Thursday, July 9, 2009

perlu reply ker...

Apa tujuan kita tulis blog...
tujuan aku simple ajer sebab aku nak kongsi cerita, pengalaman, dan kongsi pandangan sama ada dari hal yang melibatkan politik, sosial dan ekonomi kepada hal yang biasa. disamping aku memambah sedikit ilmu dan pengetahuan dari bloggers lain.

berkongsi cerita dan pengetahuan bukan sajer dari entry yang aku baca malah dari komen or ulasan yang ditinggalkan pembaca. begitu juga dengan komen or ulasan yang ditinggalkan oleh pembaca pada entry aku.

Memandangkan aku orang yang tak pandai mengurus masa bukan disebabkan masa tak cukup or masa yang cemburukan aku. maka ada juga komen or ulasan yang aku tak sempat reply and sometime aku tak sempat nak tinggalkan komen kat entry blog kawan-kawan.

So kawan-kawan aku minta maaf kalau tak berkesempatan. Aku seronok baca komen or ulasan yang ditinggalkan sama ada kat entry aku or kat blogger lain kerana itu cara kita berkomunikasi dan bertukar pandangan.

sama ada komen or ulasan yang positif or negetif itu adat kita memberi pandangan. Yang Positif kita jadaikan tauladan yang negetif jadikan sempadan.

Aku berharap one of kawan bloger aku yang mempunyai niat untuk membuang komen or ulasan dari setiapa entrynya tidak berbuat demikian.

rasanya patut ker semua komen or ulasan itu perlu kita reply semula......

23 comments:

wa stomek said...

gua komen kat blog lu bleh...?

amacam trip lu kat melaka...ada sangkut alu2 ke..? paling tak layaran...

mamai said...

stomek:
trip ker melaka terpaksa berpatah balik di sebabkan angin kencang....

sharamli said...

kdg2 rasa cm nk reply..
tp cm xsempat..hu3

gee said...

jgn buat gee tertunggu2 mamai..hehehe

ber_uwang said...

kalau komen suka gak , tak komen pon tak pe.. kita kawan bukan lawan

patungcendana said...

reply atau tidak...aku tetap nak komen...hehehe

re:...kalau plan nak gi kuantan beritau aku...aku beri phone numbr...

GRuNGe said...

Aku pun macam ko gak. Tak sempat membalas komen, tapi masih perlukan komen. Kerana pada aku, komen tu satu cara bertukar pendapat dan fikiran. Aku harap, kawan kita tu tak buang komen dari catatan entrynya. Tak salah kalau tak reply komen.

nofeel said...

salam..

terpulang nak balas ke x..
klu sempat balas... klu x..
xperlu xpe... huhu... :)

anaklaut said...

salam..bro,

"tiap malam ku pandang semalam..."

dalam maknanya ni..:)- sangat sukar metaksirnya..

enyheartsdiamond said...

kalo free..reply lah~
xnak org komen?
set la xley komen..

(^_^)

mamai said...

shah:
sama juga dengan aku...

gee si kecil molek:
komen mu sentiasa ku tunggu

ber_uwang:
kamu mmg kawan yang baik hati

patungcenda:
siang malam aku menunggu entry mu ahaks...sudah pasti aku akan roger kamu bila ker kuantan

grunge:
kamu mmg memahami isi hati ku....aku harap begitu juga

nofeel:
terima kasih singgah aku cuba sedaya upaya membalas

anaklaut:
hanya sebaris frasa tak terkata

eny:
pasti akan ku reply seberapa yang boleh kalau set no coment tak besh pulak

Basuh Baju said...

kdg2 bukan tak nak ulas atau counter visit kat pengkomen kat blog kita..tp tak sempat..huhu

kdg2 kalau ada masa pon bergantung pada kelajuan internet jgk..kalau slow tu, payah ar nak bukak satu2 blog dan komen..adoi ai..

en_me said...

tak semua komen sempat di reply, tapi cuba balas komen kat blog dorang.. volleee

J@J@ / Bini The Rock said...

Aku klu ade kesempatan....aku komen!

klu aku kesempitan....aku baca je n teros blah!..

mamai said...

basuh baju:
betul kata kamu...faktor kelajuan internet pun memainkan peranan yer..

en.me:
terima kasih kerana reply

Jaja:
sama ler kita nie yer

@tune® said...

aku xkisah...
kekdang aku bace tp xkomen..
kekdang aku komen..tp xbaca..

haih...

Sulela said...

Mmmmm...errrrr...aku suka komen kat blog orang dan aku juga suka orang komen kat blog aku. Sekurang2nya ada pandangan daripada pihak lain. Komen yang membina tu lagi aku suka. Bukan bina badan ye...ekekeke. Tapi kekadang, tu la...tak sempat nak komen ataupun balas komen...huhuhu

p/s: komen lagi panjang, lagi best...

mamai said...

sulela:
aku juga suka komen kat blog orang terutama kat blog kau hehehehe

a.b geldofg said...

kadang perlu rply
kadang tk perlu rply
utk elak dari golongan saiko
yg suka mgendap kain org
(keypoh hal org lain)
shyyyyyyyy dia ada tu
tukar topeng
hehehehehe

hidet said...

NO KOMEN...


hehehe

ayampinko said...

kalau wa wa balas sebab nie munjukkan terima kasih kita pada si pembaca..tapi kalau tak nak balas pun ape de hal..
suka la..

mamai said...

a.bgeldofg:
mengintai huh bahaya tu....apa pun komen ada di hargai

hidet:
idea yang bernas

ayampinko:
kalau kay tak replay aku sembelih kau

NuR said...

salam ..

lama tak jenguk rumah bro mamai..
rasanya tu terpulang pd tuan rumah..
tapi kalo balas pun ok.. mcm bro ckp dlm entry, tu salah satu cara kita berkomunikasi. tak semua kita ada contact number atau ym bloger2 ni..
so kat sini je la medium yg ada...