Thursday, December 10, 2009

semalam kenangan terindah

semalam yang berlalu ada kenangan terindah segar umpama seroja
yang mekar disinar nur mentari

kenangan terindah kuabadi di dalam buku diari kecil comel
ku simpan dilipatan kain burok
agar ia tidak berlumut. kerana aku bukan beruwang atau juga aishwarya rai

semalam berlalu esokku tunggu, kenangan terindah adakah hanya aku atau jen yang punya cerita tentang patung kertas yang pelik-pelik

sorry tak letak gambar selagi tak dipersetujui oleh ahli-ahli perjumpaan............



P/S: semalam kenangan yang terindah di sogo buat aku terasa seperti ada FRU memerhatiku. seperti aku ternampak kepulan asap dan manusia berlari, seperti terasa ada percikan air hancing menyembur ke badanku. dalam lori biru aku nampak kawan ku berbaju merah dan hitam tersenyum.....

66 comments:

ber_uwang said...

KENANGAN minum free masih terasa


terima kasih daun keladi..
orang kampun masuk sceret resepi

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

smalam memang indah
lagi2 dgn kehadiran uncle yg comel :)

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

peargh...terbaik...hahahaha

oranglidi said...

HAHAHAA, letak je gambar.

suzy said...

thanks mamai
hahaha
gile best
btw sori semalam xbanyak sgt bebel
sebab tgh sakit gurl..
hehe

Daun Bidara said...

alamak, semua yg datang je bersuara ni.

addyaholix said...

dating lagi? pergh aku memang kena banyak belajar dari kau bro. haha ;p

beautiful_rose said...

wahhh bestnye pak cik mamai dpt lepak dgn dorg smlm..sy tingin nak join tp kene kerje hr nieh.huhuuh rugi x mitak cuti.....waaaaaa nangessssss =(

imHepPie said...

perghh beshnya skali lgi termiss huuu sedey siott

anaklaut said...

salam..

kalau bro mamai kata indah, memang dan sah pertemuan semalam sukar nak dilupakan..

saya terasa dari jauh.hehe

bbpink_90 said...

pas ni jmp0t Ler dtg ke kedai ayh ku ye..
bes r c u aLL jmpe2 2gether2 ni...

BuLaN iTu aKu said...

wahh bestnye.,,,,,,,,
hurmm bila la bulan nak rasai pengalaman ini

bias® said...

tgh trend jumper bloggers reramai ke skang nie?

suhaila-ab said...

huh ada adengan makan2 ke...best tu...bila nak belanja aku...kekekeke....

miSs s!v said...

nak upload lah.
beruwang da upload.
boleh x?
agagagaa

pakcik!
tenkiu belanje!

enyheartsdiamond said...

nak juga k nama ada kat sini!!! :))

nursarah87 said...

indahnyer....jeles,

mamamin said...

mamaiku:
hepi nye dia.. neway, selamat menyambut tahun baru 2010 yang bakal tiba .. jumpa lagi next year..

salam untuk jasmine juga.

triple x malaya said...

wah..gempak ar..

Precious said...

Wahhh ... seronoknya dapat jumpa member atas talian. Jeles pulak!

maiyah said...

wah bleh nyonyi lagu samsons ramai2 :D

Solehah said...

hehe..terbc kat blog seseorang pakcik di discribe sebagai pembawa payung besar? hehe

suzy said...

jgn upload.hahaha

mamai said...

ber_uwang:
lu macam tak biasa la...next time pergi tempat lain pulak

rai:
oooo comel yer dah kau tu senyap ajer

jen:
tak dapat sembagan lu la pasal lu dok jauh sgt

oranglidi:
nanti pakcik letak gambar

suzy:
pakcik paham tu next time ikut lagi yer

daun bidara:
bila mau jumpa

addy:
lu buzy la bro,sabtu nie turun aa

beautiful rose:
nanti kalau cuti boleh le jumpa datang shah alam yer

imheppie:
bila kamu free jumpa la pakcik

anak laut:
kamu yang seterusnya pasti kita akan bertemu

bbpink:
kat mana kedai tu pakcik boleh sajer

bulan:
sabtu nie turun central market jumpa pakcik kat sana

bias:
itu malam apasallu tak ada

ssuhaila:
tunggu aku balik melaka

mis siv:
tunggu kau upload dulu

eny:
hahahaha balik kl jupa uncle yer

nursarah:
ya sungguh indah...lagi indah kalau kamu joint sama

mamamin:
selamat tahun baru juga mama...kita jumpa lagi

triple x:
kita jumpa lagi sabtu lagi gempak

precious:
memang amat seronok macam-macam ragam

maiyah:
macam mana lagunya jom nyayi sama

soleha:
hahahahahaah saper yang cakap tu

Razman said...

akan jadi lg indah klu ko nk blnje lg..haha..aweks2 di luar sana, spe nak mkn secret recipe hari2 sila kapel dgn mamai...ada 3 kekosongan katanya...

