Monday, December 21, 2009

edisi salahkan aloy: Kiri (kanan) kanan ( kanan)

memang tak rugi last saturday pie tengok teater di ASWARA, walau nak cari tempat nie memang tak tentu arah kalau aloy yang jadi penunjuk arah.

nasib baik juga manual navigation aku paham arahan, kalau tak aku pusing satu KL mahu sampai kuatan. KL la katakan....



ini cerita pasal kasih sayang mana taruk...main puteri ( main teri sebenarnya...aloy kalau salah tolong betulkan ). hanya ini ajer yang dapat aku ambil, mungkin ATAN boleh share gambar ngan video. malam tu ada 3 cerita tapi disebabkan atan tak tahu arah maka aku dan patung kena jadi penunjuk arah.



oh ini teater jalanan arahan nurul sykin, pelakon utama atan as hero, PC sebagai heroin di bantu dark ray dan triple x dan krew budak-budak paradoks. cerita berkisar tentang atan yang datang ke KL semata-mata untuk berjumpa wanita idamannya dan berjanji untuk menonton teater bersama-sama. malangnya atan terpaksa bergegas balik ke nilai kerana boss dia suruh kerja. cerita ini dipenuhi adengan kasih sayang mana taruk dan adegan cemas bila mana dua buah kereta berlumba sambil mencelok dari bank negara ke KTM untuk mengejar train terakhir atan.

oleh kerana atan takut boss dia marah kalau tak kerja maka atan telah meninggalkan wanita pujaannya tanpa sebarang ucapan selamat tinggal. atan terlupa yang wanita ini juga menjadi rebutan seorang jejaka yang perasan bujang walau sudah beranak tiga....

untuk mengetahui kisah selanjutnya cerita ini kita tunggu masa event MIMPI bulan Januari 2010 nanti. kerana atan sebelum pergi telah berjanji....

untuk tips sila tempah hotel awal untuk event mimpi januari 2010 nanti, kalau tidak anda terpaksa bertanya kepada peyambut tetamu hotel begini "encik ada tak hotel yang tidak penuh lagi"........



p/s: aloy memang pengarah yang hebat tapi kena faham setiap kali dia beri arahan kerana kiri adalah kanan dan kanan kena tangok tangan aloy...tapi memang tak rugi kalau ikut event paradoks ini

33 comments:

mEiZ SHA said...

hheehhe
pak cik gathering ngan sha laa nanti ye..:)

bw abg n adik gak..
cam kenal je bujang perasan beranak 3 tuh..;D

CEMANA NAK CONTACT PAK CIK?
email sha..

lavender8403@yahoo.com

SuFy said...

waaa...teringin p tengok teater tuhh..aisey, ada story lg ttg Incik Atan n da geng..hehe

IdaAnuar said...

kau pergi teater tak ajak aku eh..last teater yang aku pi ronggeng rokiah. dah belas tahun dah tu pun sebab menempek kat cikgu chay.cikgu makeup aku..at least okey gak kau belanja tengok teater dari makan tu..hutang tertunggak lagi ni

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hah.....ada event lg lu roger gua..patung mmg 'ms last minit'..hehehe...

abgBro said...

bro bila lu mau join depa blakun... raja cinta...hehe

NuR said...

emm.. lama tak tgk teater..
;(

maiyah said...

betul punya cite ke.. konpius..

enyheartsdiamond said...

hehehe..sesetengah org mmg mcm tu..keliru kiri dan kanan ;)

LORD ZARA 札拉 said...

aigoo~
pakcik beruwang daj tukar identiti ni~
aku kena singkap dan terjah nampaknya~

mamai said...

miez Sha:
no prblem nanti kita berjumpa pasti pakcik bawa adik beradik 3 orang tu....

