Wednesday, February 24, 2010

jalan kelam

jalan kelam ke hujung alam
wajah siang nampak berbalam
sekelip cahaya disayup malam
yang tinggal pasti semalam
yang pergi berkirim salam
yang datang mengucap salam
jalan kelam ke hujung alam
munuju tammatul kalam



p/s: hidup ini singkat untuk satu perjalanan yang panjang

24 comments:

Rozita said...

oleh itu berbuat baik lah engkau selagi hayat masih ada.
hidup ini singkat...

tunbegia said...

dah lama haku tak jalan jalan cari ketam,

salamm,

eisenhour said...

eh jd org first la..hehe..xtau nk komen ap..tp sje nk tingl nick name sini..supaya bro selalu rindu eisen..haha

Insan Marhaen said...

tunggu lampu merah jadi hijau di traffic light lagilah panjang...

Koyuki said...

terlalu singkat
kadang2 untuk berkirim salam pon tak sempat..

~~~ kay ~~~ said...

lahirnya manusia disambut dgn azan, matinya manusia diiringi dgn solat, antara azan dan solat, alangkah singkatnye hidup ini...

(2010 nih setiap minggu ade jer kematian berlaku di depan mata)

Razman said...

jom jln3...

AzuanBudakMemandai said...

cari jalan yg x kelam je huhuu

sharamli said...

memang singkat..pejam celik..pejam celik..setahun dah berlalu..

Solehah said...

cerita pasal kelam, suram, malam ni ...hmmm sedihh no..

ber_u_wang said...

jalan gi shah alam kelam tak?

triple x malaya said...

jumpa di mimpi...

maiyah said...

ada cahaya yg akan menyuluh sepanjang perjalanan tu.. jd bermohonlah utk cahaya tu

yusuf mujahidin ™ said...

salam bro

zia said...

Jalan kelam di hujung malam..jgn lupa bawa lampu suluh..hehehe..klu jln kelam terangkan ia dgn cahaya..

hisham said...

kite singkatkn juga jln yg panjang tu bro....

cik CumeY said...

bile bosan..jom buat jus pelam...

err..
terlawak jap..

hidup nie singkatkan....
aish.. bile lah mau terror wat sajak cam pakcik? :(

Razman said...

hidup terasa lama bila berada di dalam kelas menunggu waktu balik.

master teddy said...

betul2..hidup kte singkat je.tp perjalanan hidup sgt pjg ;D

DzulhafixiceD said...

kalo pnjg2 tp boring pon xbest juge..

mEiZ SHA said...

jdnyer syukur selagi hayat masih ada kan pak cik...:)


pak cik sehat?
mlm sabtu ni jadi ke show kat shah alam tue?

Wanita Itu said...

singkat dalam panjang.

~0~ said...

owh....itu lah hakikat dunia. kehidupan ini hanya sementara

Mawar_berduri said...

jangan jalan dalam gelap ..nanti terantuk plak ...hihihi