Tuesday, December 1, 2009

dan semakin

dan
semakin aku membencimu
semakin kuat sayangku
dan
semakin aku melupakanmu
semakin kuat rinduku
dan
semakin aku menjauhimu
semakin kuat kasihku
dan
semakin aku dekat padamu
semakin aku tidak mengenalimu
dan
semakin aku menyangimu
semakin pudar cintamu



p/s: for my sweet little butterfly.....wondering ke mana hilangnya dia

33 comments:

suzy said...

dan apabila kita sudah meyayanginya.
kita susah utk melupakanya bile kita tidak lagi bersamanya.
jom jumpa pak cik.

abe long said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jiwang nye pakcik mamai nihser

paTonG kerTaS said...

terime kasih.
ehh?
hahaha

maiyah said...

mungkin jgn semakin.. kalo semakin jauh

tapi mencintai itu pengorbanan

Idalara said...

dan semakin larut malam
semakin sukar lelapkan mata...:)
kerana semakin kuat ingatanku padamu..

mier@merr said...

da macam wat hipotesis la pulak...

semakin besar bekas.. semakin banyak haba dibekalkan...ekeke

bias® said...

ada bela rama-rama ke?

{lumut} said...

siapa???

mcm kene je puisi ni ngan dri sndri..erk.

abgBro said...

bro nostalgia lg eh? lu jgn terlajak mamai udah le yer...hehehhe

::[si putihpurple]:: said...

btol..
setuju..

eh salam pocik..hee;)

Sharinginfoz said...

biasalah kan sayang benci... apa-apa pun sila2kan dtg sini

~~~ kay ~~~ said...

doakan sajer yg terbaik utk dia...
(^_^)

Mawar_berduri said...

Dan...
dan..
dan..
macam lagu shiela on7 plak.. hihi

mamai said...

susy:
bila kamu nak jumpa pakciknya nie...roger pakcik kat FB

abe long:
jiwang sekejap

patong kertas:
ya untuk kamu tu hehehehe

maiyah:
ya tapi jgn sampai terkorban

idalara:
itu tanda kita memang benar menyayangi dia

mier:
dah lama tidak buat statistik nie

bias:
ada banyak nak ker

lumut:
kamu antaranya hehehehehe

abgBro:
sesekali terkenang da

si putihpurple:
terima kasih datang lawat pakcik yer

sharin:
okay pakcik datang nanti yer tapi yang mana satu ada dua blog kamu tu hehehe

kay:
sedang berdoa nie

mawar berduri:
errrr ye ke

NuR said...

tak fhm nape semakin sayang tapi semakin pudar...

huhuhu..

sayu=pilu said...

'my sweet little butterfly'
mcm sedap jer bunyi nyer...wah bes2..
adakah diri ini tersenarai di antara hya....hehehehehe

mungkin tengah mencari ruangan ketenangan kot...

Cik Cookie said...

cintaku telah lama pudar

Finaz said...

isk..isk... kenapa dikenang kisah yg lampau..? cariklah yg butterfly yg baru hehe...

mamamin said...

salam mamaiku:

lama mama x jengah sejak bercuti, dan masih bercuti. rindu! rindu!

kemane menghilangnya ur sweet little butterfly yer!! xnak cari ke? cari mamai cari sampai jumpa!!!

adibah said...

parah!!

HonEyBuNNy said...

ermmm pak cik..sedey lak bca puitis [pak cik neh...huuh...;-(((

cinta perlukan pengorbanan kn..hurm..

enyheartsdiamond said...

uncle..eny ada je ni..hari2 jenguk uncle :))

mamai said...

nur:
tu maknanya ia bukan milik kita

sayu=pilu:
kamu juga sweet...

cik cookie:
kena gilap semula tu cc nak pakcik tolong ker

finaz:
saja buat kenangan dan mengisi masa yang terluang

mamamin:
dah jumpa dah dia ada jer tu

adibah:
kau la tak tolong aku

eny:
hmmmmm dah nampak dah

Koyuki said...

semakin baca semakin sedih
jadi saya skip sambil baca
baca juga

T.T

Liyana said...

wah..boleh gak dutujukan untuk katil kan.

hehe..adakah mamai ialah pakcik mamau?

sI tEDI said...

sapa yg ilang.. aku ada kat sini..

la la la

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam...setiap manusia akan usaha dengan sungguh terhadap apa yang diyakininya.......kita sebagai orang islam...kene yakin bahawa ,kita akan mendapat kejayaan apabila kita mentaati perintah Allah dengan cara yang dilaksanakan oleh baginda saw....

chah~ said...

pak cik mmg truly da jiwang ah.. huhu

seroja jingga said...

itulah hakikat..semakin cuba..semakin payah..SJ suka puisi ni

aloy_paradoks said...

eleh.... jiwang...

SuFy said...

wah!!!siapakaaaa yg bertuah tuuu?hek2

mamai said...

koyuki:
sedih ker ingat jiwang tadi

liyana:
ya bagus juga idea tu mata pun dah lalok nie

sItEDI:
dak utih yang iang nie kot

anak pendang:
ya kit aperlu yakin dengan diri kita juga

chah:
sikit-sikit ajer tu hehehehe

seroja:
terima kasih kerana suka

aloy:
wa nak jiga jiwang asyik lu ajer hahahaha

sufy:
mungkin juga kamu

enyheartsdiamond said...

thx 4 da sweet poem :))
<3