Tuesday, June 23, 2009

Really Father day's

Ini bukanya complaint....but just a protest from one father I should said..
every year we celebrate a special day...

When we celebrate mother day
father will buy mother diner cos father care...

come to mother birthday
father buy mother present cos father love mother...

First son birthday...
father take for holiday...

Second son birthday..
father buy big cake for that day...

Third son birthday...
father buy big toy cos father one to be fair

During father birthday..
Father also buy whole family diner and holiday still okay...

last week we celebrate father day...
yet still father buy lunch for everybody this sudah lebih....

wa la everyday father have to pay mana ada fair....bukan nak mengungkit tapi father rasa sedih udah ler tak ada wish mana aci....

26 comments:

Sulela said...

Mamai, itu tanggungjawab seorang yang bergelar bapa... tak fair la cakap camtu...muahahaha

p/s: tak pernah celebrate papepon...

mamai said...

Sulela:
aku tak kisah mmg itu tanggungjawab father tapi tak fair juga semua father waaaa father day tuuuuuu....

tak apa nanti kekawan celebrate utk kau yer su

Ikhtilaf said...

emosi btol en mamai..
ini bikin gua gelak..
gua x tau apa pasal..

mamai said...

ikhtilaf:
mau tak emosi semuanya father hehehehe lu brom ada anak tak pa la

Atan said...

hepi father day.. nak adiah i phone calar tak?

hijrah said...

hahaha...!!!!

miss GAZA said...

sabar bro..
sian sungguh kunengok kamu.
huhu
jomla kublanja kamu bro..
bila free?
=p


dasar fatrher tu memang semua dia yg tanggung..
=)

mamai said...

atan:
masih boleh guna atak hehehe nanti lagi tak ada privacy

Hijrah:
waduh gelak kamu yer....

miss gaza:
okay set banjer minum okay...tapi father banjer...hehehehe.

mmg tangungjawab father tapi sesekali kalau dapat family banjer best juga sajer nak tumpang manjer

anaklaut said...

salam..


tq singgah di anaklaut..nasihat nada sangat anaklaut hargai..

DR 1221 said...

cam ta btol jer

cahaya kelip-kelip said...

hurmm.. tu la pengorbanan father..
6t bila depa dah besaq, depa blanja la father pulak..
mother?? kn tgjwb father tu..

haruan tasek said...

dah nasib kita sebagai ayah. nak membantah tanggungjawab kita semua benda nak kena sediakan....

ayampinko said...

aku setuju la..
penat tau kita menyapot diowang..
atlease 1 hari tu diowang la sapot kita laks..

(untuk rekod..belum berkahwin)

The Admin said...

bapak2 dpt hadiah pakai baju besday masa malam .. hehe

gee said...

ape lak tak acinya..hehehe..ok gee wish..Selamat ari Bapa mamai..semoga jadi bapa yg bertanggungjwad dan penyayang..hehehe

mamai said...

anak laut:
sekadar memberi pandangan...

cahaya kelip-kelip:
yer la tanggungjawab bapa tapi one a year nak juga merasa orang belanjer

haruan tasek
yes anda sememannya betul tapi kalau sekali sekala orang sediakan best juga hehehehe

ayampinko:
bila kau dah kawin nanti kau tau la hehehehehe

the Admin:
huhuhuhu itu special...

gee si kecil molek:
hehehehehe terima kasih yer

IdaAnuar said...

mamai...aku lah wish kat ko..happy father days...moga ko jadi ayah yang sebaik-baiknya ayah kat anak-anak ko itu...amin

en_me said...

me lagik takdok selebrate father day ghitewww.. sodeyyy kanns

Pyanhabib said...

komplen mamai, komplen!
wa pun tidak diselebret anak-anak, bapa wa pun tidak pernah selebret sama wa, hah ha ha!

mamai said...

ida :
terima kasih la...

en.me:
masa father daya en.me tak ada ngan keluarga gitu hehehehe

patungcendana said...

re:...

Kesunyian ini terlalu indah
Walaupun pahit untuk menelan
Walaupun pedih sanggupku tahan
Dan kurelakannya

tahu lagu ni?

itu lah aku...:-)

mamai said...

patungcendana:
mana mungkin aku tak tahu lagu tu...
aku juga pernah merasainya satu ketika dahulu...
namun kita masih lagi tidak keseorangan,
kita masih punya kawan biar jauh tapi masih ada yang perihatin...

Anonymous said...

epi ayah day to you.

Anonymous said...

selamat hari bapa buat mu, bapa kepada anak anak

semoga Allah melipatgandakan rezeki dan kebahagiaan serta keampunan atas segala pengorbanan yang ikhlas.

wa belanja lu makan kat dubai ..

Namasayeain said...

ok la tu..br nmnye bapa yg gentleman..hihik..

misznarney said...

adat le tuh...sumer ayh kner blanja.