Tuesday, January 5, 2010

tahun baru...pemulaan yang agak tidak baik

sedang orang sibuk nak mulakan kerja di tahun baru aku terlantar di rumah, kala orang dok kalut hantar anak ke sekolah awal tahun, aku terbaring di sofa. dan tika kau orang semua sibuk buat entry tahun baru, mood aku terus beku walau ada banyak yang hendak dicerita. especially masa dua hari di kuantan yang aku spend bersama sahabat aku patung cendana

dua hari diserang batuk, selsema dan demam memang buat aku tak mampu nak bergerak, kepala rasa berpusing, selera makan pun hilang. bibir aku pun dah mula pecah mungkin terlalu panas.

buat masa ini demam aku dah baik cuma selsema dan batuk menganggu aku yang kadangkala sukar untuk aku tidur malam. rasanya dah banyak ubat yang aku telan tapi masih tak kurang juga batuk nie.

semoga esok aku akan kembali cergas untuk aku mulakan tugas, dua hari di rumah tak henti-henti call masuk dari office, lemas aku.

p/s: so sorry kalau tak dapat membuang sampah kat laman kau orang semua

41 comments:

imam said...

semuga cepat sembuh pakcik mamai...dugaan tuhan di tahun baru..tempuh dengan hati yang cekal..anda disuruh rehat sebenarnya
selepas bertukus lumus hujung tahun lalu..

nursarah said...

get well soon!

sayu=pilu said...

moga cepat sembuh.....

Frodo Baggins said...

uikkk ~ cepat sembuh bro
anggap jer ni permulaan baix
((huhuhu mampoos aku!!))

Sulela said...

Harap kau cepat sihat. Lepas dah sihat...jom pekene ABC...hehehehe

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

lek la beb...kasi setel bende yg penting dulu...

abe long said...

penangan kerja berlambak di penghujung tahun kah pakcik mamai sehingga dirmu diserang sedemikian rupe?

moga cepat sembuh

jane said...

salam uncle..

demam ke??
kalo demam, makanlah ais krim perisa oren n minum 100 plus..insyaallah cpt baik..

smg cpt baik ye uncle

abgBro said...

bro...gua pun doakan moga cpt sembuh, cuaca kuantan brsalji kut...hehe

Cik Cookie said...

sama laa kita pakcik.
lately xsihat je.
CC dah hampir sebulan.
mkn ubt ekk
try syrup benydryl

~0~ said...

moga cepat sihat

fadzilah said...

tak sihat rupanya...semoga cepat sembuh..ramai yg rindukan entri bro mamai ni..selamat thn baru.

bias® said...

lagi 3 jemaat, out ler tuh.

patungcendana said...

balik dari kuantan kau demam? ni mesti sebab kena nyanyi hari tu...huhuhu...

sharamli said...

sem0ga pakcik cepay sembuh...
ari tu byk keja kat 0fis rasa nak d0k umah..
bila d0k umah rasa nk d0k 0fis plk...

hee

Daun Bidara said...

patut lama tak nampak...semoga cepat baik...

sI tEDI said...

alahai.. tak sihat ek?

kalau batuk pakej dgn selsema.. mmg rasa tak sedap badan

t care

Koyuki said...

cepat sembuh pakcik

(^__^)

ya, macam yg frodo cakap
anggap ni semua permulaan yang baik

hBz said...

otak yang beku ni selalu akan mengeluarkan ayat2 abstrak. beb. gua menanti.

thanks to aneem. aku link dr beliau!

ubaidillah alqasam said...

salam bang mamai...
mungkin ini kifarah dosa dari Allah.. Allah sayang bang mamai so,bagi sakit skit nak hapuskan dosa2 kecil.. so,semoga cepat sembuh ea... wassalam..

triple x malaya said...

cuaca kat kuantan kurang bagus kot...tu yg buat batok tu..

AzuanBudakMemandai said...

cepat sembuh dan cepat berblog haha

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

cpt sembuh pakcik..

atie said...

Salam Mamai......

Semoga cepat sembuh.... sakit sebenarnya penghapus dosa2 kecil.. beruntung awal tahun begini... Allah S.W.T. memberi rahmat menghapus kan dosa2 kecil Mamai... kira permulaan yang baik la tu kan... tp semoga cepat sembuh dan boleh bertugas semuala dan dtg buang sampah kat blog kami semua.... he..he...

J@J@ / Bini The Rock said...

awal taun...musim sakit2 plk ye!

mamai,
apepon moga kau cpt sembuh, termasuk aku juga!!

x(
awal2 tahun n3 aku dah menceritakan bab sakit2...haihh!!!!

beautiful_rose said...

de mse nnt ambk la cuti reht kt rumah jap..
bibir kering dn pecah2 bykkn minum air kosong atau air mineral.....

ber_uwang said...

rajin rajin makan ubat

cik CumeY said...

uncle...

cepat sembuh tau tau!!

makan ubat!

jangan nakal2...

hihih

take care

yusuf mujahidin ™ said...

Syafakallah bro

BuLaN iTu aKu said...

uncle.. jgn lupa minum tongkat ali

seroja jingga said...

rest lah kawan..keje teruk sangat tuh

~~~ kay ~~~ said...

minum air suam byk2
(nih pesan kita selalu dengar)
semoga cepat sembuh dan kembali spt biasa...
(^_^)

Rozita said...

semoga cepat sembuh 100%

T.u.Y.a said...

salam bro..
semoga cepat elok dari demam..
demam kan penghapus dosa2 kecil..hehehehhe...redha!!

aloy_paradoks said...

pegi tak ajak...

adibah said...

get well soon, mamai

cik EPAL said...

jangan la buang sampah pokcik..heee...harap pokcik cepat sembuh ;)

harishah halim said...

cepat sihat pakcik :)
sakit itu penebus dosa ;)

Mawar_berduri said...

rase tak lambat agi kot nak wish Eppy New Year ....

Kesian pak cik domam di awal tahun ...
makan obat ye ...smuge cepat sembuh ..

master teddy said...

semoga pakcik cpt sembuh..rindu komen2 pakcik.,

A.K.U.D.O said...

semoga cepat sembuh dan kena mkn vit. c amway bebanyak nih bukan
(minum laici suam with straw)