Wednesday, August 12, 2009

aku yang blues

aku cuba buat sesuatu
tapi otak ku beku
tup tup tup ia menitik laju
puas ku tahan namun tak mampu

aku cuba buat tak tahu
perkara sudah berlaku
namum seksanya pada aku
hampir habis tisu-tisu ku

aku cuba lelapkan mata ku
namun kau tetap menganggu
sesak nafas ku hilang deria ku
puas ku tahan namun kau mengalir jua

otak ku beku
nafsu ku mati
hidup ku sunyi
malam ku sepi
siang ku belum pasti
pacaindera ku terkunci

aku blues bila aku dapat flu
esok aku cuti...sakit kepala aku nie
perit sudah hidung ku, pedih juga matu ku
aduh kenapa mesti aku flu....
takut juga di hati kot yang itu mari
tapi kata doktor ini biasa....

31 comments:

bias® said...

checked bebetul bro...

T.u.Y.a said...

bila kepala dah berat macam batu,
air idung menitik laju,
dah sah2 la kena flu,
mata lak makin layu,
tilam bantal sudaj memanggil utk beradu..

get well soon..

IdaAnuar said...

salam...ko demam mamai.makan lah ubat...semoga ko cepat sembuh ea...

~~~ kay ~~~ said...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE
for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever/flu disappear and your symtoms are gone....

adibah said...

hidung kau sedang berlari ya?

get well soon.

lumut said...

lu pandai bermadah..
=)

Naz said...

compom flu jer? kalo flu jer, bersyukur banyak2.... skrg ni bila sebut flu jer, asyik ingat benda tu...

A.K.U.D.O said...

lepas mkn,
jgn lupa mkn ubat ikut waktu dan qty yg betul.
beserta orange,orange juice & mango, buah mata kucing tu jangan ler..

enyheartsdiamond said...

eny pon br je dpt flu..x suka!!!

HonEyBuNNy said...

ye ye ye pakcik..ila ada kembali neh..huuhuuh...smlm ila da hilg kewarsan...geram sgt2.....

azzaliena suziantie said...

makan ubat xD

mamai said...

bias:
nie baru habis check...

tuya:
betul tu tilam dan bantal dah memanggil

idaNuar:
thanks Ida, dah makan ubat nie

Kay:
6 biji ker waduh banyak tu..tak apa demi untuk baik aku tabahkan jua

adibah:
bukan setakat ber air gatal lagi tu

lumut:
thank for ziarah....madah sikit-sikit ajer

Naz:
huhuhu jgn la benatang tu

eny:
sian my sweet pakcik....sama la kita

akudo:
dah nak abis dah

honeybunny:
terima kasih kembali temankan pakcik yer....bersabar la yer tak kemana semua tu

azzalina:
dah makan ubat nie yang mata nak tertutup ajer nie

abgBro said...

salam ziarah buat teman yg keuzuran...moga cepat sembuh :)

J@J@ / Bini The Rock said...

Harap kau sihat sefamily hendaknye

cookie devine said...

bila kepala dah berat cam batu
idung hidung mengalir laju \
harus diingat mmg laa flu
tapi mgkin bkn H1N1


p/s :better jmpa doctor meehhh

NuR said...

cian bro..
minum air secukupnya ye..
tapi mmg tak selesa mcm ni
huhu..
apepun, menarik puisi tu
bro hebat la..
dlm keadaan flu cenggini pun leh buat puisi lagi
kalo nur..
huh..tah2 tido je..
erk.. takut jadi rimau tido lama lak..
hikhik

get well soon
taking care..
=D

shila said...

takecare

shila said...

isk isk sama la kita

mamai said...

abgbro:
thanks siarah bro...bila dh berumur nie penyakit cepat datang

jaja:
thanks harap tak menjangkit famali aku

nur:
itu ajer yang boleh difikirkan masa tu...nie dah tak larat nak tido dah rasanya

shila:
thanks

INTAN said...

ko flu ke....isk isk..sian....mkn byk buah2an termasuk jus...

ber_uwang said...

makan ubat ye jangan sampai mamai..

semoga cepat sembuh

sharamli said...

cer jem0r tgk panas 0tak tu..cair k0t

noorlara said...

Pastikan selsema biasa, rehat bebanyak tau, makan ubat yer

mamai said...

intan:
nie baru balik dari pasar malam beli oren dan apple ijau

ber_uwang:
terima kasih ubat tu pahit

sha:
idea yang bernas tapi kalau dah cair nanti tak ada bekas lak nak simpan

noorlara:
baik nurse hehehehe...

en_me said...

demam tewww..

patungcendana said...

aku pun terus blues baca entry kau...

rehat ok...:-)

@tune® said...

get well soon bro!!!

neway....mereka yang hot itu xsmuanya baik..
dan mereka yang xhit itu xsemuanya xbaik..

hot n spicy sedap!!!

GRuNGe said...

Sekarang ni, kalau demam, selsema dan batuk, memang agak merunsingkan. Semoga dijauhkan dari sakit tu.

mamai said...

en_me:
ya demam gitu

patungcendana:
jgn la blues layan rock okay

atune:
harap cepat sembuh takut pulak menjangkit kat orang lain

grunge:
macam mana trip balik shah alam boleh la lepak2

HonEyBuNNy said...

pak cik,..ila da ubat...nak x>>>ihiihihi...pak cik..tima ksh tau..ila da ok la..ila nak happy2 lak..uhuhu

Sulela said...

Jom le sesama layan blues...huhuhuuu