Thursday, December 3, 2009

bulan menangis



pernah kau lihat bulan menangis
cahayanya indah sedikit suram
di balik awan berwajah kelam

wahai bulan menggapa bermuram
bukan pungguk tidak rindukan bulan
atau bintang engan berteman

kala kulihat bulan menangis
buat hati kian gundah
umpama malam berteman resah

bila bulan menangis
hilanglah seri malam
yang tinggal kenanggan nan silam


p/s: bila bulan menangis pasti ada hajat yang tidak kesampaian...........

25 comments:

baginda® said...

lihat jenis bulan bro... kalau President bulan nangis sbb tak dapat gabung ngan UMNO, Bulan Kelantan menangis sbb rakan2 persepejuangan dulu kini mahu berpaling tadah...

maiyah said...

angkat jemuran kain dah turun heheh :D

mier@merr said...

yang tinggal kenangan silam... :-(

miSs s!v said...

bila bulan menangis, mesti macam seram je.
hehehe

~~~ kay ~~~ said...

bulan menangis
gelisah memendam rasa!!
(^_^)

jane said...

sedey plak dgn bulan...haha

fadzilah said...

camne rupa bulan menangis? ada air mata tak?

Sharinginfoz said...

tak pernah pula tgk bulan ni nangis.. hmmm apa kata awak datang kat my blog....

sayu=pilu said...

tetibe terasa sayu terasa pilu....diri ku menangis sambil berteman kan sang bulan...

mamai said...

baginda:
hehehehehe faham kamu yer bro

maiyah:
dah seminggu kain tak berlipat nie

mier:
tapi kita masih lagi punya sesuatu untuk di kenangkan

mis Siv:
kau tunggu malam nie

kay:
cuma sendiri yang merasa

jane:
memang sedih tengok bilan kebelakangan ini

sha:
mungkin kau akan jumpa satu hari nanti

fadzilah:
ha tu la kena tunggu kalau nak tahu

sayu=pilu:
pakcik pun nak teman sayu

Finaz said...

werewolf nak datang lah tu bila bulan nangis hehehe

master teddy said...

bulan sy nangis rindukn kwn2 sume..huhu,,

Cik Cookie said...

Dulu org yg Cik Cookie kenal suka tgk bulan.Then dia sent pic bulan yg dia tgk hntr ke CC.Skrg dah dia dah xde.Bulan pun menangis ngn CC.hukhukhuk

mamai said...

finaz:
adakha kamu juga memburu warewolf

masterteddy:
mana pie kawan-kawan semuanya tak apa pakcik ada

cik cookie:
tak apa pakcik teman cc tengok bulan la nanti

SuFy said...

oh bulan enggan melayan diriku lagii..hehehe..teringat lagu yuna bila baca puisi indah ni..:)

bbpink_90 said...

mgkn bLn trLpe...
dsbLik chye nye i2..
ade matahari yg mnemani..
whi sang bln..
jgn sdey2 ag..
matahari ae2 mnemni..
dgm mmbn2 mmbri cahaya..
btL kn pkck????

HonEyBuNNy said...

tp bulan jgk yg dpt menyinari bumu jika matahari xde d malam hari...huuhu.....walaupun bulan xsehebat matahari tp bulan ada jgk cahaya tok menyinari kehidupn...uhuhu

jgn sedey2 lg wahai bulan...

enyheartsdiamond said...

bintang pun bisa menangis..

abgBro said...

bro bulan tidak menangis...tetapi jgn kita lupa ada yg sentiasa mau kan bulan itu menangis...jgn risau yer

mamai said...

sufy:
tapi pakcik percaya bulan akan sentiasa menemani kamu

bbpink:
ya betul dari segi teori dan amalinya

honeyBunney:
tempias matahari ke bulan untuk menerangi malam

abgBro:
aku berharap begitu juga...sebab terlalu ramai ingin melihat bulan menangis

eny:
uncle faham..........dan bintang pasti berkelip menemani bulan seperti kamu menemani teman

adibah said...

bulan itu tidak memangis..
airmata itu
lahir dari naluri sipemerhati sendiri


*nanges.. :-(

Sulela said...

Aku tak penah tengok bulan menangis tapi penah tengok orang datang bulan menangis...ekekeke

ber_uwang said...

bulan menangis ..hujan nak turun kot..



kalau datang bulan suami yang menangis..ahaks

beautiful_rose said...

rindunye kat bulan........ =(

mamai said...

adibah:
adib jgn la kau nangis kang aku pun nangis

sulela:
hehehehe macam biasa ajer tu

ber_uwang:
hahahahaha itu sudah pasti

beutiful rose:
malam nie boleh tengok bulan