Tuesday, June 30, 2009

Basi..

basi...
Bangun pagi air liur basi masih meleleh lagi
mungkin malam tadi tidur syok sekali..
sampai aku lupa ada antaranya belum tidur
atau tak lena nak tidur..

basi...
ke dapur mencari rezeki pagi dalam peti
atas meja masih ada rezeki tapi dah basi...
mewah hidup aku ini sehingga aku lupa
ada manusia belum breakfast lagi atau
tak pernah merasa sarapan pagi...

basi...
ngadap tv sambil baring di sofa beralas
bantal yang tertempek peta air liur basi..
masih lagi ada rancangan basi dari malam tadi
ada cerita tentang mereka yang merempat
tapi aku tak ambil peduli...

basi..
tutup tv surat khabar aku cari
masih lagi ada berita basi
cerita politik siapa hebat...
berita artis sensasi laris sekali
sedikit pulak berita anak yang terpaksa makan nasi basi...

basi...
campak surat khabar komputer aku cari
blog aku masih cerita basi..
merayau ke halaman orang cari cerita segar
untung masih ada...
tapi hati sedikit kecewa blog itu masih lagi basi...

basi..
ini semua gara-gara karipap basi petang semalam
hari ini aku MC

22 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

ahahahahha....

Ko jgn basi IQ pulak ye mamai....

**jgn amalkan makan karipap basi..kang toilet dok menjerit x renti2....penat memangku hang yg asek MC...

kerr...kekekekkekekkerr :D

Naz said...

sakit perut yer bro?? rehat2 la kat rumah tu...

Ikhtilaf said...

ia sebuah cerita basi..
si dungga memerlukan ia untuk terus bertakhta..
agar kita terlupa apa yang kita perlukan..

mamai said...

jaja:
IQ aku boleh basi kalau dok dalam toilet lama-lama

Naz:
kau mmg geniuse ler...

ikhtilaf:
aku tak rela

@tune® said...

oh..
adakah kau marah karipap??

xpela..rezeki kau basi..rezeki peniaga..duit kau..

mamai said...

@tune:
benar kata mu aku redha....cuma magkuk tandas yang tak boleh tahan ahaks..

patungcendana said...

dah sihat ke belum?...

re:...di mana jua kau berada akan ku jejaki..

jejaki lah aku...aku menunggu kau tiba...:-)

Naz said...

mana ko tau aku geniuse?

dkama said...

nasib bek lu tak basi lagik bro...

zaira fitrah said...

huhu.. cian mkn karipap basi.. cmne blh mkn karipap basi ni? lapar sgt ker??? cian2...

gua stomek said...

ala....cakap je lu nak m.c....hihihihihi

Sulela said...

Perggghhh...ko takleh marahkan karipap basi yang ko makan tu sebab ianya telah berjaya membuatkan ko menghupdate blog dengan jayanya...kekeke.

p/s: cuba minum 100 plus. Mungkin boleh melegakan kesakitan dan kepenatan ko mengunjungi toilet...

mamai said...

patungcenda:
okay la nampaknya hari ni

naz:
firasat aku benar belaka

dkama:
tak lama lagi basi la aku nie

fitrah:
pasal lapar sgt la aku makan tu...tapi tak sangka plak karipap tu dah basi

stomek:
satu alasan yang baik hik...

sulela:
dah tiga tin 100 plus aku minum kaya mamak depan rumah aku

IdaAnuar said...

ko perli aku basi ke?aku tahu lah cerita aku dah basi tak hupdate...ko rindu nak baca cerita aku ke?ko cari aku mamai?ko memang kawan baik...hehehehe.ni aku dah balik dah.

mamai said...

ida:
gembiranya hati kau dah balik...woit ole-ole aku mana

nia said...

huhuk..nape saye org yg ke 16 yg komen???npe bkn yg pertama???hehe...ketagih nak komen blog org..alih2 buka blog mamai..encik naz yg kat atas tu dgn cik zaira..sempat memgomen...

hehe..sj nk menyelitkan diri di balik2 pengomen2 lain yg komen blog mamai..huhuk..

mamai said...

nia:
terima kasih sudi mengomen...

miss GAZA said...

bro,
blogku dah basi sangat da tu..
tapi kutakdak feeling sangat2 ni nak hapdet!!
tolongla daku!

mamai said...

miss Gaza:
bukan kau ngan bercuti ker...

Redynne™ said...

hehe..

sy sooooka yg ini.. :)


*jage kesihatan..

mamai said...

redynne:
terima kasih....sekali-sekala terkena juga dalam dok berjaga-jaga

misznarney said...

hahaha....sakit prut!