Noorlaila Mohamed Nor said...

nak jugak joinnn

sI tEDI said...

bertemu kawan2 yg selama ini nampak nick sahaja :)

mier@merr said...

tetap mahu bilang JELES!!

haha...sebab pakcik yg belanja..ahahah

bbpink_90 said...

at area segamat..
at buL0h kasap..
t bLy tg0k kucing skaLi...
heee...

zia said...

buat gathering x ajak arr..huhuhu..takmo bg diskaun huhuhu

mamai said...

azza:
okeh tapi nak upload juga

razman:
weh lu balik shah alam boleh roger gua...nanti boleh minum selalu

norlaila:
meh la shah alam

siTEDI:
aku balik melaka pastikan kau jumpa aku yer hahahaha

mier:
bila nak jumpa pakcik nanti pakcikbanjer yer

bbpink:
pakcik selalu ikut buloh kasap tu kalau nak balik ker kuantan dari melaka nanti boleh pakcik singgah

suzy said...

hahaha.
xmo.
secret secret.
bia la kite jeh
hahaha

chah~ said...

timbul kejelesan dlm hati ni.. hoho..

cik CumeY said...

siyes pakcik mamai...


memang best semalam kan kan???


hahahahaha..<-- masih berbaki gelak...hihi

Cik Cookie said...

waaaa....masih rasa menyesal sebab xg.

mamai said...

susy:
secret recipe ker hahahaha okay no hal

chah:
jgn jeles nanti leh jumpa lagi

cumey:
memang tiap kali pakcik ingat semalam pasti pakcik gelak. pakcik rasa kamu boleh jadi dj la ganti fara fauzana lg pun kamukan cimey hahahaha

cik cookie:
gila best la semalam cc kalau ccjoint lagi gempakkan

Insan Biasa said...

Indah untuk di nikmati .....

joegrimjow said...

mak oi
bnyak btol org yg join ye
ishh
jelesshh

bbpink_90 said...

0k r 2..
pkck thu kdi at jambatan put0s 2??
d c2 La kdi sy..
kLu da smpi buL0h kasap 2 tnye jep 0wg d c2..
d mne kdi cik akmaL??
make akn thu La mrke...
he3..

hisham said...

salam bro..msri giler ek...hehe...epi tgk lu org... kla..salam terjah...

jane said...

uncle mamai.......

huwaaaaaaaa...jeles okeh!
..kite bile uncle nak blnja????

heeeeeeeee

tp msti nervous nnti...aduoiiiii

NuR said...

nape secret recipe jadi pilihan?
dah 2 kali..
rasanya leh jadi tempat tema bagi bloggers..
hikhik..

anyway bro..
thanks hasut nur utk stay lagi sehari..
haha..
hasutan yg berjaya..
takpe, nanti cikgu bagi markah A++++

