Monday, November 30, 2009

hidup ini memang singkat

segalanya cepat dan lagi pantas meninggalkan aku dan hidup ini terasa amat singkat, namun seringkali aku terlupa kerana memburu waktu yang berlalu. sedang hari yang mendatang kian jauh kehadapan.............


p/s: kita masih mempunyai 24 jam sehari, namun nafas terasa kian pendek dan sesak langkah kian cepat tapi masih jauh ketinggalan.............

29 comments:

aloy_paradoks said...

nafas makin pendek?
gua mintak maap kalau ada salah silap.

caluk@cencaluk said...

hidup katak lagi singkat, tu pun kalau x kena telan ular ha ha

Finaz said...

saya pun sama mintak ampun maaf mamai kalo ada salah silap..hehe

Aku Beskot™ said...

mamai..
gerak blk nilai dlu..
kalo ade ms,singgah blog ni lg..
salam.hehe..

HonEyBuNNy said...

ya pak cik..idop ne mmg singkat.......kdg2 24 jam pn xckop kalo kita xmanfaatkan wktu dgn betul.....

pndai pakcik bermadah2 eh....hiihih

{lumut} said...

berdebar ku baca entry ni,

abe long said...

haaa....?

beautiful_rose said...

hidup mmg singkat....so,hargailah khidupan selagi ade dgn melakukan pekare2 yang mendtgkan kebaikkn....

sharamli said...

tarik nafas...hembus...

bias® said...

buru binatang. buru waktu buat aper? bukan buleh panggang pun?

sI tEDI said...

dunia di penghujung....

Solehah said...

betul la pakcik..masa dah singkat tapi bnyk lagi benda blm buat..

abgBro said...

sehari 'disana' brsamaan 1000 tahun disini...Allah

maiyah said...

alhamdulillah.. hingga ke saat ini kita masih bernafas

Liyana said...

Apelah aloy_paradoks tulis g2..lawak2...

p/s: umur akan meningkat setiap saat..
hope kita menyedarinya, sebab tulah nafas makin pendek

mamai said...

aloy:
wa semput la

caluk:
katak boleh bertukar jadi putera raja tak

abgbro:
ya bro macam mana nak habis tu

soleha:
nak kata tak cukup masa rasanya 24 jam sehari tu dah cantik

maiyah:
alhamdulillah...aku semput sikit

bias:
aku nak buru siakap

sItEDI:
hampir-hampir ke penghujung

beutiful rose:
semoga segalanya di berkati

sha:
udara semakin kotor la sekarnag nie boleh sesak nafas

lumut:
rilex lumut tak ada apa-apa sekadar entry kosong

beskot:
selamat bekerja lah yer

honeyBunney:
masa cukup tapi tak pandai urus ajer

finaz:
sama la saya juga waaaaaa

abe long:
tak ada apa-apa abe long

enyheartsdiamond said...

entry uncle pon singkat :))

cik EPAL said...

bawak mengucap...hehe :)

mamai said...

cik epal:
tolong la ajar hehehee

eny:
masa dah tak banyak bila dah sampai hujung tahun nie

liyana:
budak aloy tu memang macam tu tapi hati dia baik

cinta lea ixora said...

24 jam sehari tu rs kejap sgt...
kalo dl rs bkn men lame tp skg ni rs mcm xpnh ckp mase

mier@merr said...

nafas makin pantas nih.
semput ku membaca walopon pendek..

Koyuki said...

saya mintak doa dengan tuhan, agar diberi kesempatan dalam waktu yang singkat ini agar saya sempat bahagiakan orang lain..

insyaAllah

mamai said...

mier:
hahaha kamu lari 100 meter ker

koyuki:
semoga kita berkesempatan untuk membahagiakan orang lain

cinta lea ixora:
mungkin kerana kita makin sibuk dan terlalu banyak benda yang hendak di kejar

Sharinginfoz said...

singgah jap.. bosan2 dtg le tgk my blog..

Liyana said...

tulah..bestkan dapat kawan yang gile2 tai hati baik..

mEiZ SHA said...

KENA BYK WAT AMAL NI PAK CIK
MASA DA MAKIN SUNTUK..;D

patungcendana said...

maksudnya hidup berkadar terus dengan nafas...huhuhu...jom gi sungai lembing....sure boleh bernafas dengan tenang...

LORD ZARA 札拉 said...

hidup ini memang singkat.
dan boleh ditarik bila2 masa~
entah bila saatnya tiba~

ngeri dan menunggu~

paTonG kerTaS said...

betol!!
:)