Wednesday, December 30, 2009

alahai 1Perempuan itu

kenapa kau lagi yang mesti buat hal, sudah berapa kali aku bilang kalau tak pandai belajar, tak salah kalau belajar walau dari orang bawah, sebab mereka lebih tahu dari kau yang tak tahu.

kau tengok sekarang saper yang susah, tak bolehkah kau biar aku senang sikit hari ini. kau tahu tak dah dua hari aku membuang masa di office. tak bolehkah kau bagi aku peluang bermain badminton dengan rakan-rakan sekejap. pasal kau 1Perempuan aku kalah semua game cisss....you kill my mood nak bersuka. tak pasal-pasal aku kena masuk office semula.

kau tahu betapa susah aku nak selesaikan semua ini. kau tahu tak dua hari masa aku spend kat office terbuang macam tu sahaja kerana kelalaian kau. Tak payah tunjuk pandai kalau tak tahu. Ikut sahaja prosedure yang dah di beri, susah sangat ker, nak kata kau tak reti baca dalam bahasa melayu aku dah buatkan dalam bahasa penjajah. takkan tak paham kot, kata belajar kat negeri penjajah.

oh mungkin aku tak pandai tulis dalam bahasa penjajah, tapi takkan kau tak paham gambar rajah, mungkin gambar rajah aku tak sehebat graf FROEX yang kau hadap tiap hari tu.

alahai 1Perempuan, nak kata kau tak berotak tak mungkin pasal kau bijak, tapi kenapa kau tak guna akal kau tu. JUST CALL ME IF YOU NOT SURE....sikit punya besar aku tulis kat note tu....kau buta ker.

alahai 1Perempuan lupakanlah darjat kau tu, ia tak memberi makna andai kau berfikir seperti seekor kera. belajarlah sebelum kau terus menjadi seekor kera sumbang kelak. tak perlu malu pada orang tapi malu pada diri kau sendiri. jangan tunggu sampai orang mengambil tindakkan kerana jika ia berlaku bemakna sudah terlewat buat kau....


p/s: sorry guys...nampaknya hasrat nak berjalan dan membuang sampah di laman kalian tepaksa di tunda. semoga esok hari cerah untuk aku....

32 comments:

enyheartsdiamond said...

chill uncle..have a very2 great day for tomoeow..amin~

HonEyBuNNy said...

nak kena btol perempuan itu kan pak cik...huuhuhu...selamat tahun baru pak cik.....semoga esk lbh baik dr harine...

Frodo Baggins said...

kekekekeke ~ alahai 1pompuan, ego sangat ker nak mintak ajar! kalau dah terkurang ajar, bro mamai leh ajarkan ...


p/s: bahasa penjajah yg bro bg kat beliau, urban sangat kot. tu x paham .. muahahahahaha.

p/s 2: x per bro, x dapat buang sampah kat rumah org lain, biarlah kami jiran2 yg baix hati ni hulurkan sampah sarap kat sini


>>_______<<

Solehah said...

doakan esok hari yang ceria untuk pakcik..

sharamli said...

da byk kali ke perempuan tu wat salah pakcik?

sabar je la...

nursarah said...

alahai,
sabar la pakcik. kerenah manusia 'malu' tak bertempat mmg selalu bikin susah.

Koyuki said...

huhu
sabar pakcik ye

cik CumeY said...

sabar lah pakcik...

kadang2 memang ramai orang macam tue kan???


:) kerja jgn sampai x jage kesihatan ok?

Mr.Chenta said...

mungkin dia takut agaknya nak tanya..

kita dulu first day keje kat Public Bank pun..

agak taut walau manager kata..tak tau tanya..
hahaha

sbb
bila tanya kerani pun
dah kene lenting =D

wakakaka
bila silap kene marah gak sbb tak tanya

maybe dia terperangkap
tanya kene marah
tak tanya kene marah gak

so
dia cuba la try and error
huhu

sayu=pilu said...

sabo jer lah pokcik...moh kita sama2 belajar dr tak tau ke tahu mcm2....

tido sorang tinggal org rumah sama itu budak be3 ehh....

basikaltue said...

lek uncle..
jgn mara2..
chill..

cik EPAL said...

kenapa pokcik marah marah ni?? rileksss :)

miSs s!v said...

die main forex?
kaye tak?
agagaga.
sabar la pakcik.
eh esok boleh turun lcct?

abe long said...

pergh...kritikan yang tegas,,...kalo die takpaham lagi.. tatau la

maiyah said...

nk memnja tu hehe.. slmt thn baru

hisham said...

salam bro..pompuan tu asal bro..?..bodoh sombong ke...hehe

sI tEDI said...

siapakah gerangan 1perempuan itu??

abgBro said...

bro ade org tak tahu tp buat2 tahu...huhuu

al-lavendari said...

nasib baik itu 1Perempuan tidak ramai dalam ini 1Malaysia !

miEz haNeM said...

pakcik:)
mudah0mudahan:)
moga besok hari yg cerah untuk kamu:)

aloy_paradoks said...

lu jangan nak sedih sedih la... nak pukul ajak gua..

ber_uwang said...

sabo bro

mEiZ SHA said...

chill out laa pak cik..:)
relax ek...


paper roger..hehehe
ninie plan nak main badminton gak weekend nie..pak cik selalu main badminton kat ner?

mamarempit said...

kt sykt kami...walaupun berada di daerah yg berlainan...& jarang berjumpa...tp kalo ada yg prangai cam tu....kompem...2-3 bulan dia akan dikerasumbangkan....

Cik Cookie said...

pakcik marah benar nih.
macam Cik Cookie last week.
bos buat silap.
anak buah nak ajar xnak dgr.
takut jth air muka kuli ajar.
hampeh.

sabar ekk pakcik.

zia said...

ala..pakcik..jgn memarah..memang ramai org yg suka belagak sombong ni..tak mau mengaku kekurangan diri..rileks ye pakcik..pakcik hensem kan..mlm nanti tengok bunga api ye..takpun mai sini gua belanja makan hehehe

enyheartsdiamond said...

sila baca entri baru saya..ada nama uncle :)

GhOsToNe said...

sabo2!!!

jgn tensi2!!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

lu kasi tulis arobbbbbbb!

Sharinginfoz said...

memang betul kalau tak tahu jangan malu2 nak tanya even org bawah...

Dah Buat Bajet 2010?

Siapa Nak Jadi Cantik?

Erna said...

dah nama manusia kan..kadang2 rasa diri lebih tahu segalanya..walaupu..sebenarnya tak tahu..

beautiful_rose said...

sabar jelah...itu jerk y mampu diucapkn.....