nanti datang sini roger k..

~~~ kay ~~~ said...

sampai hati kan....
(^_^)

mamai said...

insan biasa:
ya sungguh indah sekali

joe:
bila kau nak joint pulak datang ajer shah alam pasti aku tunggu

bbpink:
pakcik tahu kawasan tu sure nanti kalau pakcik lalu sana pakcik singgah jumpa kamu

zia:
camner nak ajak kamu nun di atas bukit tu...

hisham:
naper tak mahu joint boleh memeriahkan lagi

jane:
jangan malu-malu meh jumpa pakcik

nur:
hahahaha tak menyesalkan tunggu....nanti kita jadikan secret recipe tu tempat perjumpaan la yer

kay:
jgn ler cam tu nanti kita jumpa yer

mamai said...

insan biasa:
ya sungguh indah sekali

joe:
bila kau nak joint pulak datang ajer shah alam pasti aku tunggu

bbpink:
pakcik tahu kawasan tu sure nanti kalau pakcik lalu sana pakcik singgah jumpa kamu

zia:
camner nak ajak kamu nun di atas bukit tu...

hisham:
naper tak mahu joint boleh memeriahkan lagi

jane:
jangan malu-malu meh jumpa pakcik

nur:
hahahaha tak menyesalkan tunggu....nanti kita jadikan secret recipe tu tempat perjumpaan la yer

kay:
jgn ler cam tu nanti kita jumpa yer

abgBro said...

bro gua sokong komplot mngeratkan silaturrahim yg buat tu...

biar kenangan itu kekal indah selamanya...:)

seroja jingga said...

pergh..puisi yang menyentuh perasaan sampai tulang rawan!

pas ni kita date berdua je..syyysss diam..nanti razman sakai denagr!

kenangn itulah buat ku tidur senyum2..

inilah bahana dunia blogging..keajaiban dunia blogging..menyatukan yang jauh dan yang dekat..indah bukan persahabatan itu?

mamai said...
This comment has been removed by the author.
miNt said...

uncle.
saya dah cuba sedaya upaya,
tapi tak berjaya.

lain kali saya cuba try bercakap banyak sikit.

hahahaha..;DD



p/s: abang uncle mamai boleh?haha..

Fatt Chin Choy said...

oh
nasib baik entri ni x membuatkan aku jeles

haha

kimisai said...

kenapalah tadak kimisai kat situ...hahaha

sowie lame tak jengok...

{lumut} said...

mamai memang best...x mamai aku jumpe pakcik neh..

die best!
tp suke kenyit mate,haha

Sharinginfoz said...

kenangan... satu keindahan..... yang tak dapat dilupakan...

Rozita said...

gedering antara blogger ke bro?

Aku Beskot™ said...

arghh!!tidak..
keciwa²..
awat p wt time kije..
kalo x,msti da dpt mkn free..
haha..
rmi btol yg p..
sgt² jeles..
ble nk open table lg mamai??
kekeke..

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

salam ziarah. seronok jumpa kwn nampak??

cik EPAL said...

hancing??? dia kencing ke?? :D

saypOOL rafhtello said...

aku tau dri patung kertas korang buat gathering..
lepas ni bolehlah aku join..
lupa...assalamualaikum..

HonEyBuNNy said...

waaaa pak cik....lama xdtg lawat blog pakcik..mengancm skrg..ihih..wat sjk ada nama org dah guna..ihihi

Abcdeftyyhahh^^ said...

semoga ukhuwwah yg terbina itu dgn niat krn allah :)

seronoknye korang...

sayu=pilu said...

huhuhuhuu

ingat tanak komen di sebab kan kejelesan yg mendalam tapi tangan nih gatai gak nk komen makanya terkomen gak ngan sendiri nya....

pokcik letak lah pic mesti bes...semalam da tgk kat fb...heheheh

Basuh Baju said...

giler kreatif..haha

cinta lea ixora said...

beshnye dpt jmpe pakcik... bile la lea nk jmpe pakcik lak nie.... ;p

miEz haNeM said...

pakcik:)


BEST JUMPE PAKCIK DAN ANAK2 YG CUMEL TU:)

thanks fOr uR PiEcE oF ADViSe EH:)

mEiZ SHA said...

x ajak pon pak cik nie..

mamai said...

abgbro:
jumpa untuk kenal siapa kita di sebalik kata-kata

seroja:
lu memang gempak nanti kita date berdua biar razman kecewa hahahaha

mint:
next time mungkin berubah kot hahahaha pakcik ajer udah la

fatt:
dah jumpa dah semalam

kimisai:
tunggu mimpi lu orang pulak

lumut:
jgn tergoda dengan mata pakcik yang sakit tu hahaha

shahringfoz:
pasti tidak akan dilupakan

rozita:
perjumpaan kecil-kecilaan

beskot:
dah dekat shah alam tu nanti kita jumpa selalu

hajah nafisah:
ya amat seronok

cik epal:
biasa la hidup nie kena kencing dan megencing

saypool:
sila la joint next time best dapat jumpa

honeybunny:
nanti nak letak nama ila pulak

ftyyhahh:
nanti balik jumpa pakcik yer

basuh baju:
lari dari politik kejap

cinta lea ixora:
bila datang shah alam roger ajer pakcik

miez hanem:
pakcik suka jumpa kamu nanti kita jumpa lagi

mies sha:
kamu bz la macam mana nak ajak