulillah.
saya ade berita gembira nak share..

ur email?

Cik Cookie said...

dengar cita COLA nak ptong.
alahaiii

mamai said...

atie:
tak mengapalah kita malas nak gaduh

sharingfoz:
siapa yang bertangungjawab atas kebahagian rakyat tu

jaja:
seperti musnahnya hidup kita

cik epal:
nufnang ada support tak apa hahahaha

caluk:
jgn lambat cepat buat

hanem:
oh bagusnya nanti pakcik bagi email

cik cookie:
masalah tu