Tuesday, May 18, 2010

nikmatnya lupa

terlupa atau lupa itu adalah sebenarnya satu nikmat yang tuhan berikan kepada kita. kerana terlupa, kita sering terlepas dari hukuman dan kerana terlupa juga kita sering dimaafkan. Lalu terlupa itu menjadi satu budaya dalam kita menjalani kehidupan seharian.

namun sering juga kita terlupa bahawa kerapnya terlupa itu merupakan satu alamat dari tuhan untuk kita. kerana terlupa juga kita kehilangan nikmat hidup dalam dunia ini dan kerana terlupa itu juga tandanya kita menghampiri penghujung hidup ini....


p/s: kadang-kadang aku terlupa macam mana nak update dan komen blog, tapi aku tak pernah lupa pada kalian yang datang megunjungi laman ini

29 comments:

Wanita Mutalib said...

yeay uncle tak lupa saya heee..

Sharinginfoz said...

tak apalah ada hikmah atas apa yang berlaku kan...

Jom Promote Blog

JMR said...

lupa ngn nyanyuk sama ke x ek?..hehehe..takpe2, len kali tak lupa dah..~

~~~ kay ~~~ said...

1)cara utk menguatkan ingatan ialah selalu mengamalkan surah alam nasrah.
2)amalkan pemakanan kismis boleh membantu dlm menambahkan ingatan, sesuai untuk golongan pelajar.
3)mengamalkan senaman ketuk ketampi.. org panggil superbrain yoga... confirm masalah selesai kalau diamalkan....hehehe
(^_^)

░♥si lampu neon♥░ said...

tak sangka , rupa2nya lupa tu ada nikmat best dan tak best..aku ingat bende tak best je..

bila lupa je orang cakap weh, ko makan semut banyak!


argh..lupakan segala yang perit lagi bagus..

Aku Beskot™ said...

terlupa & buat² lupa..
sgt berbeza skali..

azieazah said...

Terimakasihh...

Terlupa tu sama tak dengan hilang ingatan?

ber_u_wang said...

lupa plak bila last kita jumpa..

bro keje baru ok tak?

Solehah said...

terlupa tu sifagt insan..terlupa jugak dah jadi alasan tipikal yang sekarang tak berapa laku dah..

sekamar rindu said...

salam..

saya pun tak pernah lupa kat bro..

dkama said...

Sungguh Besar nikmat lupa rupanya... PEACE...

yusuf mujahidin ™ said...

salam bro

moga sehat hendaknya. aritu br je dgr2 ttg isu lupa ni.
kelemahan yg Allah bg kpd manusia tp ade byk kebaikannya kpd kita.
Dia lebih mengetahuinya.

Lupa juga satu nikmat
mensyukurinya =)

tunbegia said...

sungguh melayu mudah lupa, kaans

salamm,

miEz haNeM said...

jangan lupakan CGG pakcik!

lumut said...

saya taktau nape say atak pernah lpekan pakcik mamai saya..=)

Mawar_berduri said...

alamk..nasib baik tak lupa link kan blog pak cik kat blog list saya ...hihi

baincardin said...

Jom kita tambahkan ilmu tentang 'Baby Development' Yay! ^_^

SuFy said...

sy antara org yg selalu pelupa..ada ubat kerr??huhu

eiza in the house.. said...

aku pun tak lupa padamu uncle mamai

eiza in the house.. said...

aku pun tak lupa padamu uncle mamai

HonEyBuNNy said...

sbb tu dalam solat kita perlu bersyukur dgn segala nikmat yg allah beri....memohon kdnya agar d beri keberkatan..uncle...jgn lupa ila tau...ehhehe

maiyah said...

betultu.. sy pun slalu dah terlupa ni huhuu

Sulela said...

Aku pun tak lupa pada kau tapi aku suka guna alasan lupa tu...hehehe

CinTa Lea IxoRa said...

biase la manusia mudah lupa.. tmbh2 kalo tang kebaikan.. tp kalo tang keburukan mmg akan ingt smpi bile2.. =p

Solehah said...

pakcik, kalau terbaca, boleh tah kasi alamat..saya nak pos kad..hantar ke solehah_azit@yahoo.com.

ayampinko said...

betul tu kengkadang saja ja buat-buat lupa..hehehe.. lama tak masuk ke alam blog lu brader.. bz ar..

caluk@cencaluk said...

buat2 lupa pun nikmat gak ke he he

Frodo Baggins said...

lupa?
mau lupa kisah lalu yg pahit
keh3x


>>____<<


bila nak update pakcik?

bias® said...

kan? kan? kan? haha!