hahahahah kenal dah ker jejaka perasan tu

sufy:
meh datang semenjung...leh tgk atang and geng

ida:
weh aku tunggu kau tapi kau tak muncul-muncul hahahaha rongeng rokiah dah lama la tu

pentoi:
hahahaha mau kau ken keji dengan dia nanti

abgBro:
oh raja cinta itu masih dalam pembikinan... mai ke shah alam tak last sturday

nur:
plan next month datang la ke shah alam

maiyah:
tak caya tanya atan hehehehe

eny:
dia bukan setakat konpius tapi tak tahu hahaha

zara:
ya baik selidik nak lagi senang call dia

hisham said...

bro..aloy tu study kt situ pn kiri kanan,knn kiri ke...hehe..
~bgtaula skit ape ape yg Atan jnji..hehe
~insya allah nnti sy nk join gak..

imHepPie said...

pakcik ada lgi x hotel yg x penuh???

Sharinginfoz said...

tak pasal2 kan...

AzuanBudakPandai said...

x pernah lagi tgk teater huhu

Fhad Boulala said...

pakcik mamai.. semalam lu ade jumpe awek gua tak dekat kl sentral pas blk genting? <---- kasi line panas skit.. huhu.. rugi btol la x dapat tgk teater ni.. da dapat email awal2 lagi tapi clash ngn tarikh gath yg diorganize ku.. hoho

patungcendana said...

Keji!!!!!!!!!!!

pentoi pun sama!!!!!! :-p

Dark Ray™ said...

aloy bongok

miSs s!v said...

tak pena lagi join.
;p

mamai said...

hisham:
kau nak tau kena joint event nanti

imheppie:
tak ada sekarang semua penuh

sharingfoz:
tapi best

auzan:
next itme boleh joint

fhad boulala:
aku ada jumpa ramai awek yang mana satu hahahahaha

next time boleh joint mimpi mesti best

patung cendana:
hahaha aku dah agak dah....

dark ray:
nurul mmg macam tu

miss siv:
next time boleh joint

seroja jingga said...

"encik ade tak hotel yang tidak penuh lagi"

kalao lah kata korang yang tanye aku soklan tu..kalo ade pon..aku tak bagi! hahahhah

weh..kalo ade project best2 ajak aku..kalo aku free aku join..kasihanilah aku yang sangat busan ini..[mrayu sambil melutut]

sharamli said...

lagik sesat gamaknya kal0 al0y kasi jln

{lumut} said...

nak berlakon jugak..

hee

aloy_paradoks said...

dalam stage direction mmg begitu... kanan pelakon adalah kiri penonton, dan kiri penonton adalah kanan pelakon,,, jadi itulah yg aku amalkan semasa memberi arahan.

imam said...

bila lah saya dapat join jejaka perasan tue punya event yek..hehehe

mamai said...

seroja:
joint kami bulan satu nanti

sha:
kalau tak sesat kena jumpa pakcik dulu hehehe

lumut:
boleh tapi jgn balik dulu

aloy:
hahahahaha patut la

imam:
bila kamu berlabuh di port klang boleh turun shah alam

zuwairiaiman said...

bro nice entry.. nama blog gua dah tegelak dah.. picture lu pun mamai je bro.. asal hehehe gua suke cara lu explain ayat lam blog.. kemas.. keep up the good work i support you

Razman said...

aku xnak blakon..aku cuma nak tnye..stil knpius..btol ke sume ank ko yg jpe ritu laki?

caluk@cencaluk said...

aswara tu kat ner, aku pun boleh sesat dgr nama aje he he

A.K.U.D.O said...

nak ikut ...

~~~ kay ~~~ said...

wow, bestnyer!!!

BuLaN iTu aKu said...

pengalaman yang begitu berharga..
bila la bulan boleh pergi juga?

mamai said...

zuwairiaiman:
terima kasiah keran support

razman:
lelaki semua yang kecl sekali tu pun lelaki...

caluk:
katanya kat bank negara dekat degan JKR

akudo:
boleh boleh boleh

kay:
mari la joint kita orang nanti

bulan:
bila bulan free boleh la joint

Solehah said...

oo..teringin nak tengok.