Wednesday, November 25, 2009

aduhai

tiga hari MC akibat diserang demam selsema dan batuk menyebabkan kerja di office banyak yang terbengkalai. hari ini dalam rasa tidak sihat aku gagahkan juga diri untuk ke office memandangkan hari ini terlalu banyak benda yang harus aku selesaikan sebelum cuti raya haji. anak buah aku dah kerisauan claim mereka tak lagi disain takut tak dapat duit nak balik kampung, cuti raya mereka tak lagi aku approve. shipment ke Algeria masih lagi tak sattle sedangkan air cargo dah book, flight pada jumaat. ISOTS16949 internal audit masih tak selesai masing-masing tunggu aku sebab takut nak audit CEO ngan GM. budget untuk next year masih tak siap, KPI report untuk end month pun belum submit, apprisal budak-budak rupanya masih boss tak submit, biz plan untuk next year sudah hampir ke due date tapi satu apa pun aku tak sentuh lagi, aduhai.......

aku ingat masa aku MC boss aku datang office so boleh la dia tolong sattle apprisal or buat budget and biz plan untuk next year. rupanya dia pun sama tak datang sibuk dekat office lagi satu katanya. aduhai....dengan lemah kaki melangkah ke office sambil memikirkan mana satu harus aku dulukan.

kusangka aku boleh duduk diam-diam dalam office sambil sattlekan benda-benda yang urgent dulu. aduhai....belum pun panas kerusi aku dah dapat satu call ada urgent meeting new projek customernya Honda. dah sah meeting nie makan masa yang lama so aku angkut lap top sekali, sambil meeting boleh juga aku selesaikan biz plan or budget next year.

selesai satu meeting selesai juga satu tugas budget dah siap, aku lega lepas ini boleh concentrate dengan benda lain pulak. baru nak keluar dari bilik meeting dapat call dari seketeri GM. urgent meeting katanya ada qualiti issue dengan Toyota, aduhai... bila masa aku jadi QA manager pulak nie, kena attend meeting yang mencarut pasal qualiti agaknya. dah terlanjur aku meeting dengan GM aku ambil kesempatan buat ISO audit sekali, setakat nak audit management review tu kacang ajer bukan susah pun. so selesai dah satu perkara lagi.

balik office semula cepat-cepat sain claim dan approve cuti budak-budak, nak cepat punya pasal claim pun aku tak check sekali kantoi dengan finance, sejak bila la company aku bayar claim untuk anak yang bersunat...aduhai budak-budak ku kalau nak kaya pun berpada la kan dah kena sekolah...

skip lunch hari ini sebab aku nak buat business plan untuk next year, cuma ada masa satu jam untuk siapkan fikir punya fikir berjaya juga hehehehehehe otak mau kreatif beb copy ajer last year punya modified letak target baru letak KPI baru siap dah. sebelum hantar bagi boss review kalau dia tak suka weekend nie aku modified lagi.

aduhai yang ini aku amat benci sekali, apprisal unruk budak-budak nak kena review la sekali lagi. yang ini pasti banyak soal jawabnya nanti, so tak jadi tangguh dulu esok baru aku buat dengan perasaan tenang dan aku kena pastikan tiada perasaan marah masa review ni.

sekali tengok hari dah petang da lupa yang shipment untuk algeria tak sattle lagi, dengan segera aku buat kerahan tenaga dalam masa kurang sejam siap semuanya. terus update repott KPI untuk this month nasib baik data semua dah ready dari last week just masukan dan email pada top management. aduhai...sekali buka email tu dia 530 email need to read and reply terus hilang mood, off laptop pergi main badminton lagi baik.....

p/s: disebabkan jadual yang pack hari ini aku tak dapat nak menjengah blog kawan-kawan dan lagi tak best bila aku dah ketinggalan 4 hari dengan cerita baru kamu semua. tapi aku pasti kembali esok hari meyelesaikan hutang aku dengan kamu semua....lagi hampeh bila kat rumah beruk band di awan biru ini lebih banyak padam dari menyala lampu birunya...alahai lelah aku dibuatnya

25 comments:

jane said...

lorr..pkcik demam ker rupenyer..huhu
takpe pkcik...selesaikan apa yg pnting dulu...heeeee

slmt hari raya ye pkcik...mlm esok ku blik kmpong..doakan abah kita tak paksa kite kawin...

ahhahahhaha....lalikkkkkkkkkk

mier@merr said...

bizi btol beliau ini....

selamat ari raya korban :)

Anonymous said...

aslmualaikum bro man

hehe...sian bz nmpaknya...

selamat hari raya!

moga cepat sembuh bro



yusuf

sharamli said...

pakcik..ni bt0l2 da sihat ke l0m...

sharamli said...

pakcik..ni bt0l2 da sihat ke l0m...

enyheartsdiamond said...

get well soon uncle;)

anaklaut said...

salam....bro,

semoga cepat sembuh...

maiyah said...

padat nampak.. pecah kepala?? :D
Salam aidil adha :)

bias® said...

blue beruk. mascott baru tuh?

orang kertas said...

er, tak tengok liverpool menang malam semalam? heh heh heh

master teddy said...

waa..me lak yg rase penat.hehe,, =P

NuR said...

berukband itu perlu berpuasa gamaknya.utk recharge energy.bagi mkn kurma kat berukband tu bro...

semoga cepat sembuh dan lapang seperti biasa... byk hari bro tak singgah blog nur..hehe!

~~~ kay ~~~ said...

Selamat menyambut Aidil Adha yang bakal menjelang. Semoga hidup kita selalu di berkati ALLAH, sampai satu saat kita pasti kembali kepadaNYA.

~~ salam aidil adha semoga seikhlas korban ~~

caluk@cencaluk said...

sameler kebusyan kau tu dgn aku, lagi nak akhir thn lagi banyaklak kerja hu hu

fadzilah said...

salam aidiladha..
byknya keje ye!..jgn tension2, nanti demam balik.

{lumut} said...

aduhai pakcik..busy nye..demam pulak neh...adekah lumut yang bawak virus dr auckland?hehe..bukan kan..

pakcik..jage kesihatan tuh.

salam aidiladha..byk betul wod aduyai..=p

Koyuki said...

kalut ribut

-get well soon,get over soon-

Rozita said...

hahahh dlm kesibukan bos yg melampau, ada pulak anak buah yg sempat submit claim anak bersunat ye..
sabor je lah

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam Mamai,

"salam aidul adha - kerja-kerja juga, cuti jangan terlepas".

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raye bro..

abgBro said...

lorr demam rupenyer...didoakn muga2 cpt sembuh deh...

salam eidhul adha utk bro n family...hati2 di jalan raya :)

mamai said...

kay:
selamat menyambut aidiladha juga

nur:
bro dah bagi makan malam tadi tapi lagi sakit beruk tu

caluk@cencaluk:
biasa la lagi akhir tahun lagi bz jadinya

sha:
baru nak betul-betul sihat nie

orang kertas:
jgn kau sebut tentang itu lagi kemenangan yang tidak bererti lagi

maiyah:
memang padat nie

master teddy:
pakcik lagi penant nie

anak laut:
terima kasih

bias:
ya aku nak buat cadangan

eny:
thank you dear

jane:
selamat hari raya buat kamu juga tak balik kampung

mier:
lately ajer bz biasanya tak pun

yusuf:
year end dah sampai inilah jadinya

koyuki:
sib baik ribut tak turun

rozita:
dia try and error tu sekali kantoi dah

lumut:
aduhai lumut bila pakcik mau ketemu sama kamu

zulkifli:
yang itu pasti tidak terlepas hahahaha salam aidil adha juga buat kamu

fadzilah:
alhamdulilllah nampaknya hari ini dah okay

beautiful_rose said...

slamt hr raye aidil adha..........

Daun Bidara said...

wah, jadi boss susah juga

paTonG kerTaS said...

uncle!
kte da nak abes belajor.
ade keje kosong?
;p